<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Chelsea - Topogásra felkészülni

2020. július 21. 16:57 - Thommo

Holnap este utolsó hazai bajnoki mérkőzését játssza csapatunk, akik 30 év után végre újra felemelhetik a hőn áhított kupát. Ellenfelünk az a Chelsea lesz, akiknek minden pont számít, mert az újrakezdés óta megnövekedett a maradék két BL helyért a kereslet. 

Frank Lampard bő egy éve hagyta ott a Derby County padját a Chelseaért, akinek meg kellett küzdenie azzal a feladattal, hogy az UEFA kizárta a Kékeket az átigazolási piacról. Ezt nem sok menedzser viselte volna el, de Lampard nagyszerűen megküzdött a bonyodalmakkal. Remekül nyúlt a fiatalokhoz, akik már az első perctől mindent beleadtak, hogy bizonyítsanak a mesternek, hogy egész évben lehet rájuk számítani. A bajnoki nyitányon még nagyon nem így nézett ki a képlet, tükörsima 4-0-ás vereséget szenvedtek a United-től, majd a Leicester is pontokat rabolt, innentől azonban egy sheffieldi megingást (2-2) követően szépen megindultak felfelé a táblázaton és fixen megragadták a 4. pozíciót. A fiatal csapat szekere azonban olykor olykor megdöccent és a legváratlanabb helyeken sikerült vereséget szenvedniük (Bournemouth, Newcastle), de ezeket a botlásokat azonban mindig sikerült javítaniuk. A vírushelyzet utáni újraindulást is jól vették, legyőzték a City-t, amivel kibontották a pezsgőt Jürgen Kloppék számára, ugyanakkor ebben az időszakban is becsúsztak kellemetlen vereségek a WHU-tól és a Sheffieldtől. 

Frank Lampard kitűnő választás volt a Chlesea élére

A Chelsea szurkolói Hazard távozás után és az átigazolási ablakból való kizárása miatt joggal aggódtak, hogy ki(k) fog(nak) a csapat élére állni, de sokáig nem kellett várniuk. Az akadémiáról felkerült Tammy Abraham és Mason Mount szinte egycsapásra berobbantak az első csapatba. A szezon elején főleg Abrahamre támaszkodott a Chelsea, 5 forduló után már 7 gólnál tartott, amivel akkor vezette a PL góllövő listáját. Az angol válogatottban is bemutatkozó csatár összesen 14 gólnál tart, de a 2020-as évben nem megy a góllövés, mindössze csak 2 gólt szerzett. Mason Mount akárcsak Abraham szintén az őszi időszakban volt aktív, 6 gólt és 5 gólpasszt szerzett, de a támadóközéppályás jelenléte nagyon fontos csapata számára. Azért, hogy tavasszal is versenyben legyenek a BL helyekért nagyon kellett Christian Pulisic, aki 8 gólt és 5 gólpasszt tett a közösbe. Az amerikai szélső főleg az újrakezdés után jött bele a játékba, 6 gólban volt benne fele-fele arányban. A Chelsea támadói minden tőlük megtesznek a jó szereplés érdekében, viszont ez már a védőkről nem feltétlenül mondható el, 49 kapott góljuk a legtöbb az első 10-ben. Sem Christensen, sem Tomori, de még Zouma sem megoldás a védelem közepén. 

A Pulisic, Abraham, Mount trió a Chelsea jövője

A Chelsea és a Liverpool háromszor találkozott az idei szezonban. Először az Európai Szuperkupában ütköztek meg a csapatok. A törökországi Vodafon Stadionban - a Besiktas otthona - lejátszott mérkőzés a végletekig izgalmasra sikeredett. A rendes játékidőben Giroud és Mané góljaival 1-1-re végeztek a csapatok, a hosszabbításban Mané ismét beköszönt, de Jorginho 11-esből egyenlített, így 120 perc után nem dőlt a kupa sorsa. Jöhettek a 11-esek. A Vörösök közül mindenki értékesítette a maga büntetőjét, a túloldalon viszont az utolsó végrehajtó Abraham túlságosan is flegmán állt oda a büntetőpontra, gyenge középre tartó lövését pedig Adrián lábbal hárította, így a BL után a Szuperkupa is Liverpoolban landolt. 

A következő összecsapásra bő egy hónappal később került sor, akkor már a Stamford Bridge-n léptek pályára a csapatok. Ez a találkozó nem hozott akkora izgalmakat, mint a korábbi, a Pool már 30 perc elteltével 2-0-ra vezett. Előbb Trent lőtte szabadrúgását a kapuba, majd Firmino érkezett tökéletesen Robertson labdájára és fejjel vette be Kepa kapuját.  A második félidőben kicsit kiengedett a Pool, aminek meglett az eredménye, de Kanté távoli bombája csak a szépítésre volt jó. 

Harmadjára március elején szintén a Chelsea otthonában léptek pályára, ezúttal az FA kupa 5. fordulójában. A mieink egy nagyon felforgatott csapattal léptek pályára, többek közt Neco Williams, Curtis Jones és Minaminoval a kezdőben. Klopp ezen a meccsen az Atletico elleni BL nyolcaddöntőre tartalékolta a kezdőit, aminek meg is lett az eredménye. Willian és Ross Barkley találataival könnyed 2-0-s sikert arattak a hazaiak, akik azóta a Manchester Unitedet is legyőzve már a döntőre készülnek ahol az Arsenal vár majd rájuk. Ha pedig azt is megnyerik akkor Charity Shielden találkozhatunk ismét velük...

Liverpool - Chelsea 3 meccs 2 győzelem 1 vereség 1 kupa

Mindkét csapatban vannak sérültek, de Lampard szerencséjére inkább csak kiegészítő emberek hiányoznak. Egyedül N'Golo Kanté combsérülése okozhat kisebb fejfájást. A Chelsea várható kezdője: Kepa - Azpilicueta - Rüdiger - Zouma - James - Jorginho - Kovacic - Alonso - Willian - Giroud - Mount

A Liverpool háza táján sincsenek akkora gondok, Matip biztosan nem játszik, míg Milner legutóbb is már a padra leülhetett. Henderson szintén leülhet a padra, hogy az utolsó percekre beállva a lefújást követően ő lökhesse a magasba a bajnoki trófeát. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Gomez - VvD - Robertson - Oxlade - Fabinho - Wijnaldum - Salah - Firmino - Mané

A mérkőzésnek liverpooli oldalon szinte már semmi jelentősége, főleg az Arsenal elleni vereség után, így nem lenne meglepő, hogyha Klopp alaposan felkavarná a kezdőt, míg a Chelsea ambícióit feljebb kifejtettük. Érdekesség, hogy PL-érában 55 meccset játszottunk a Chelseavel, amiből 21 győzelem, 20 vereség és 14 döntetlen a mérleg, ehhez pedig 66:66-os gólarány párosul. Azt persze mondani sem kell, hogy mindkét csapat otthon a dominánsabb, az Anfielden 14 győzelem, 6 vereség és 7 döntetlen a mérleg 45:29-es gólaránnyal. 

A mérkőzést szerda este 21:15-től a Spíler1 fogja közvetíteni!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr4216041120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása