<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Manchester United - A buszsofőr

2017. november 21. 15:44 - Crouch_15

Befejeződtek a VB selejtezők így újra a klubfutballé a főszerep. Henderson-ék a 8. forduló nyitányán az eddig hibátlan Manchester United gárdáját látják vendégül az Anfield-en.

Jose Mourinho gárdája közel 100%-os teljesítményt nyújtott eddig. Az első 3 fordulóban nyertek, WHU (4:0), Swansea (0:4), Leicester (2:0). Majd a Brittania-ban egy 2-2-es döntetlen az otthon mindig kemény Stoke ellen, utána viszont szintén hármat nyertek sorozatban. Sorozatban az Everton (4:0), Southampton (0:1) és legutóbb a Crystal Palace ellen (4:0) nem találtak legyőzőre.

Az United-nél igencsak kinyílt a pénzcsap nyáron, hiszen 76m fontért leigazolták az Everton-tól a belga gólzsák Romelu Lukaku-t. 40m fontot fizettek a Chelsea-nek a szerb középpályás Nemanja Matic-ért és újabb 31,5m fontot a Benfica-nak a fiatal svéd középhátvéd Victor Lindelöf-ért.

A távozók oldalán nem mozogtak nagy összegek, mivel Wayne Rooney-t szabadon igazolta haza az Everton. Sikerült túladniuk a belga csodagyereknek tartott Adnan Januzaj-on, aki a kölcsönadások miatt sem Dortmundban, sem a Sunderland-nál nem találta a helyét, érte a Real Sociedad fizetet 7,65m fontot. Andreas Pereira-t pedig 2,7m fontért a Valencia-nak adták kölcsön.

Az ősi rivális ellen eddig összesen 170 meccset játszottunk, amin 56 győzelem 47 döntetlen és 67 vereség jött össze 209:229-es gólkülönbséggel. Tavaly csak a bajnokságban találkozott egymással a két együttes. Ősszel az Anfield-en 0-0-t játszottunk, míg január közepén az Old Trafford-on Milner büntetőjére Ibra válaszolt a meccs hajrájában így kialakítva az 1-1-es végeredményt.

Mindkét csapatnál akadnak fontos hiányzók. A Vörös ördögöknél hosszabb időre kidőlt a védelem tengelyéből Rojo, a középpályáról Pogba, Carrick és a méretes tölgyfára hasonlító Fellaini, valamint Ibra sem játszhat ellenünk. Nekünk is van gondunk gazdagon. Mane-t ismét kénytelenek vagyunk nélkülözni, ugyanis egyik legjobb játékosunk a Zöld foki szigetek elleni VB selejtezőn szenvedett komolyabb sérülést.

Kemény mérkőzés vár ránk és nem is nekünk kedveznek az előjelek, hiszen a válogatott szünet után szinte mindig botrányosan megy a srácoknak. Viszont mikor ha nem a United ellen lehetne/kellene elkapni a fonalat és megkezdeni a kapaszkodást az élmezönyre. Reméljük, hogy Péntek 13 szelleme még holnap is segíteni fogja a srácokat, hiszen sok mindennek kellene passzolnia ahhoz, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Ehhez az kell, hogy a válogatott játékosoknak legyen idejük kipihenni magukat, Klopp és csapata rendesen fel tudta készíteni a játékosokat, a védelemben mindenki a legjobbját nyújtja, támadóink végre berugdalják a helyzeteiket és így tovább.

Nem szeretek jóslatokba bocsátkozni, de e sorok írójából is előjön a reménykedő szurkoló és, ha az eszem nem is, de a szívem azt súgja, hogy egy kemény, hajtós mérkőzésen egy szűk egygólos sikert aratunk… és ebből az álomból nem jeges vízzel ébresztenek.

Ebéd után vagy közben mindenki üljön a tv vagy a monitorok elé, mert a mérkőzést a SpílerTV közvetíti 13:00-s kezdéssel.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr2013335849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása