<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Manchester City – Liverpool - Előre és tovább

2017. november 21. 09:03 - Crouch_15

Véget ért az átigazolási szezon, elmúlt az eufória, amit az Arsenal legyőzésével éltünk át és véget értek a válogatott meccsek is, amit sikeresen megúsztunk sérülések nélkül. Így tehát jöhetnek az új feladatok, impulzusok, amik már most szombaton a PL 4. fordulójának nyitómérkőzésén, egy újabb nagy rivális, a Manchester City elleni, idegenbeli meccsel veheti kezdetét.

A City gárdája, akár csak a Pool, 3 forduló alatt összesen 7 pontot szerzett és csak rosszabb gólkülönbséggel állnak a 4. helyen. A nyitányon 2-0-ra verték az újonc Brightont, utána 1-1-es döntetlen a „Kékek csatáján” az Everton ellen. Az előző fordulóban pedig egy 97. percben lőtt góllal verték a Bournemouth gárdáját.

Pep Guardiola csapata ismét egy produktív nyári átigazolási szezonon van túl. Egy kisebb állam teljes évi költségvetését költötték el csak a védelem javítására. Érkezett a Monaco-tól a balhátvéd Benjamin Mendy 52m€, a Spurs-től érkező Kyle Walker 46m€ és a Real Madrid-tól Danilo 27m€, mindketten jobbhátvédek. Valamint a kegyvesztett Joe Hart helyére Éderson a Benfica-ból 36m€-ért. A középpályán is történt erősítés, méghozzá szintén a Monaco együttesétől érkezett, portugál balszélső Bernardo Silva 36m€, és a Vasco da Gama csapatától egy fiatal brazil srác, Douglas Luiz 11m€-ért.

Távozók is akadnak szép számmal. Wilfred Bony-t visszapostázták a Swansea gárdájához, Nolito-t és Jesus Navas-t pedig Spanyolországba, a Sevilla csapatába. Fernando és Samir Nasri Törökországban folytatja pályafutását, előbbi a Galatasarayba, míg a francia az Antalyaspor-nál boldogíthatja a szurkolókat. A volt Lazio-s Kolarov pedig Róma farkasok lakta részében találta meg új lakhelyét, amiért várhatóan nem fogják tárt karokkal fogadni volt csapata drukkerei. Kelechi Iheanacho pedig a Leicester gárdánál bizonyíthatja, hogy megérte kidobni érte azt a rengeteg pénzt. Továbbá távozott még: Gael Clichy, Bacary Sagna, Pablo Zabaleta, Willy Caballero, valamint Joe Hart, de ő csak kölcsönbe.

Előző szezonban a két gárda először a tavalyi év utolsó napján találkozott és Gini korai góljával vertük meg őket. Míg tavasszal az Etihad Stadium-ban James Milner büntetőjére Aguero válaszolt így döntetlenre mentve a találkozót.

Pep Guardiola csapatában mindenki az edző rendelkezésére áll, így teljes hadrendben tudnak felállni ellenünk. Míg nálunk Lallana és Clyne még sokáig nem léphetnek pályára. Viszont bemutatkozhat az új szerzemény Oxlade-Chamberlain, valamint újra pályára léphet a sokak szemében közellenségnek számító Coutinho is.

Jóslatokba nem bocsátkoznánk, ez egy olyan meccs, ahol bármi lehet, de ha sikerül az Arsenal elleni játékot hozni, akkor igen szép hétvégének nézhetünk elébe.

A meccset szombaton 13:30-kor a Prime adja.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr2413334609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása