<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Leicester City – Liverpool - Visszavágó

2017. november 21. 13:23 - Crouch_15

Szombat délután, Klopp és csapata a héten már másodjára csüccsen be a King Power stadion vendég öltözőjébe. A játékosok feszült csöndben ülnek egymás mellett és hallgatják a mester utolsó utasításait. A kezdeti lendület és optimizmus a válogatott szünet után megtört és sorban jöttek a kijózanító pofonok. Nagy a nyomás játékoson és edzőn egyaránt, vannak szurkolók, akik már a vészharangot kongatják. A világ egyik legjobb edzője is bajban van, látszólag nem találja a megfelelő megoldást. A mérkőzés előtt viszont felülemelkedik a problémákon és a megszokott lendülettel tüzeli, motiválja játékosait. Henderson még rátesz egy lapáttal és a játékos kijáróból már egy végletekig elszánt csapat lép ki a gyepre, akik a legjobbat hozzák ki magukból. Az újbóli felépüléshez a Leicester elleni meccs az első lépcsőfok, hogy a csapat és a szurkolók újra egymásra találjon, és a győztes útra lépjen.



Ellenfelünk a hátunk mögött hagyott fordulókban a nehéz sorsolásának köszönhetően nem vitézkedett. A rajtnál azonnal beragadtak, igaz egy végletekig kiélezett játékban maradtak alul az Arsenal-al szemben (4-3), utána viszont legyőzték az újonc Brightont (2-0), hogy utána az Old Trafford-on hagyjanak értékes pontokat (2-0). Majd otthon fogadták a Chelsea gárdáját, de itt sem termett sok babér számukra (1-2), végül a meglepetés újonc Huddersfield-el játszottak 1-1-es döntetlent. A megszerezhető 15 pontból csak 4 jött össze így jelenleg csak a 15. helyen tanyáznak.

Nyáron sikerült rengeteg pénzt elkölteniük új játékosokra, eddig nem sok hasznuk volt belőlük. 25m fontért érkezett a City-től a nigériai csatártehetség Kelechi Iheanacho, a portugál Adrien Silva a középpályára 20m fontért a Sportingtól. Drinkwater pótlására érkezett Vincent Iborra a Sevilla gárdájától 13,5m ellenében, valamint a Hull City-től érkező középső védő Harry Maguire, akiért 12m fontot fizettek.

A távozók közül csak a már említett Dany Drinkwater, aki veszteségnek számít. Érte klubrekordnak számító 34m font érkezett a Rókák számlájára a Chelsea-től. A Freiburg csapatának egy évre kölcsönbe kipostázták a lengyel válogatott egyik nagy reménységét a támadó középpályás Bartosz Kapustka-t.

Az elmúlt egy évben párszor találkozott a két együttes. A bajnokság elején igencsak megszórtuk őket Firmino duplájára valamint Mane és Lallana góljaira csak Vardy tudott válaszolni így 4-1-el mentek haza. Tavasszal viszont már mi voltunk szomorúak, hiszen 3-1-re kaptunk ki tőlük, egy szem gólunkat Coutinho szerezte. Nyáron a PL 4 csapatos Ázsia kupájának döntőjében találkoztunk velük, ahol 2-1-re győztünk. Legutóbb pedig 5 nappal ezelőtt a Mikiegér kupa 3. körében, ahol 2-0-s vereséget szenvedtünk és kiestünk.

Craig Shakespeare csapatában Adrien Silva eltiltás miatt biztosan nem léphet pályára. Jamie Vardy, Matthew James és Christian Fuchs is kisebb nagyobb sérüléssel küzd, állapotuk day to day szóval akár még pályára is léphetnek. A mijeinknél Matip, Can és Lovren is küzdenek kisebb nyavalyákkal, de szombaton talán pályára léphetnek. Mané utolsó meccsét hagyja ki az Ederson letarolásáért kapott 3 meccses eltiltásból.

A mérkőzést a Spíler TV adja szombaton 18:05-ös kezdéssel.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr513335583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása