<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Manchester City - Liverpool - Guardiola vs Klopp

2020. november 07. 18:57 - Thommo

Ezen a hétvégén rendezik meg a PL 8. fordulóját, amit az idei utolsó válogatott szünet előtt tartanak meg. Csapatunknak nem is lehetne nehezebb dolga a mostaninál, ugyanis holnapi ellenfelünk hiába kezdte gyengébben az idényt mégis ők a bajnoki címért folyó versenyben a legnagyobb riválisunk. Hendersonék holnap délután az Etihadban lépnek pályára a Manchester City vendégeként. Guardiola 

Pep Guardiolanak már ez az ötödik szezonja a City élén, de eredményességben nem közelíti meg a vezetőség által kívánt szintet. Persze a két bajnoki cím és az 1 FA valamint 3 Ligakupa nem mutat rosszul az eredményességi listán, de a hőn áhított BL győzelem még mindig várat magára, valamint az elmúlt két év bajnoki gyengébb szereplése sem tesz jót a spanyol mester jövőjének, akinek a szezon végén lejár a szerződése. A 18/19-es bajnoki cím után az elmúlt szezonban is a bajnoki cím reményében vágtak neki a bajnokságnak, de már pár fordulóval a rajt után látszottak repedések a pajzson. A két évvel ezelőtti 1 pontos előnnyel behúzott idény után július végén 18 ponttal bukták el a címvédést, úgy, hogy a mieinknek még 25 pont is volt az előnye. A jelenlegi pontvadászatban még rosszabb a helyzet, úgy állnak 11 ponttal a 10. helyen, hogy egy meccsel kevesebbet játszottak, és 3 győzelmet, 2 döntetlent és egy vereséget gyűjtöttek. Az az egy vereség igen kellemetlenül érintette Guardioláékat, hiszen haza pályán kaptak ki a Leicester City csapatától 5-2-re, úgy, hogy Mahrez révén már a 4. percben vezettek. 

Guardiolia jövője elég bizonytalan Machesterben

A City számára az előző szezonban nem a támadókon múlt a címvédés, öten szereztek két számjegyű mennyiségű gólt. Ebben Raheem Sterling járt az élen, aki végül húsz gólig jutott, és a hamarosan 26 éves szélső még négy gólpasszt is kiosztott. A City rutinos gólvágója, Sergio Agüero is hozta a tőle elvárhatót, az argentin 16 találattal fejezte be a szezont. A csapat motorjai azonban mégsem ők, hanem Kevin de Bruyne és Riyad Mahrez voltak. A belga középpályás, aki a tavalyi szezon legjobb játékosa lett, 13 góllal és 20 gólpasszal érdemelte ki ezt a címet, míg az algír szélső is igyekezett kollégáját utolérni, ő 11 góllal és 12 gólpasszal segítette a csapatát. A City játékosai lőtték messze a legtöbb gólt az előző szezonban 102-t, és ugyan 35 kapott góljuk messze nem a legtöbb, de ezek többsége a Kékek vesztét okozta. A mostani szezonra komoly erősítést eszközöltek a gyengécske védelembe, a Benficahoz távozó Otamendi helyére érkezett a kiesett Bournemouthtól Nathan Aké, valamint Rúben Dias a Benfica-tól. A két védő összesen 113 millióba "fájt" a Citynek, amin Otamendi 15 milliója enyhített egy keveset. Leroy Sané távozása több csapatnak is komoly érvágás lenne, de a Cityt szinte meg sem érintette, úgy meg pláne, hogy Guardiola szinte nem is számolt a szélsővel, Sané végül a Bayernben kötött ki. David Silva távozás viszont már sokkal nagyobb veszteség a manchesteri Kékek számára. A 34 éves támadó középpályás 10 évet töltött el Manchesterben ahol nagy közönség kedvenc volt, de a technikás spanyol már haza vágyódott, így szerződése lejárta után hazaigazolt a Real Sociedad csapatához. 

A de Bruyne, Agüero, Sterling trió ebben az idényben összesen 3 gólnál és 3 gólpassznál jár

A Cityvel az előző idényben csak a bajnokságban találkoztunk. Először az Anfielden csaptunk össze majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt. A mérkőzésen már a 6. percben előnybe kerültünk Fabinho révén, aki egy rosszul sikerült felszabadítást kaparintott meg, aki egyet tolt a labdán és jó 20-25 méterről védhetetlenül zúdította a labdát Bravo kapujába. Alig hét perccel később egy kontra végén Robertson varázsolta Salah fejére a labdát, aki pedig a hálóba juttatta a játékszert. Az első félidő hátralévő részében mindkét csapat előtt adódott komoly gólszerzési lehetőség, de Alisson és Bravo is hatalmas bravúrokkal hárítani tudták a próbálkozásokat. A második félidőben szintén a 6. percben szerzett gólt csapatunk, Henderson vitte le a labdát az alapvonalig, beadására Mané érkezett, aki a vetődő Bravo mellett fejelte a labdát a rövid oldalra. A végeredményt Bernardo Silva állította be a 78. percben, aki Angelino labdáját juttatta rövid alsóba. 

A második mérkőzésre július elején került sor, ami a már bebiztosított bajnoki cím után került megrendezésre. Ezen a meccsen ki tudja, hogy van Dijkék mennyire játszottak másnaposan, és még a meccs statisztikái sem erre utalnak, de csapatunk 4-0-s vereséget szenvedett. 

Salah fejesénél Bravonak esélye sem volt

Mindkét mesternek variálnia kell a csapatán. Guardiola továbbra sem számíthat Agüerora, Fernandinhora és Benjamin Mendyre. Rajtuk kívül Rodri, Laporte és Dias játéka is erősen kérdéses, de a két védő szereplésére még így is nagy esély van. Visszatért azonban Gabriel Jesus, aki így Ferran Torrest szoríthatja ki a kezdőből, míg Joao Cancelo Mendy hiányában lehet kezdő. A City várható kezdője: Ederson - Walker - Dias - Laporte - Cancelo - KdB - Rodri - Gündogan - Mahrez - Jesus - Streling

Jürgen Klopp is kénytelen pár fontos játékosát nélkülözni. Thiago Alcantara továbbra sem játszhat, aki még az Everton ellen elszenvedett térdsérüléssel bajlódik. Ox és van Dijk hosszú távon nem elérhető, de Fabinho már a következő bajnokin visszatérhet, számára a válogatott szünet jelent további extra pihenőt. Matip a héten már az első csapattal edzett és várhatóan vissza is tér Gomez mellé a védelem tengelyébe, ha mégsem léphet pályára Rhys Williams és Nate Phillips ugrásra készen várja a lehetőséget. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Matip - Gomez - Robertson - Henderson - Wijnaldum - Salah - Firmino - Mané - Jota

A holnapi találkozó kimenetelét elég nehéz megjósolni, mivel a City az utolsó 4 találkozóból 3-szor diadalmaskodott, hazai pályán pedig sokkal rosszabb a helyzet, az Etihadban lejátszott utolsó 11 meccsből csak egyet nyert meg a Liverpool. Az utolsó három vendég szereplés alkalmával pedig 11-1-es gólarányt hozott össze a City. A mieink szempontjából azonban mégsem halott ügy a holnapi mérkőzés, Klopp karrierje során 8-szor verte el Guardiola aktuális csapatát, amivel ő a legeredményesebb a spanyol menedzser ellen. Az is biztos, hogy a két csapat képes arra, hogy akár 5-0-ra is felülmúlja a másikat, de arra is, hogy akár egy utolsó perces góllal billentse maga a javára a mérkőzést. Ehhez vegyük hozzá a sérüléseket és a két csapat idei formáját és még egy fokkal nehezebb eldönteni, hogy mit várhatunk az előttünk álló játéktól. 

A mérkőzést vasárnap 17:30-tól a Spíler1 fogja közvetíteni! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr4716277210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása