<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Boldog születésnapot Ian Rush

2017. november 21. 18:03 - Crouch_15

Ma lett 56 éves, immár 25 éve a csúcson.

 

Valószínűleg mikor gyerekkori kedvenc csapatának kék mezében ülve példaképét, az Everton Bob Latchfordját figyelve még ő sem gondolta, hogy 1992 október 18-án - stilszerűen az Old Traffordon - megszerezi kétszáznyolcvanhetedik gólját a Liverpool mezében és ezzel minden idők legsikeresebb liverpooli góllövőjévé válik, hogy ezután még 59 gólt szerezve egészen 346-ig jutva, máig megdönthetetlennek tűnő klubrekordot állítson fel.

 

Egy srác Walesből, akinek leghíresebb idézetét nem is ő maga mondta. Mikor visszatért a Juventusból a Liverpoolba, egy újságíró kérdezte tőle, hogy miért jött vissza. Kenny Dalglish a szavába vágva ezt felelte: “Azt mondta, hogy olyan volt ott játszani, mintha külföldön lett volna”.

Nem könnyen került be a csapatba. abban a híres 80-81-es szezonban (decemberben) debütált, mikor a csapat BEK-et nyert, hét meccsén egyetlen gólt sem rúgott. Paisley nem játszatta, nem volt elég jó. A tudtára adta, hogy ha nem lő gólokat akkor nem is fog játszani. aztán 9 hónappal a debütálása után 1981 szeptember 30-án végre megszerezte első gólját és onnan már nem volt megállás. 32 bajnokin 17 góllal segítette bajnoki címhez a csapatot, az egész szezont tekintve 30 gólt szerzett. Harmadik teljes szezonjában elérte a 47 gólt, a győztes BEK-döntőben két gólt szerzett. Hihetetlen, hogy csupán negyedik lett a France Football által érthető módon a francia Platininek odaadott Aranylabda rangsorában.

1987-ben kötött házasságából 2 gyermeke született, egyikőjük sem futott be nagy futballkarriert, Jonathan még mindig aktív az amatőr Flint Town Unitedben. Az esküvő előtt két évvel történt a tragédia Heyselben ami talán szintén szerepet játszott abban, hogy ő külföldre szerződött, bár honvágya hamar hazahúzta. Saját állítása szerint a 86-os üzletkötés után - amiben szerepelt, hogy a következő nyáron Olaszországba szerződik - élete legjobb szezonját futotta. Ugyan nem lőtt annyi gólt, mint 83-84-ben, de ő azt mondta, hogy (miután egy pletyka felröppent, hogy ebben az évben már csak alibizni fog, hiszen úgyis elszerződik) szívét-lelkét kitette a pályán, hogy bizonyítsa a szurkolóknak, hogy ő mindig kész mindent megtenni a klubért.

Isten éltesse!

Igazi legenda, már 25 éve a csúcson.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr1913336053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása