<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Premier League körkép

2018. augusztus 23. 19:18 - Keczán Illés

soccer-3036165_1920.jpg

A nagy hatos

Egyértelműen úgy tűnik, hogy a bajnoki címvédő Manchester City egy cseppet sem gyengült az előző szezonhoz képest. Mégis nagy változások történtek a nagy hatos erőviszonyait tekintve.

 Az Arsenal jelenleg 0 ponttal a tabella végén tanyázik, ami nem akkora meglepetés, de mégis nagyon elkeserítő lehet a szimpatizánsoknak. Emery mester talán a legrosszabb rémálmaiban sem számított ilyen bemutatkozásra. Nem hinném, hogy meginog a talaj a talpa alatt, de össze kell kapnia a gárdát, mert nem a kiesés ellen akarnak küzdeni az Ágyúsok.

 A Manchester United felemás bemutatkozása is érdekes lehet, hiszen kikaptak a Brighton csapatától. Egyébként sem rózsás a viszony a szurkolók, a játékosok és Mourinho között, azt rebesgetik, hogy nem sokáig húzza már a kispadon a jó öreg José. Őszintén szólva én is meg lennék lepve, ha a következő évet a portugál mesterrel kezdenék a Vörös Ördögök.

 Aztán itt van a Chelsea, akik kaptak egy új impulzust Sarri érkezésével és bár elvesztették Thibaut Courtoist, mégis remekül indították az idényt a londoniak, hiszen még hibátlan a mérlegük. Idén visszatérhetnek a legjobb négybe a tavalyi fiaskó után.

 A Tottenham csapata szintén hibátlanul kezdett, nekik nem igazán emelkedhetett a pulzusuk az átigazolási szezonban, ugyanis teljesen egyben maradt a csapat, semmi váratlant nem húztak. Úgy vélem pont ez lehet az egyik nagy fegyverük, az összeszokottság. Tavaly sem volt egy elveszett alakulat a Tottenham, idén is szép remények elé néznek Pochettino mester fiai.

football-2698969_1920.jpg

A végére hagytam a Liverpoolt, mert úgy gondolom ők az első számú kihívói a Citynek. Remekül erősítettek nyáron, Keita és Alisson máris bizonyította, hogy miért kerültek ők a keretbe. A tavalyi ’one season wonder’-ként emlegetett trió úgy tűnik, bemutat a kritikusoknak és tovább repítik a Liverpool szekerét Salah vezérletével. Virgil van Dijk is bizonyítja, hogy miért fizettek érte rengeteg pénzt télen, mióta áttette székhelyét a Vörösökhöz, neki van a legtöbb kapott gól nélkül lejátszott meccse. Apropó gól nélküli meccs, a Liverpool az egyetlen csapat, amelyik nem kapott még idén gólt. A Karius Alisson csere a kapuban bizonyosan egy nagy minőség béli javulást fog jelenteni az egész szezonban. Kettőből kettőt húzott be a Pool ennek megfelelően.

Az üldözők

Az Everton nagyot húzott Richarlison megszerzésével, zseniálisan mutatkozott be az első két meccsen, három gólt is szerzett, amivel jelenleg a góllövőlistán holtversenyben az első helyen áll.

football-3568903_1920.jpg

A Watford és a Bournemouth is káprázatosan indította a szezonját, hiszen makulátlan mérleggel jelenleg ők is az elsők között tanyáznak. Ez nyilvánvalóan változni fog, de érdemes lesz odafigyelni rájuk a középmezőny harcaiban.

Leicester City, Crystal Palace, Brighton. Nos ez a hármas 1-1 meccset tudott eddig nyerni, azonban egészen bíztató játékot mutattak, hiszen a Brighton például megverte a Unitedet, a másik kettő pedig nem vallott szégyent a nagy hatosból jövő ellenfele ellen.

Newcastle, Southampton, Burnley. Többre hivatott ez a három alakulat a jelenlegi pozíciójához képest és úgy gondolom, hogy a Burnley meg fogja közelíteni a tavalyi eredményét. A Newcastle stabilizálta helyzetét és a 10. pozícióban végzett az elmúlt esztendőben, ez alá nem igazán akarják adni, és bár 1 ponttal szerénykednek jelenleg, ez jelentősen gyarapodni fog. A kakukktojás a Southampton, ami épphogy lekéste a másodosztályba tartó vonatot az előző szezonban, azonban ha így folytatják idén lehetséges, hogy már az első járattal távoznak.

West Ham, Huddersfield. Ez a két csapat van a bent maradók közül a legrosszabb pozícióban, pont nélkül 1:6 illetve 1:9-es gólkülönbséggel a tabella legalsó fokain helyezkednek el. Persze ott van az Arsenal is, de róluk fentebb már szó esett. A West Ham Pellegrini mester irányításával nem igazán ilyen kezdetről álmodozott. A Liverpool elleni vereség még magyarázható, de otthon kikaptak a Bournemouth csapatától, ami már kevésbé. Ne legyenek kétségeink, össze fogják szedni magukat, csak idő kell nekik. A Huddersfield lesz az egyik kieső idén, ezt már egy korábbi beszélgetés során is megosztottam az olvasókkal. Két nagy csapat volt az első két ellenfél, ettől függetlenül nem érzek bennük semmiféle erőt.

A feljutók

football-3568910_1920.jpg

Először beszéljünk a legígéretesebbről, a Wolvesról. Nekem tetszett a játékuk és szerintem ők stabilan bent fognak maradni idén, ha minden folytatódik ebben a mederben számukra.

Második feljutó, akiről beszélünk az a Fulham, 0 pont, a tabella alsó fele, mégis egy olyan csapatról beszélünk, ami megélt sokkal szebb napokat is. Ennek megfelelően én a gyenge kezdés után most nem erős visszaesést várok, sokkal inkább a 10-14. helyek egyikét egy erősödő tendenciát mutatva.

Végül a Cardiff maradt még az étlapon, azért ők maradtak a végére, mert még gólt sem voltak képesek szerezni két forduló alatt és egy döntetlennel ugyan nem kiesők, de ez a teljesítmény érzésem szerint kevés lesz a bent maradáshoz.

 

Ti mit gondoltok, lesz idén trónfosztás? Kiket vártok kiesőnek az első benyomások alapján?

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr8314197975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása