<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Napoli - Liverpool - Pizza Gólognese

2018. október 03. 09:52 - Thommo

Ismét felcsendül a BL himnusz, mert folytatódnak a Bajnokok Ligája csoportkörének küzdelmei. Csapatunk a második fordulóban az olasz Napoli együtteséhez látogat.

A Napoli csapatánál nyáron edzőváltásra került sor. Carlo Ancelotti vette át Maurizio Sarri helyét. Annak a Sarrinak helyét, akinek új csapatával a Chelseavel a múlt héten kétszer is összecsaptunk. Ancelottival ugyanott folytatták a nápolyiak a szezont, ahol az előzőt abbahagyták. Tavaly a Juve első számú kihívója volt és ezt a szerepüket idén sem szeretnék lejjebb adni. Az olaszok számára a hétvége nem telt nem kellemesen, mivel pont a zebráknál vendégeskedtek és 3-1-es vereséget szenvedtek, így már 6 pontos lemaradásuk van az eddig 100%-os éllovassal szemben. 

Vajon Ancelottival képesek lesznek megelőzni a Juvét?

A Napoli gárdájában nagyon sok tehetséges játékos van. A csapatkapitány Marek Hamsik már 11 éve szolgálja a csapatot és ő a házi rekorder a gólok és a pályára lépések számában is. Fontos kiemelni még a belga Dries Mertenst is, aki Higuain távozás után magára vállalta a gólfelelős szerepét, aki az elmúlt két szezonban összesen 46 bajnoki gólt szerzett. Ugyancsak fontos szerep hárul a Napoli akadémiáján nevelkedett Lorenzo Insigne-re is, az apró termetű szélsőre már több nagy európai klub is felfigyelt, de ő eddig hűséges maradt nevelőegyesületéhez. És nem szabad elfeledkezni Arkadiusz Milik-ről sem, aki ha egészséges - Sturridge-zsal kezet foghatnának - szintén hasznos tagja a keretnek.

Insigne, Mertens, Hamsik a Napoli kulcsfigurái

A Napoli a csoportkörök első fordulójában Belgrádba látogatott, ahol csak 0-0-ás döntetlent értek el a Crvena zvezda ellen. Azon a meccsen Mertens és Hamsik is csak a padról szállt be, de ők sem tudták megnyerni a mérkőzést. A sokak által lesajnált szerb alakulat azért megmutatta, hogy a belgrádi pokolban senkinek sem lesz könnyű dolga. 

Eddig jól mutat a csoport

A Napolival nagyon rövid az európai kupatörténelmünk, csak a 2010/11-es BL kiírás csoportkörében találkoztunk velük. Nápolyban a San Paolo stadionban 0-0-ás döntetlent játszottunk velük. Két héttel később az Anfielden már jóval simábban ment a dolog. Lavezzi vezető góljára a félidőben csereként beállt Gerrard negyed óra leforgása alatt mesterhármassal válaszolt, így Cavaniék 3-1-s vereséggel mehettek vissza Olaszországba. Emellett idén augusztusban is összefutottunk velük igaz, hogy csak egy felkészülési limonádé meccsen, amit Dublinban játszottunk, de ha már pályára léptek a fiúk akkor meg is adták módját és sima 5-0-val rendezték le a meccset. 

Captain Fantastic negyed óra alatt szerzett mesterhármast

A csapat összeállításnál Ancelotti feje főhet jobban, ugyanis Alex Meret kapus, Vlad Chiriches, Faouzi Ghoulam és Amin Younes sem léphet pályára. Míg Klopp Ox-on és Lallana-n kívül mindenkire számíthat.

A Napoli várható kezdője: Ospinia - Ruí - Albiol - Koulibaly - Hysaj - Zielinski - Allan - Hamsik - Callejon - Mertens - Insigne

Liverpool várható összeállítása: Alisson - Robertson - VvD - Lovren - TAA - Milner - Keita - Wijnaldum - Mane - Firmino- Salah

Csapatunk a PSG legyőzését követően megmutatta, hogy a legerősebb csapatokkal is lazán felvesszük a versenyt, a bajnokságban rajtjától kezdődő lendületünk még mindig megvan, így az olaszok elleni mérkőzés pedig remek főpróba lesz a City elleni hétvégi derbire. A Napolinak már jóval több múlik ezen a találkozón, ugyanis, ha itt sem szereznek pontot vagy pontokat akkor a továbbjutási esélyeik el is szálltak, mivel a következő két alkalommal a PSG-vel csapnak majd össze. 

A mérkőzést ma este 2100-tól a Spíler2Tv fogja közvetíteni ... Hogy állna beléjük a hajnali görcs

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr2614278505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása