<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Stoke City - Liverpool - Téli hadjárat megkezdése

2017. november 29. 10:59 - Thommo

Az idei szezon első hétközi bajnoki fordulóját rendezik, amivel kezdetét veszi a December-Januári futball dömping. Csapatunk a 14. fordulóban a Bet365 Stadionba látogat a Stoke City vendégeként.

Ahhoz a Stoke Cityhez látogatunk, akik az elmúlt években a táblázat középső részének első feléhez tartoztak, sőt hazai pályán még a nagy csapatok dolgát is rendre megnehezítették. Jelenleg a mezőny alsó felének a tagjai közel a kiesési zónához. Mark Hughes csapata az idei kiírásban is inkább a kiesés elkerülésért küzd. Az eddig eltelt 13 fordulóban szerzett 13 pontjukkal csak a 15. helyen állnak. Az Everton ellen kezdték meg a szezont és ki is kaptak 1-0-ra, majd hazai pályán verték az Arsenalt 1-0-ra. Következett két döntetlen, előbb 1-1-re végeztek a WBA-val, a Manchester United-al pedig 2-2-re. Ezt követte két vereség. A Newcastle-től elszenvedett 2-1-es vereséget követte egy 4-0-ás zakó a Chelsea-től. Hazai pályán 2-1-re bizonyultak jobbnak a Southampton ellen. Újabba két vereség következett, először egy megsemmisítő a csúcsformában pörgő City-től (7-2), a Bournemouth-tól viszont csak 2-1-re kaptak ki. Idegenben verték a Watfordot szintén 2-1-re. A Leicester-rel és a Brighton-al egyaránt 2-2-t értek el. A hétvégén pedig 2-1-re kaptak ki az utolsó Crytal Palace-tól. Az eddig látott sorminta alapján ma újabb vereség vár rájuk, viszont ezután nyerniük kell, szóval a Swansea elkezdhet aggódni. 

Mark Hughes kerete eddig is tele volt tehetséges fiatalokkal és rutinos játékosokkal, de, hogy csapatát előrébb mozdítsa leigazolta a védelembe az osztrák Kevin Wimmert a Tottenham-tól és a holland Bruno Martins Indi-t a Porto-tól. Legnagyobb igazolása a PSG-től kölcsönvett spanyol támadó Jesé. A fiatal csatár Stoke-ban sem tudta eddig bebizonyítani azt, amit vártak/várnak tőle. Az Arsenal ellen debütált a csapatban és az ő találatával megnyerték a mérkőzést, ám idáig ez is az egyetlen gólja, amihez csak egy asszisztot tudott még hozzápakolni. 

egy új lehetőség, eddig nem sok sikerrel

Két fontos távozójuk is volt. Az osztrák Marko Arnautovic Londonba a West Ham csapatába távozott, míg Joselu Rafa Banitez csapatában a Newcastle-be folytatja pályafutását. Bojan Krkic az átigazolási időszak utolsó napján került a spanyol Deportivo Alaves csapatába kölcsönbe. A hatalmas tehetségnek kikiáltott spanyol támadó karrierje tovább hanyatlik. Az egykor a La Masia-n nevelkedett csatár a Barcelona mellett olyan csapatokban is megfordult, mint a Roma, Milan vagy az Ajax, mielőtt Stoke-on-Trent-be került volna. Legutóbb a Mainz csapatánál volt kölcsönben, és mivel az új szezonban sem számoltak vele így került Alaves-be, ahol eddig szintén nem villantott semmit.

az örök ígéret

A két csapat az előző idényben két alkalommal találkozott egymással. Ősszel az Anfielden Jonathan Walters korai góljára Lallana, Firmino és Sturridge válaszoltak és még egy öngól is esett így alakult ki a 4-1-es végeredmény. Tavasszal az első félidő vége előtt szintén Walters szerezte meg a vezetést a Stokenak, amit a 3 perc alatt Coutinho és Firmino fordított meg. 

Sok régi ismerőst találunk a Stoke csapatában. A nálunk csak egy idényt eltöltő nem túl szép emlékű Charlie Adam mellett Glen Johnson és Peter Crouch is itt játszik. Crouch, aki már Angliát keresztül kasul bejárta, itt találta meg a helyét, ugyanis a hórihorgas csatár már a 7. szezonját kezdte meg Anglia szívében. Legutóbb pedig a tavalyi szezon előtt Joe Allen szerződött ide a több játéklehetőség reményében. 

két egykori kedvenc


Hughes sérülés miatt nem számíthat az angol válogatott kapusára Jack Butland-re, a védő Geoff Cameron-ra és a rutinos ír támadó középpályásra Stephen Ireland-re. Nálunk jó hír, hogy a Chelsea ellen már Lallana pár percre pályára léphetett. A Lovren Can duó is visszatérhet a Stoke ellen, így már csak Clyne felépülésére kell várni, hogy teljes legyen a keret.

Nem is lehet kérdés, hogy melyik csapat a Stoke - Liverpool meccs esélyese, legfeljebb az, hogy képes-e kezelni a nyomást a vendég csapat. Az elkövetkező pár fordulóban viszonylag könnyű sorsolás a van a csapatnak, így fontos a jó eredmény és, hogy minél több pontot szerezzünk, hogy a nagy ünnepi hajtás után is versenyben legyünk a Bajnokok Ligája helyekért.

A mérkőzésünk 21:00-kor kezdődik, de sajnos nem TV-s meccs, marad a Stream-ek keresése. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr7813399345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása