<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Brighton and Hove Albion - Majdnem óriásölők

2018. augusztus 25. 09:22 - Thommo

Szombat délután az Anfieldre látogat a Brighton csapata a PL 3. fordulójában. 

A legmagasabb osztályban második idényét megkezdő Brighton tavaly úgy végzett a 14. helyen, hogy egész szezon során nem fenyegette őket a kiesés réme. Chris Houghton csapata 9 mérkőzést nyert meg az előző kiírásban ebből hetet hazai pályán, és szereztek két igazán fontos skalpot. Az Arsenalt és a unitedet sikerült két vállra fektetni az AMEX Stadionban. Ezt a jó szokásukat úgy látszik idénre is megtartották, ugyanis hazai pályán ismét sikerült legyőzni örök riválisunkat. 

Houghton és a Brighton hazai pályán veszélyesek

A Sirályok ugyan kevés pénzből gazdálkodhatnak, de így is 8 új játékos érkezett hozzájuk, de erről már Marci írt. Ugyanakkor a csapat egyik legfontosabb játékosa nem az érkezők közül kerül ki. Mathew Ryan a csapat első számú kapusán sok múlhat ebben a kiírásban. Ha sikerül előző idénybeli formáját megőriznie - 54 kapott gólja (amivel Top10) mellé összehozott 10 clean sheet-et - akkor nem csak ő, de csapata is szép idényt zárhat. Rajta kívül sokat várnak az újonnan érkezett iráni Alireza Jahanbakhsh-tól. A 25 éves szélső a vb-n az iráni csapat legjobbja volt, ami angliai szerződést hozott neki. 

Ryan tavaly a 8. legkevesebb gólt kapta

A két csapat az előző szezonban két igencsak gólgazdag mérkőzést játszott.. Először a 15. fordulóban, hazai pályán kaptak ki 5-1-re. Can és Firmino 2 perc alatt dupláztak, majd Bobby megszerezte 2. gólját is, rajtuk kívül Coutinho talált be és született egy öngól is; Glen Murray 11-ese csak a szépítésre volt elegendő. A másik találkozót nem is olyan régen rendezték, az utolsó fordulóban csaptak össze a felek. A 4-0-ra végződő meccsen Salah, és Lovren mellett Solanke és Robertson szereztek 1-1 gólt, akiknek ez volt az első találatuk vörös mezben. 

Robertson egész éves kiváló teljesítményét góllal zárta

Chris Houghton kicsit bajban lehet, ugyanis 5 játékosát kénytelen nélkülözni. Az Andone, Hemed, Izquierdo, Bruno, Dunk kvintettből utóbbi játékára lehet talán a legnagyobb esély. A Brighton várható kezdője: Ryan - Bong - Duffy - Balogun - March - Pöpper - Stephens - Knockaert - Groβ - Murray

Klopp Ox-ra és Lovrenre továbbra sem számíthat, rajtuk kívül viszont mindenki játékra alkalmas. A Pool kezdője: Alisson - Robertson - van Dijk - Gomez - Alexander-Arnold - Milner - Wijnaldum - Keita - Mane - Firmino - Salah

A két csapat előző összecsapásairól messzemenő következtetéseket nem lehet levonni, de hiába az ellenfél részéről a jelentős erősítés, még így sincsenek egy súlycsoportban a felek. A Brighton ellen nem kell tartani attól, hogy beparkolna a busz, próbálják a focit játszani, így simán bennük van egy újabb nagy arányú vereség. 

A mérkőzést szombaton 18:30-tól a Spíler1Tv közvetíti.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr9814200545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása