<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

10 érdekesség Jürgen Kloppról - Amit talán még te sem tudtál róla

2017. november 21. 15:17 - Crouch_15

Ma két éve, hogy Jürgen Kloppot kinevezték csapatunk élére. Ennek apropóján egy kis összeállítással készültünk.

1. Hűséges
Az egész játékos karrierjét jóformán egyetlen klub mezében játszva töltötte – 12 évet játszott a Mainz 05 színeiben és még hetet töltött a kispadon. Máig ő a Mainz történetének leghosszabb ideig regnáló edzője.

2. Szeret sétálni
Klopp gyakran gyalog megy haza a meccsek után a stadionból, állítása szerint szereti séta közben végiggondolni, hogy mit lehetett volna jobban csinálni a mérkőzésen. Mikor a mainzi játékoskarrierje kellős közepén 1995-ben Sporttudományból diplomázott a frankfurti Goethe Egyetemen, a diplomamunkájának címe ez volt: „Gyaloglás”.

3. A legjobb zenekar
A liverpooli állásinterjú közben feltették neki a kérdést: „Láttad a 80-as évek legjobb zenekarját, a The Smithst élőben játszani?”. Széles mosollyal felelt: „Ez két külön kérdés. Én láttam a 80-as évek legjobb zenekarját élőben játszani. Az Echo & The Bunnymant a Royal Court Theatre-ben 1983 július 15-én. Hogy láttam-e a The Smithst? Nem, nem láttam.”Állítólag ez volt a pillanat mikor a vezetőség tudta, hogy ő a legalkalmasabb a pozícióra.

4. A legjobb német edző
Máig ő az egyetlen aki kétszer egymás után (2011, 2012) nyerte el a „Az év német edzője” díjat. Érdekes módon ezt a díjat egyszer a holland Louis Van Gaal is megkapta.

5. Regent's Park
Mikor 2014-ben a Dortmund az Arsenalhoz látogatott a Bajnokok Ligájában, Klopp visszautasította a lehetőséget, hogy az Emirates stadionban tartson edzést. Ehelyett elvitte a csapatát a Regent parkba, hogy ott vezényelje le a tréninget.

6. 5-4
a 48 éves menedzser már azelőtt szembenézett a Liverpoollal, hogy 2014-ben a Dortmund élén 4-0-ás vereséget szenvedett volna. 2006 nyarán felkészülési mérkőzésen 5-0-ra győzött. Miután a Dortmunddal kikapott 4-0-ra ezt mondta: „Egyszer megvertem a Liverpoolt 5-0-ra egy felkészülési meccsen mielőtt kiestünk volna a Bundesligából. Számomra most 5-4 az állás.”

7. Kellemetlen rekord
Jörgen Klopp 5 döntőt veszített el egymás után. A Bayern elleni BL-döntővel kezdődött, aztán a Wolfsburgtól és a Bayerntől kapott ki a német kupa két egymást követő döntőiben, a Liverpool élén a Citytől elszenvedett Ligakupa és a baseli EL-vereség része még a negatív rekordnak.

8. A név
Jürgen Klopp középső neve ’Norbert’, és ez is segíthetett neki megkapni a menedzseri pozíciót Liverpoolban ugyanis a tulajdonos John W. Henry lelkes kutatója a névtannak. A Norbert germán név (eredetileg Nordbert) ami északi fényt, fényességet jelent. John W. Henry nagyon hisz benne, hogy ez a név végre visszahozhatja a régi fényét az északi klubnak.

9. Liverpoolban megkérdezték tőle, hogy melyik a kedvenc Beatles albuma? A Revolver, a Sgt. Pepper’s? Netán a White Album? Ő ennyit felelt: „Az én kedvenc Beatles albumom mindig az, amelyik legközelebb fog kijönni”

10. A gólöröm
Klopp híres az oldalvonal mentén bemutatott ünnepléseiről és gólörömeiről. Egyszer elszakadt egy izma, annyira ünnepelt.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr9113335715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása