<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Crystal Palace - Liverpool - Hullámvasút

2020. december 18. 14:24 - Thommo

A szerdai meggyőző Tottenham elleni győzelem után sok pihenő nem jutott a srácoknak, ugyanis az FA agyament sorsolása után, szombat kora délután kell pályára lépniük Salahéknak. Ráadásul ismét idegenbe látogat a csapat, ami idén nem egy szerencsés párosítás. Holnapi ellenfelünkhöz egészen Londonig a Selhurst Parkig kell utazni, ahol több régi ismerőst is foglalkoztató Crystal Palace vendégeként lépünk pályára. 

Roy Hodgson miután 2017 szeptemberében átvette a Palace irányítását sok új dolgot nem hozott a Sasok életébe, de egyfajta stabilitást mégis hordoz a munkássága. Egy alapvetően gyengécske keretet igyekszik minden évben megóvni a kieséstől, ami eddig mindig sikerült is neki. Sőt, ha 2017-ben vele indul meg a Palace a bajnokságban akkor táblázat első felében végezhetett volna a gárda. A tavalyi idényt kifejezetten jól kezdték, és bár a szezon nagy részében hullámvasutaztak a táblázaton mégis az elmúlt évek egyik legjobb teljesítményével rukkoltak elő. Aztán beütött a pandémia és, ha van csapat akiknek nagyot ártott a leállás akkor azok a Sasok. A júniusi újraindulás pillanatában éppen egy hármas győzelmi szériában voltak, amit még egy W-vel megfejeltek a Bouremouth legyőzésével és már a 9. helyen álltak, amikor is pont a Liverpool várt rájuk, az itt elszenvedett vereség még hetet követett, majd a szezont egy döntetlennel búcsúztatták. Ez a rengeteg vereség sem okozott komoly problémát nekik, hiszen a mögöttük lévő csapatok sem iparkodtak a pontszerzéssel és így a 14. helyen végeztek. A most futó szezonban újra elkezdtek hullámvasutazni, hiszen a szép győzelmektől egészen az érthetetlen vereségekig mindent láthatunk tőlük, mint például a Leeds 4-1-es legyőzését a két vereség követte a Burnleytől és a Newcastletól. 

Roy Hodgson: Bentmaradás és más semmi

Ha szóba kerül a Crystal Palace, szinte egyből mindenki Wilfried Zahaval kapcsolja össze a klubot és nem alaptalanul. Az elefántcsont parti-angol támadó még mindig csak 27 éves, de a fővárosi alakulat szinte neki köszönheti a jó szereplést. Igaz az előző idénye kifejezetten gyengére sikeredett, de Jordan Ayew igyekezett kisegíteni társát. Zaha a múlt idényben csak 4 gólt és 5 gólpasszt jegyzett, ami kifejezetten átlag alatti teljesítmény tőle, ezt ellensúlyozandóan a mostani pontvadászatban elkezdett törleszteni és már 7 gólnál és 2 gólpassznál jár. Zaha mellett a már említett Ayew volt a Palace megmentője, aki 9 gólt és 2 gólpasszt vállalt, viszont jelenleg ő adós a jó teljesítménnyel, mindössze csak 1 gól áll a neve mellett. Meg kell emlékezni még Luka Milivojevicről, aki Palace középpályájának motorja, valamint Christian Bentekéről, aki az Aston Villából való elszerződése óta egyszerűen nem találja a góllövő cipőjét. Fontos szerepe van még Vincent Guaita-nak, aki a kapuban sok fontos védéssel óvta meg csapatát a góltól, de még így is 50 gólt kaptak az előző szezonban. 

Zaha még gyenge formájában is a Palace legfontosabb játékosa

Az előző idényben a két alakulat csak a bajnokságban találkozott és mind a két alkalommal liverpooli sikerrel végződött. Az első összecsapásra a Selhurst Parkban került sor bő egy évvel ezelőtt, és akárcsak most akkor is a 13. fordulóban. A mérkőzést a Palace kezdte jobban, előbb Ayew lövése kerülte el centikkel a kaput, majd Tomkins fejelt gólt egy szabadrúgást követően, de szabálytalanság miatt Kevin Freind és a VAR nem adta meg. A második félidőben aztán pályára lépett már a Liverpool is és egyből Mané pillanatai következtek, aki első kísérletéből még jócskán a kapu mellé tüzelt kecsegtető helyzetben, azonban a második lehetősét már gólra váltotta. A 49. percben Robertson löbbölést Firmino elvétette és így került Mané elé a labda egy védő szorításában megszelídítette azt majd kapura tette azt, amit Guaita nem ért el, de a lágyan ellőt labdának így is kellett a kapufa közreműködése. A vezető gól után még nagyobb lendületre kapcsoltak Manéék, de se Origi, se Firmino nem tudta eldönteni a mérkőzést. Ehelyett újra a Palace kezdett el támadni, de Townsend lövése még elkerülte a kaput. A 82. percben azonban góllá érett a Sasok folyamatos támadása, Zaha kapott labdát a 11-es pont vonalába és egy csel után a védők sűrűjében a kapuba juttatta a labdát. Az egyenlítésnek nem sokáig örülhettek a pirps kékek, ugyanis 3 perc elteltével Firmino egy szöglet utáni flipper játszmának is beillő kavarodás után a hálóba lőtt, ezzel eldöntve a mérkőzés kimenetelét. 

A fontos gólok szerzője: Roberto Firmino

A bajnoki visszavágóra már a bajnoki újraindulást követően került sor júniusban. Az Anfielden lejátszott mérkőzésen már nem lehettek ott a nézők, de csapatunk így is kiváló mérkőzést produkált. A mérkőzés Gini kihagyott helyzetével indult, de nem sokáig maradt a Vörös kompánia gól nélkül. A 23. percben Trent vágott be egy szabadrúgást jó 25 méterről a hosszú felsőbe, Guaitanak esélye sem volt. A folytatásban is a mieink voltak aktívak, előbb Henderson lövése csattant a kapufán, a kipattanót pedig van Dijk nem tudta a kapuba pofozni, majd Gini előtt adódott újabb helyzet, de ez is a kapu mellett hagyta el a játékteret. A félidőt mégis két gólos előnnyel fejezte be a Pool, ugyanis a 44. percben Salah kapott Fabinhotól egy szép labdát, az egyiptomi pedig lerázta a van Anholtot és a kapuba helyezte a labdát. A második félidőre is ugyanolyan elánnal jött ki a Liverpool, mint az elsőre, és a következő gólra nem is kellett sokat várni. Fabinho gondolt egyet az 55. percben és jó 25-30 méterről lőtt védhetetlen bombát a Guaita kapujába. Ezen a mérkőzésen egyszerűen nem tudott megállni a társaság és Mané révén a 69. percben újabb góllal terheltük meg a Palace kapuját. Salah adott kiváló labdát Manénak, aki pedig némi labdavezetés után kilőtte a hosszú alsó sarkot. A meccs végén még Salahnak lett volna lehetősége újabb gólt szerezni, de ezt a próbálkozást Guaita mér hárítani tudta, így maradt a 4-0-s végeredmény. 

Ha Fabinho lába elsül abból csak nagy gól lesz

Mindkét csapat tetemes mennyiségű hiányzóval számolhat. Hodgson nem számolhat Bentekével, aki a legútóbbi meccsen begyűjtött piros lapja miatt fog kimaradni a Palace keretéből. Arra is elég csekély az esély, hogy láthassuk korábbi játékosainkat, ugyanis Sakho és Martin Kelly sérülés miatt biztosan kimarad, míg Clyne ugyan már edzésbe állhatott, de az ő játékára sem érdemes nagy pénzt tenni. Rajtuk kívül Connor Wickham, Wayne Hennessey és Nate Fergusson szintén sérül következtében marad távol. Jó hír Hodgsonnak, hogy Gary Cahill, Schlupp és Jordan Ayew viszont visszatérhet a csapathoz. A Palace várható kezdője: Guaita - Ward - Kouyate - Cahill - van Anholt - Schlupp - Milivojevic - McArthur - Eze - Zaha - Ayew

Jürgen Klopp számára is volt pár jó hír. Thiago Alcantara újra edzésbe állt és egy hét múlva akár már pályára is léphet, míg Joel Matip újra bevethető lesz a Palace ellen, ahogyan Keita, Ox és Neco Williams. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Matip - Fabinho - Robertson - Hednerson - Wijnaldum - Keita - Salah - Firmino - Mané

A Liverpool október óta nem nyert egymás után két mérkőzést, de a hétközi Tottenham elleni magabiztos győzelem erőt adhat, hogy véget vethessenek ennek a rossz szériának. A Palace az elmúlt hazai meccsein megmutatta, hogy képesek a nagyobb csapatok ellen is pontot(kat) szerezni, de már 6 mérkőzés óta sorozatban vereséget szenvednek a Vörösöktől, míg Hodgsonnak sosem sikerült legyőznie Kloppot. 

A mérkőzést szombaton 13:30-tól a DigiSport1 fogja közvetíteni! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr216349564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása