<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Tottenham - Liverpool - Londoni bunker

2020. január 12. 19:06 - S.Ákos96

Újabb PL rangadón vagyunk túl. Ezúttal a Tottenham otthonából hoztuk el a 3 pontot.

spurs_1.jpg

Bár Mourinho csapata nem nyújtott túl meggyőző teljesítményt az utóbbi hetekben, mégse lehetett azt mondani, hogy ez egy biztos meccs lesz.

A portugál szakember tudja, mi az a játék ami nem fekszik Klopp csapatainak, így senkit sem ért meglepetés, amikor a Spurs beállt a busszal a kapu elé. Ezzel a taktikával többször is sikerült már nehéz helyzetbe hoznia a Poolt még a Manchester United élén. José lehetőségeit eléggé rontotta az, hogy több kulcsjátékosa is sérült (Kane, Lloris, Ndombele, Sissoko).

Klopp részéről sem volt sok variálási lehetőség a meccs előtt, a sérültek száma miatt többé-kevésbé tudni lehetett mit fogunk játszani. Legtöbb hiányzónk a középpályán volt illetve a védelemben volt. Mivel Ox kezdett, így tőle számíthattunk a megszokott labdaszerzésekre, gyors támadásindításokra.

 

82302421_549088492351557_801178706860048384_n.jpg

 

 

Az első félidőben hamar kiderült, hogy a Spurst valóban nem a labdatartás érdekli. Fölényes, 27-73% arányban birtokoltuk a labdát. Több nagy helyzetet sikerült kidolgozni már az első percektől kezdve. Tanganga hatalmas lelkesedéssel játszott, ennek köszönhetően egészen a 37. percig kellett várni, mire megérkezett a gól, Firmino által.

A vezetés megszerzése után a szünetig részben visszavettek a srácok a tempóból, sokan számíthattunk arra, hogy a második félidőben unalmas passzolgatást nézhetünk. Mindenki néző szerencséjére ez nem így lett.

Bár az eredmény nem ezt mutatja, de a második játékrészben mindkét csapat nekifeszült a gólszerzésnek. A Tottenham elkezdte többet birtokolni a labdát, és igyekeztek minél több helyzetet kialakítani, miközben a Vörösök szerették volna bebiztosítani a győzelmet. Pártatlan szemmel nézve tényleg csak a gól hiányzott, mindkét csapat gyors, lendületes játékot mutatott be. Aki idén kezdte el követni a csapat játékát, az még nem tudja, de a régebbi szurkolók már megszokhatták, hogy folyamatosan ingadozik a vérnyomásuk a 90. percig. Szerencsére a védelem minden helyzetben higgadt tudott maradni, így sikerült őrizni az egy gólos vezetést.

 82121072_561898664667743_462440516034756608_n.jpg

Pár játékos akit kiemelnék:

Wijnaldum: Hatalmas kedvvel játszott, és még a tőle megszokottnál is jobb formában oktatott a középpályán. 84 passzból 93% volt pontos, emellett 5 alkalommal is sikerült kicseleznie valamely ellenfél játékost, ami a legtöbb a mezőnyben.

Firmino: Nincsenek rá szavak, egyszerűen minden mozdulata klasszis ennek a srácnak. Amikor nincs nála labda rengeteg területet nyitott a szélsőknek, még ez a betömörült védelem ellen is, viszont amikor hozzá kerül akkor mutatja meg legfőbb erősségeit. 4 alkalommal tüzelt kapura, és ugyanennyi alkalommal adott kulcspasszokat társainak. Valamint ami talán a legfontosabb, hogy megszerezte azt az egy gólt, ami most tovább viszi a csapatot a céljai felé.

 81776063_504972193466817_5596954045865525248_n.jpg

A következő fordulóban a mostaninál is fontosabb párharc vár ránk és a csapatra. A Manchester United érkezik az Anfieldre, és biztosak lehetünk benne, hogy Solksjaer csapata mindent meg fog tenni, hogy ismét pontot szerezzen ellenünk.

 

Lezárásként egy újabb fejlődést szeretnék kiemelni a csapat teljesítményében. Az utóbbi években megszokhattuk, hogy a január a legnehezebb minden szezonban, idén viszont úgy látszik végre megtörhet ez a szokásos formaingadozás, és most is győztes mentalitással állunk ki mindenki ellen.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr6215405974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása