<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Everton - DerbyDay

2019. december 03. 14:38 - Thommo

Hosszabb kihagyás után újra jelentkezik meccsfelvezető rovatunk, amit stílszerűen a városi rivális elleni rangadó alkalmával élesztünk fel. Hétközi fordulót rendeznek a PL-ben, aminek az egyik slágermeccse a Merseyside derby lesz. Holnap este az Anfielden a többre hivatott Evertont látjuk vendégül. 

Az Everton az elmúlt években folyton az élmezőny közelében volt megtalálható, ennek ellenére az európai kupaindulásuk nem akart összejönni. Marco Silva tavaly nyáron érkezett a Goodison Parkba, de hiába volt teli kassza és lehetőség a nyolcadik helynél ő sem tudott végezni. Az idei évet a tavalyi szellemiségében kezdték meg, közel 100 millió fontot költöttek, a keret erősödött és a szakemberek is azt vizionálták, hogy egy jó szezonnal nem csak a TOP6-ot tudják megközelíteni, hanem valakit ki is tudnak onnan szorítani. Aztán elkezdődött a szezon és az Everton botrányosabbnál botrányosabb eredményeket produkál. Szeptember közepéig, a válogatott szünetig még a 6. helyen álltak, többek közt a Wolverhampton legyőzésének köszönhetően. A szünet után azonban belefutottak egy 4 meccses bukta szériába, ami után már a kieső helyek egyikén tanyáztak. Az azóta eltelt 6 fordulóból is csak kettőt tudtak megnyerni, illetve a szintén gyengélkedő Spurstől tudtak pontot csenni. Ezzel az eredménysorral pedig Marco Silva csapata a 17. helyen áll, két ponttal a vonal fölött, a portugál mester alatt pedig elkezdett rendesen inogni a pad.

Marco Silva hamarosan búcsúzhat az Everton közönségétől

Hogy mi lehet az Everton gyengélkedésének az oka az rejtély. Ugyanakkor érdemes megemlíteni, hogy a nyáron nagy pénzekért szerződtetett játékosok rendre besültek a Stanley Park túloldalán. A Juvétől érkező Moise Kean eddig 10 meccsen játszott, de összesen csak két alkalommal volt kezdő és csak egyszer játszotta végig az adott mérkőzést, csatár létére pedig mindössze 1 gólpasszt tud felmutatni. A szintén nyári érkező Alex Iwobi már biztosan bánja, hogy otthagyta az Arsenalt, a nigériai szélső hiába játszott tripla annyit, mint Kean, de ő sem tudott sokkal többet hozzátenni csapata játékához. Ugyanakkor Richarlison üde színfolt az Everton csapatában, de egyedül sajnos kevés ahhoz, hogy csodát tegyen. Igaz, hogy a brazil szélső eddig elmarad tavalyi szezonjától, de 4 góljával és gólpasszával igyekszik a hátán vinni a csapatot. Richarlison mellett még Dominic Calvert-Lewin érdemes pozitívan nyilatkozni, a fiatal csatár egyenlőre kiszorította Kean-t a csapatból, amit eddig 3 góljával bizonyítja, hogy megérdemli a bizalmat. 

Richarlison azon kevesek egyike akire nem lehet panasza az Everton szurkolóinak

Az előző szezonban két városi derbyt játszottak, az elsőt majdnem napra pontosan egy éve szintén az Anfielden. Azon a meccsen hiába játszott fölényben a Pool csak nem sikerült a gólt szerezni. Majd a 84. percben Firmino helyére beállt Origi, akinek bő 10 perc és Pickford kapitális hibája kellett, hogy gólt szerezzen. A márciusi visszavágó sokkal kevesebb izgalmat hozott és a mezőnyben való gyömöszölésnek nem is lehetett más a végeredménye, mint egy gólnélküli döntetlen. 

Origi egyik fontos gólja a sok közül

Marco Silva és Jürgen Klopp sincs könnyű helyzetben a csapat összeállítást illetően. Silva nem számíthat Seamus Colemanre, Jean-Philippe Gbamin-re, Cuco Martina-ra és a Tottenham ellen horrorsérülést szenvedett Andre Gomesre. Ezen kívül Theo Walcott és Fabian Delph játéka is erősen kérdéses. Az Everton várható kezdőcsapata: Pickford - Sidibe - Holgate - Keane - Mina - Digne - Davies - Sigurdsson - Iwobi - Richarlison - Calvert-Lewin

Jürgen Klopp kapusposzton biztosan kénytelen lesz változtatni, Alisson Brighton elleni begyűjtött piros lapja miatt. A brazil kapuson kívül a hosszabb időre kidőlt Fabinhora sem számíthat a német mester, rajtuk kívül pedig csak Matip és Clyne bajlódik sérüléssel. Az LFC várható kezdője: Adrián - TAA - Lovren - VvD - Robertson - Ox - Henderson - Wijnaldum - Salah - Firmino - Mané

Annak ellenére, hogy a két együttest 16 pozíció és 26 pont választja el a tabellán abszolút nem szabad félvállról venni a mérkőzést. Egy nagyon komoly meccsdömping sorozat elején állunk, amit az Everton kihasználhat látva az utóbbi meccseinken mutatott formánkat. Kloppnak frissen kell tartania a csapatot az előttünk álló hosszú hetekre felkészülve, hogy az új évben is velünk kezdődjön a PL tabella. A kezdőben több variáció is lehetséges, de egy Mersey parti derby-re mindig a legerősebb csapattal kell kiállni. Az mindenképp mellettünk szól, hogy utoljára 20 éve kaptunk ki az Anfielden az Evertontól, míg a legutóbbi vereségig is 2010 októberéig kell visszamennünk az időben. 

A mérkőzést szerda este 21:15-től a Spíler 2 fogja közvetíteni

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr9915336272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása