<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Bournemouth - Liverpool - Látogatás a mumushoz

2017. december 16. 17:49 - Thommo

Félidejéhez érkezett a Premier League, az utolsó őszi fordulóban a Bournemouth csapatához látogatunk vendégségbe. 

Eddie Howe és csapata idén elég messze van a tavalyi látott remek formájuktól. A tavalyi 9. helyezett csupán csak a 14. helyen szerénykedik 16 ponttal. Csúnyán beragadtak a rajtnál, csak az 5. körben tudtak először nyerni. Zsinórban 4 vereség a WBA (1-0), Watford (0-2), City (1-2) és Arsenal (3-0). Ezt követte a Brighton elleni 2-1-s siker, majd egy újabb bukta az Evertontól. A Leicesterrel játszott döntetlen után (2-2) kikaptak a Tottenhamtól (1-0). Megverték a Stoke-t (2-1), a Chelsea-től kikaptak 1-0-ra. A Newcastle-t verték 1-0-ra, majd az idény számukra legjobb meccsén 4-0-ra kiütötték a Huddersfield-t. Gól nélküli meccs a Swansea-val, ezt követte a egy 2-1-s bukta az erőn felül teljesítő Burnley-től. Két pontosztozkodós találkozó. Előbb a Soton-nal 1-1, majd Crystal Palace 2-2. Legutóbb pedig 1-0-ra kaptak ki a United-től. 

Eddie Howe-nak idén nem sok oka van mosolyogni

Howe egyben tartotta a keretet, ezt jól bizonyítja, hogy nem távozott szinte senki a keretből. Érkezőkből sem sok volt. Ingyen megszerezték a kiesett Sunderlandtől a veterán Jermaine Defoe-t. A 35 éves támadó eddig adós a gólokkal, ugyanis 15 meccsen csak 3 találatot jegyzett. Chelsea-től megszerezték a rutinos bosnyák kapust Asmir Begovic-t, valamint a tavalyi kölcsön után a holland válogatottban is bemutakozott Nathan Aké-t. 

Defoe  482 PL fellépésén 162 gólt szerzett eddig, de ebben a szezonban csak a szenved... 

A Cseresznyék - ez a klub beceneve - keretében két régi ismerőst is találhatunk. Jordon Ibe az ismertebb, a Pool korosztályos csapatait megjárva még Brendan Rodgers adta meg neki a bizalmat az első csapatban. Klopp-nál aztán nem tudott megragadni, így még tavaly nyáron került a Dél-angliai városba. A fiatal szélsőnek eddig a Brighton ellen volt a legjobb meccse, a 2-1-s siker alkalmával mindkét gólt ő készítette elő. A másik volt liverpooli játékos az ausztrál Brad Smith. A 23 éves balhátvéd annak idején 11 alkalommal ölthette magára a vörös mezt és 1 gólt szerzett. Az ugyancsak tavaly nyáron érkező Smith a Bournemouth csapatánál sem számít alapembernek, eddig összesen csak 10 mérkőzésen kapott lehetőséget, igaz ebben a pontvadászatban a 3. fordulóban sérülést szenvedett.

Se Ibe-nak, se Smith-nek nem jött be a váltás

Az előző kiírásban két alkalommal találkoztunk a Bournemouth csapatával, és ők voltak az egyetlen gárda, akiktől csak egyszer távoztunk ponttal. Az őszi meccset idegenben játszottuk. A félidőben már Mané és Origi találataival 2-0-ra vezettünk, de fordulás után a házigazdák megfordították a találkozót és 4-3-ra győztek le minket, harmadik találatunkat Can szerezte, amivel még 3-1-re vezettünk. Tavasszal az Anfielden csak 2-2-re végeztünk velük és nem sikerült a revans azért a fájó vereségért. Azon a meccsen Coutinho és Origi voltak eredményesek. 

Sérültek tekintetében Howe csapata jobban áll. Náluk Tyrone Mings-en és a már említett Brad Smith-en kívül csak a 4. számú kapus Adam Federici sérült. Míg nálunk még mindig sokan vannak a listán. A WBA ellen Mignolet-nek voltak kisebb boka problémái Így Karius kezdett, kérdés, hogy Simon rendbe jött-e vagy Klopp nem kockáztat. 

Az előző két mérkőzés tekintetében össze kell szednie magát Henderson-éknak, mert a következő körben az Arsenal lesz az ellenfél, és ha az első 4-ben akarunk végezni akkor nem engedhetünk meg magunknak ilyen hullámvölgyeket. Kérdés Klopp milyen szinten rotálja meg a csapatot, illetve a támadóink hozzák-e magukat. Egy olyan meccset játszunk, amit meg kell nyerni. 

A SpílerTV előrehozott karácsonyt tart Nekünk vagyis a szerencsésebbeknek, akik rendelkeznek ezzel az adóval, ugyanis 17:00-tól közvetíti a meccsünket, utána pedig még 2 találkozót is kapunk tőlük az Archívumból, úgyhogy este 9-ig rólunk szól a műsor. Jó szórakozást! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr1013501419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása