<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Wolverhampton Wanderers - A 12. játékos visszatér

2020. december 05. 13:57 - Thommo

Csapatunk a hét közepén bebiztosított BL továbbjutás után némileg megpihenhetett, hiszen 5 napjuk volt a játékosoknak regenerálódniuk mielőtt újra a Premier League-ben kellene helyt állniuk. Ráadásul az utazás sem fárasztja a csapatot, mert holnap este az Anfielden lépnek pályára, és a narancsba öltöztetett portugál válogatottat, vagyis a Wolverhamptont látják vendégül, méghozzá hosszú idő után először újra nézők előtt.  

Nuno Espirito Santo 2017 nyarán egy romokban lévő, középszerbe süllyedt csapatot vett át, akik még emellett nem is a PL-ben, hanem csak a Champoban szenvedtek. A szakállas mester nem csak a portugál játékstílust, de játékosokat hozott magával, akiket sikeresen integrált bele az angol futball darálójába és egycsapásra megváltoztak a dolgok. A Wolves magabiztos teljesítménnyel 99 pontot gyűjtve, 9 pontos előnnyel húzta be a Champo bajnoki címét és vele a eljutást a legjobbak közé. A következő évben Santo mester tovább erősítette a keretét, és bőven rácáfolt a kétkedőkre, akik még a PL középmezőnyét is magas elvárásoknak látták velük szemben, ennek ellenére az egyik legstabilabb csapatként a 7.helyen futottak be, több nagy skalpot is begyűjtve. Az előző szezon előtt a kritikus hangok újra felerősödtek velük kapcsolatban, és a jóslat úgy tűnt, hogy be is fog igazolódni, ugyanis az EL kvalifikációval megspékelt bajnoki rajt nagyon döcögősen indult. A hetedik fordulóban a teljesen reménytelen Watford otthonában szerezték meg első győzelmüket, ami kulcsfontosságúnak számított. Innentől kezdve több nagy sorozatuk is volt, és a végül úgy szerezték meg a bajnokság végén a ismét a hetedik helyet, hogy az EL-ben egészen a negyeddöntőig meneteltek, ahol a későbbi győztes Sevilla állította meg őket. A most futó idényben szakítottak a hagyományokkal és már a szezon elején is igyekeznek jól teljesíteni, igaz a második és a harmadik fordulóban a Citytől és a WHu-tól elszenvedett vereségek után ismét közel került a kiesőzóna, de a legutóbbi körben az Arsenal legyőzése már az oly ismerős hetedik helyet jelenti számukra.

Nuno Espirito Santo mesternek van oka boldognak lenni

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a Santo mester legfontosabb játékosa a mexikói Raúl Jiménez, a 29 éves csatár 17 góllal és 6 assziszttal vette ki a részét a sikerekből. Jiménez, aki tavaly nyáron lett végleg a Farkasok játékosa - korábban a Benfica csapatától volt kölcsönözve - az idei évben sem tétlenkedik, és 4 góljával vezeti a házi góllövő listát. Espirito Santo akárcsak a többi menedzser is igyekszik a győztes felállást és az ehhez tartozó játékosokat megtalálni, a luzitán tréner is szeretné megalkotni a maga támadó trióját, ami az előző évben a Traore - Jiménez - Jota hármassal meg is volt neki. Jota azonban nyáron Klopp hívó szavára Liverpoolba került, de a Farkasoknak mégsem kell kétsége esniük. Santo ugyanis házon belül pótolta távozó játékosát, nem meglepő módon egy honfitársával, Pedro Neto-val, aki Jiménezhez hasonlóan szintén tavaly nyáron került Wolverhamptonba. A 20 éves Neto már az előző idényben elkezdte megmutatni az oroszlánkörmeit és 3-3 gólt és gólpasszt jegyzett, ebben a szezonban már tíz forduló elég volt ahhoz, hogy megközelítse az előző évi produktumát. A trió harmadik tagja Adama Traore már nem mondhat el ilyen jellegű fejlődést, ő a 19/20-as évadot 4 góllal és 9 gólpasszal zárta, addig most még nem volt szerencséje a gólhoz segíteni csapatát, igaz azt is meg kell jegyezni, hogy összesn csak 4 meccset játszott végig a villámgyors szélső. 

A már említett támadó trió mellett nagyon fontos szerep hárul Ruben Nevesre is

A két klub az előző idényben kétszer csapott össze egymással és mindkétszer liverpooli győzelem lett a vége. Az első összecsapásra az Anfielden került sor a 20. fordulóban december végén. A mérkőzést a mieink kezdték agresszíven, de Salahék nagyon nem érezték a kaput, amikor mégis sikerült eltalálni azt, akkor Rui Patrício könnyedén fogta a labdát. A Wolverhampton hősiesen védekezett, de csak a 42. percig tartottak ki, ekkor van Dijk ívelt előre egy labdát, amit Lallana a 11-es pont környékén két védő között Mané elé tudott fejelni, aki pedig már hibázott. A félidő vége előtt a Farkasok egyenlítettek, de Raul Neto gólját Anthony Taylor és a VAR érvénytelenítette. A második félidőben szeretett volna egyenlíteni a Wolves, de sem Vinagre, sem Jota járt sikerrel. 

A visszavágóra nem is kellett sokat várni, bő három héttel és 4 fordulóval később újra összecsaptak a csapatok, ekkor már a Molineux stadionban. Ez a mérkőzés sokkal izgalmasabbra sikerült. Jordan Henderson fejesével már a 8. percben vezetést szereztünk, a kapitány Trent szögletét bólintotta a rövid felsőbe. A gól után felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de újabb gólig egészen az 51. percig kellett várni. Ekkor Raul Jiménez érkezett Traore beadására és zavartalanul fejelhetett a kapuba. Az egyenlítés nagy erőket váltott ki a Wolvesból, akik a vezetést is megszerezhették volna, de Alisson eszén mégegyszer már nem tudtak túljárni. A mérkőzés utolsó harmadában azonban a Liverpool újra átvette a kezdeményezést, de akárcsak Alisson, úgy kollégája Patrício sem volt hajlandó több gólt beengedni. Hogy ez mégse így legyen, arról Bobby Firmino gondoskodott, aki Hendo passzát váltotta gólra és 3 pontra a 84. percben. Az utolsó percekben még Jotanak lett volna lehetősége egyenlíteni, de a kapu előteréből leadott ollózási kísérlete jócskán a kapu fölött hagyta el a játékteret. Már akkor sejthetett valamit...

Hendo fejese. A kapitány 1-1 góllal és gólpasszal vette ki a részét a győzelemből

Csapatunk alig hihető sérülési listája tovább gyarapodik, és a legjobb 11-ből már heten hiányoznak. Andy Robertson az Ajax ellen szenvedett kisebb sérülést, de szerencsére kicsi az esélye, hogy kihagyja a holnapi találkozót. Másik jó hír, hogy kapitányunk is játékra jelentkezik a holnapi nap. Trent és Naby Keita, akik mindketten combsérüléssel küzdenek, már újra edzésbe álltak, de a stáb inkább nem kísérli meg a játszatásukat. Alisson is kihagyja ezt a találkozót, helyén pedig Kelleher fog ismét kezdeni, aki a holland bajnok elleni teljesítményével rászolgált Klopp bizalmára. Diogo Jota pedig nagy valószínűséggel kezdeni fog korábbi klubja ellen, így lehetősége lesz hogy írja a saját történelmét, hogy ötödik hazai bajnokiján is betaláljon.. Az LFC várható kezdője: Kelleher - N. Williams - Fabinho - Matip - Robertson - Henderson - Wijnaldum - Salah - Firmino - Mané - Jota

A túloldalon sem egyszerű a helyzet, Raul Jiménez biztosan kihagyja a mérkőzést, aki az Arsenal ellen szenvedett súlyos fejsérülést. Helyét hosszabb távon Fabio Silva veheti át. Raul Neto és Adama Traore biztosan kezdeni fognak, míg ezt Johnny Otto nem mondhatja el magáról aki elvesztette Santo mester bizalmát. Roman Saiss is újra a portugál mester rendelkezésére áll, miután felépült a koronavírusból. A Wolves várható kezdője: Patrício - Semedo - Boly - Coady - Marcal - Dendocker - Moutinho - Traore - Podence - Neto - Silva

A mieink már 64 mérkőzés óta veretlenek az Anfielden, amit a Wolverhampton képes fenyegetni. Ugyanakkor a mieink újra nézők előtt játszhatnak, - még ha csak 2000 is lesznek - de ez adhat egy erős lelki pluszt Hendersonéknak, akik így a saját javukra fordíthatják a mérkőzést. 

A mérkőzést vasárnap este 20:15-től a Spíler1 fogja közvetíteni! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr316319308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása