<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Everton - Liverpool - 11 dühös ember

2020. október 16. 19:05 - Thommo

A válogatott szünet miatt két hét elteltével újra folytatódik a világ legerősebb bajnoksága, ahol csapatunknak bőven van miért kárpótolni a szurkolókat a legutóbbi gyalázatos teljesítmény miatt. Ennek jóvátételére nem is kérhetnénk jobb csapatot ellenfélnek, mint a városi riválist, az Evertont, akikkel holnap kora délután a Goodisonban fogunk összecsapni! 

Az Everton a tavalyi szezont még Marco Silva-val és hatalmas elvárásokkal kezdte meg, amiből egy roppant kellemetlen csalódás lett. Ez a szezon folyamán annyiban változott meg, hogy egy anfieldi vereséget követően Silva-t menesztették és előbb a beugró Duncan Fergusson-nal majd Carlo Ancelottival kezdték meg a felkapaszkodást a kiesőzóna környékéről. Ancelottival jól kezdtek a szomszédok és minőségi javulás is észrevehető volt a játékukon és a teljesítményükön is. A kényszerszünetből is viszonylag jól jöttek ki, kaptak pár extra hónapot, hogy a játékosok és a menedzseri team még jobban összeszokjon, aminek végül a 12. hely lett az eredménye, de nem ez volt az igazi gyümölcse, hanem a jelenlegi szezon. Ancelotti jól erősített és a két szezon közti rövid időt kemény munkára használta fel, ez pedig azt eredményezte, hogy a jelenlegi idényben még nem szenvedtek vereséget, és 4/4-s mutatóval vezetik a bajnokságot. 

Ancelottival a TOP6-ba jutás a minimum az Evertonnak

Az Everton sarokköve a brazil Richarlison, aki tavaly 13 gólig jutott csapata színeiben és ugyan ebben az idényben kicsit csendesebb, de nem kérdés, hogy mekkora hatással van társaira. Richarlisonnál még nagyobbat szól Ancelotti "találmánya" Dominic Calvert- Lewin, aki a Marco Silvanal nem volt alapember és az olasz mester megadta az esélyt a fiatal csatárnak, aki a portugál szakvezető távozása után szerzett 7 góljával hálálta meg a bizalmat. A már a válogatottban is bemutatkozhatott fiatal csatár a most futó szezonban rátett még egy lapáttal, és már 6 gólnál jár 4 meccs alatt. A két támadón kívül még a nyári szerzemény, James Rodriguezről érdemes szót ejteni. A Real Madridnál kegyvesztetté vált kolumbiait sokan féltették a Premier League-tól, de ez olyannyira volt alaptalan, hogy már 3 gólt szerzett új csapatában és első pillanattól kezdve élvezi a bizalmat. 

Calvert-Lewin és Richarlison évekig az élmezőnyben tarthatják a városi riválist

Az előző szezonban három alkalommal csaptunk össze a városi riválissal és ebből kettőt megnyertünk, a harmadik pedig döntetlen lett. Először tavaly decemberben a bajnokság 15. körében az Anfielden fogadtuk az ellent. Azon a mérkőzésen csak az első félidőben 6 gól esett 4-2-s arányba, Origi duplájára, valamint Shaqiri és Mané góljaira Kane és Richarlison tudott válaszolni. A végeredményt Gini állította be a 90. percben, így a vége 5-2 lett, de ha Mané egy kicsit pontosabb akkor több is lehetett volna. 

A második mérkőzést szintén az Anfielden rendezték meg, de azt az FA kupa harmadik körének keretei között. A decemberi mérkőzéshez hasonlóan itt is felforgatott kerettel küldte Klopp pályára csapatát, akik végig egyenrangú ellenfele volt a kevésbé tartalékos Evertonnak, sőt Curtis Jones révén 1-0-ra megnyerte a városi rangadót. Jones egyébként első felnőtt liverpooli gólját szereztem meg, amire nem csak azért fog emlékezni, mert az Everton ellen szerezte, hanem mert a 16-s sarkáról hatalmas gólt vert Jordan Pickfordnak. 

Harmadjára már a Goodisonban léptek pályára a felek a kényszerpihenő utáni első fordulóban. Ezen a mérkőzésen mindkét csapat részéről nagyon érződött a három hónapos kihagyás. Az eseménytelen 0-0-s mérkőzés legnagyobb eseménye, hogy Takumi Minamino ezen a mérkőzésen lépett először kezdőként pályára a Liverpoolban. 

Jones lő

Pickford hiába vetődik

Így kell megünnepelni az első gólt

Hiányzók tekintetében Ancelottinak fájhat jobban a feje, csapatában heten bajlódnak kisebb nagyobb sérüléssel. Yerri Mina, Lucas Digne és Mason Holgate az Everton főbb hiányzói. Az Everton várható kezdője: Pickford - Coleman - Keane - Godfrey - Nkounkou - Davis - Doucoure - Sigurdsson - Rodriguez - Richarlison - Calvert-Lewin

Jürgen Klopp sem lehet túl boldog, legfőképpen Alisson hiánya miatt, de a brazil kapus mellett Naby Keita, Ox és Tsimikas sem bevethető. Jó hír viszont, hogy a napokban már visszatért Mané, Thiago, Matip trió mellett Henderson is visszatérhet a csapatba, aki az angol válogatottban a napokban újra birtokba vehette a csapatkapitányi karszalagot. Az LFC várható kezdője: Adrián - TAA - Matip - VvD - Robertson - Henderson - Fabinho - Thiago - Salah - Firmino - Mané

Parázs mérkőzést várhatunk holnap a két csapat 236. rangadóján. Míg az Evertont a nagyon jól elkapott rajt hajtja, addig Salahék a Villa elleni zakót szeretnék semmissé tenni, amihez a városi rivális legyőzése adhat plusz üzemanyagot. Emellett a két menedzser csatája is érdekes lehet, hiszen az olasz már többször tört borsot a Napolival a Liverpool orra alá. 

A mérkőzést szombaton 13:30-tól a DigiSport1 fogja közvetíteni! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr8616242076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása