<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - WBA - Kupaszombat

2018. január 26. 14:26 - Thommo

Újabb állomásához érkezett a világ legrégebbi kupasorozata, a 4. körben a Liverpool hazai környezetben fogadja a WBA gárdáját. 

Alan Pardew csapata akárcsak a Liverpool az előző körben szállt be az FA kupa sorozatába, a Rigók a Forest Green és az Exeter párharc győztesével játszottak a továbbjutásért. Végül az Exeter csapatával mérkőztek meg. A találkozón nem született meglepetés kijött a két csapat közti tudásbeli különbség, melyet a WBA  Salomon Rondón és Jay Rodriguez góljaival 2-0-ra nyert. A meccsen az is belefért, hogy Robson-Kanu 11-est hibázzon. 

Salomon Rondón (középen) már a 2. percben betalált

A West Brom csapata nem kevesebb mint 10 alkalommal szerepelt a sorozat döntőjében, melyet 5 alkalommal el is hódítottak, igaz utoljára 50 évvel ezelőtt 1968-ban sikerült ez nekik. Legelső döntőjüket még 19. században játszották, az 1885/86-os szezonban. Akkor megismételt mérkőzésen 2-0-ra kikaptak a Blackburn Rovers-től. Egy évvel később újra bejutottak a fináléba, de akkor az Aston Villa állta útjukat és szintén 2-0-ra maradtak alul aktuális ellenfelüknél. Három a magyar igazság mondogatták a WBA játékosai és szurkolói is, ugyanis újabb évvel később már zsinórban a harmadik döntőjüket játszhatták ezúttal a Preston ellen és végre megszerezték a hőn áhított kupát.

Az első siker - 1888

az 5. és egyben utolsó kupagyőzelem 1968-ban, Graham Williams a csapatkapitány emeli magasba a trófeát

A két csapat első FA kupa mérkőzése a WBA sikerével végződő szezonban volt. 1967/68-as kiírás negyeddöntőjében találkozott a két gárda és hazai pályán 0-0-ra végződött az összecsapás. A megismételt mérkőzésen 1-1-es döntetlen született az Anfielden, ami ismételten újrajátszást jelentett. Végül a harmadik összecsapáson, amire a Maine Road-on került sör 2-1-re győztek a Rigók. 

Clive Clark gólja döntött a West Brom javára

A holnapi összecsapáson a vendégek belga szélsője, Nacer Chadli nem állhat Alan Pardew rendelkezésére. Míg a Vörösöknél Moreno és Henderson is bevethető lesz. Valamint az első csapat keretével készült Ward és Wilson is.

Harry Wilson, reméljük találkozunk vele a pályán is

A két csapat között hatalmas különbség van, de ez az FA kupa, ahol bármi megtörténhet. Klopp biztosan felrázta a csapatot a Swansea elleni bukta után és a játékosok is éhesek a sikerre. Ez a mérkőzés jó kiindulópont lesz egy újabb nagyszerű menetelés elkezdéséhez. 

A mérkőzést a Sport2 fogja közvetíteni szombaton 20:45-től. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr5513605055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása