<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Tottenham - Liverpool - Újabb rangadó

2017. november 21. 18:39 - Crouch_15

Vasárnap délután a Wembleyben vendégszerepelnek Klopp-ék. A keddi BL győzelem alkalmával végre kiszakadt a gólzsák, a 7-0 annak fényében is szép eredmény, hogy a Maribor volt az ellenfél. Ezt a lendületet kell tovább vinni a Tottenham elleni összecsapáson.

Mauricio Pochettino csapata az eddig mögöttünk hagyott fordulókban 8 mérkőzésből 5 győzelmet 2 döntetlent és egy vereséget tud felmutatni. A nyitó körben a Newcastle-ből hozták el a 3 pontot (0-2), majd otthon vereség a Chelsea-től (0-1) és döntetlen a Burnley-vel (1-1). Liverpool kék feléből is győzelemmel tértek haza (0-3), utána egy sovány döntetlen a Swansea ellen (0-0). Azóta zsinórban 3 győzelem, idegenben a WHU (2-3), és a Huddersfield (0-4), otthon pedig a Bournemouth (1-0). A megszerezhető 24 pontból eddig 17-et gyűjtöttek, amivel a tabella 3. helyét foglalják el.

A Sarkantyúsoknál a nyáron megnyitották a pénzcsapot, főként a védelem megerősítésére. A City-hez távozó Kyle Walker pótlására érkezett a jobbhátvéd posztjára a PSG-től az elefántcsontparti Serge Aurier 22,5m fontért. Az Ajax-tól érkezett kolumbiai középhátvéd Davinson Sánchez 36m fontért, és a szintén ezen a poszton játszó 19 éves argentin Juan Foyth az Estudiantes-től 12m font ellenében. Valamint 13,5m fontért érkezett a Swansea-től a spanyol válogatottat támadó Fernando Llorente.

Bevételi oldalon is folyt be zsömlére való. A már említett Kyle Walker játékjogáért a City 46m fontot fizetett. Az osztrák Kevin Wimmer a Stoke City-ben folytatja pályafutását 17,5m fontért, míg Nabil Bentaleb a Schalke játékosa lett 17m font ellenértékeként. Federico Fazio kölcsön után végleg a Roma játékos a lett, 2,8m fontért, Vincent Jannsen pedig a Fenerbahce-hoz került kölcsönbe csekély 2m fontért.

A két csapat az előző szezonban 3 alkalommal találkozott egymással. Ősszel Milner büntetőjére Dele Alli válaszolt így 1-1 lett idegenben. A tavaszi visszavágón az Anfielden 2-0-ra nyertünk Mane duplájával. A bajnokság mellett a Ligakupában is találkoztunk a legjobb 8 között, ahol Sturridge duplázott, míg Jannsen csak szépíteni tudott.

Sérülések mind a 2 együttest sújtják. Pochettino nem számíthat Victor Vanyama-ra, Mousa Dembele-re és a súlyos sérüléséből lassan visszatérő Eric Lamela-ra. Nálunk továbbra is Clyne, Lallana és Mane a legfontosabb sérültek.

Csapatunknál a legfontosabb kérdések, hogy az elmúlt 2 meccsen mutatott formánkat meg tudjuk-e őrizni, illetve, hogy a védelem képes lesz-e ugyanolyan jól muzsikálni, mint az United ellen. Kane, Alli és Eriksen megállítsa, kulcsfontosságú lehet a mérkőzés alakulása szempontjából. Maribor ellen támadóin újra megízlelhették a gólszerzés ízét, ami a legjobbkor jött, ugyanis erre a képességre most nagy szükség lesz, mert Lloris a liga egyik legjobb kapusa. Nagy iramú pörgős mérkőzésre lehet számítani, mindkét csapatban kreatív, remek támadók szerepelnek így minden adott egy szórakoztató derbire. Reméljük boldogan szállunk ki a fotelből.

A mérkőzést vasárnap 17:00-től a SpílerTV közvetíti.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr7213336085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása