<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Newcastle - Liverpool - Egy régi ismerős

2017. november 21. 14:48 - Crouch_15

Newcastle-be utaznak Henderson-ék, hogy lejátsszák utolsó meccsüket a válogatott szünet előtt. A játékosok és a szurkolók is remélik, hogy ez a szünet lezárja ezt a rossz sorozatot, mert két hét múlva az örök rivális united ellen kell helyt állni, de ennyire ne szaladjunk előre.

Rafa Benitez tanítványai nem kezdték rosszul az idényt, hiszen a Championship bajnoka 6 forduló alatt 9 pontot gyűjtve 9. helyen áll a tabellán. Két vereséggel kezdtek először a Tottenham verte őket (0-2) majd a másik újonc a Huddersfield (1-0), utána viszont 3 győzelem zsinórban. Otthon a West Ham-et (3-0) és a Stoke City-t (2-1) közte pedig Swansea-ből is elhozták a 3 pontot (0-1). Legutóbb viszont kikaptak a harmadik újonc Brighton-tól (1-0).

Rafa a Premier League-re igencsak megváltoztatta a keretét, a 6 érkező játékosára 17 távozó jutott. A jobb szélre érkezett a Norwich-tól 10m fontért az angol U válogatott Jacob Murphy valamint a Chelsea-től a ghánai Christian Atsu 6,75m fontért. A Szarkákhoz került az Eibar-tól a francia Florian Lejeune 9m fontért, aki a védelem közepén bevethető, és a Stoke City-től a spanyol csatár Joselu 5m fontért. Továbbá szintén Rafa csapatát erősíti a vörös mezben is megfordult egykori jobbhátvédünk Javier Manquillo, akiért 4,5m fontot fizettek az Atletico Madridnak.

Lépjünk tovább a távozókra. Florian Thauvin a Marseille-ben folytatja 10m font ellenében, a skót válogatott középső védő Grant Hanley 3,5m fontért pedig a Carrow Road-ra Norwich-ba. Siem de Jong visszatér az Ajax csapatához, érte 2m fontot fizettek a hollandok. Ingyen távozott a csapattól a holland válogatott kapus és védekező középpályás Tim Krul és Vurnon Anita, előbbi a Brighton-ba, míg utóbbi a Leeds United-hez került. Ugyancsak ingyen távozott a francia Yoan Gouffran, aki a török Göztepe csapatát választotta, valamint a nigériai Shola Ameobi, aki Boltont választotta új állomáshelyének.

A két csapat legutóbb a 15/16-os szezonban találkozott egymással, először idegenben szenvedtünk 2-0-s vereséget, míg az Anfielden 2-2-s döntetlen született. A PL történetében összesen 44szer találkozott a két együttes és a 24 győzelmünk mellett 9 döntetlent és 11 vereséget hoztunk össze a Szarkák ellen. Minden sorozatot figyelembe véve 169 találkozásunk során 81 győzelem, 40 döntetlen és 48 vereség a mérlegünk velük szemben.

Benitez nem számíthat a balhátvéd Paul Dummet-re, és a szintén balbunkó Massaido Haidara-ra. Csapatunkban új sérült szerencsére nincs és Mane is letöltötte 3 meccses eltiltását, így elől újra alkothat a Moszkva elleni támadó négyes, reméljük több szerencsével.

A csapat a Szpartak ellen eléggé egyben volt és a hátvédekre most nem lehetett panasz, igaz nem is helyezték őket nagy nyomás alá. A bekapott gól elég bosszantó főleg, hogy Kariusnak védenie kellett volna. Támadóink nagy nyomás alá helyezték az oroszok védelmét, de ezen a pocsék helyzetkihasználáson változtatni kell. Reméljük a kedden mutatott játékkal bedaráljuk a Newcastle-t, hogy nyugodtan vonuljon el a csapat a válogatott mérkőzésekre és utána a régi lendülettel kiszakadjon a gólzsák az united ellen. Persze ez csak álom, de milyen szép is lenne…

A mérkőzés a Sport Direct Stadionban lesz vasárnap 17:30kor, amit a SpílerTV ad majd.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr9413335683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása