<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Arsenal 1-1 Liverpool: Vélemény + Játékosértékelő

2018. november 04. 02:30 - BenErdelyi

Védelem (egy kivétellel) kőkemény, támadás gyengusz, de még mindig veretlenek vagyunk.

Related image

"Neked ki a kedvenc Pool focistád? És miért Milner?"

Egy csöppet csalódott vagyok, de el kell ismerni, hogy nagyon jó volt az Arsenal és megérdemelték a pontot.

Sokan arról beszélnek, hogy ’hát, ha a City megverte az ágyúsokat akkor nekünk is meg kellett volna…”, csakhogy ez egy teljesen új csapat, új tapasztalatokkal és új önbizalommal.

(Ja és amúgy volt egy teljesen jó gólunk ami nem lett behúzva...)

Laci gólja: hiba vagy géniusz?

Mielőtt rátérünk a játékosértékelőre, arról akartam említést tenni, hogy már jó ideje nem kaptunk gólokat hatalmas hibákból.

Igen, igen. Ott volt a Leicester elleni Alisson baki, de azon kívül kétféle gólt kaptunk: klasszis megmozdulások és szerencsés megpattanós találatok.

Lacazette gólja az első kategóriába tartozik szerintem.

Konkrétan egy ötös méretű focilabda területébe lehetett elhelyezni a játékszert és ezt ’Laci’ össze is hozta. Ha még egy kicsit a jobb oldalra rúgja akkor elakad Van Dijkban, ha pedig balrább (Googleoztam, van ilyen szó) megy a foci akkor Alisson blokkolja.

A Cardiff ellen volt egy szerencsétlen bekapott gól, ami négy emberen pattant meg, a Chelsea ellen pedig egy gyönyörűen kijátszott Sarriball végén Hazard rúgta be szintén világklasszis módon.

A lényeg, hogy az elmúlt évben – főleg VVD érkezésének köszönhetően – sikerült kiiktatni azokat a bicskanyitogató gólokat, amik miatt soha nem lehetett minket komolyan venni.

Most már ott tartunk, hogy nemhogy nyerni, de gólt rúgni is baromi embertpróbáló feladat bármilyen ellenfelónknek, ami mindenképp pozitívum.

Image result for liverpool

Játékosértékelő:

Alisson                                            7.5/10

Trent                                                6/10

Gomez                                             8/10

Van Dijk                                           9/10

András Róbert                                8/10

Gini                                                  6.5/10

Fabinho                                           5/10

Milner                                              7/10

Salah                                                7/10

Bobby                                              6.8/10

Mané                                               7.2/10

Related image

Alisson szerintem rendben volt (főleg az első félidőben kellett néhány rutinvédés), és ahogy azt már mondtam, véleményem szerint nem hibázott a gólnál.

Trentnek ellenben igencsak gyenge volt a mai játéka.

Az első 10 percben nagyon veszélyesnek tűnt ahogy egyedül hagytuk Aubával szemben, és ha a gaboni sprinter jobban időzíti az elfutásait akár 3-0 is lehetett volna.

TAA ezután kicsit feljavult, de így is bőven ő volt a védekező ötös (védők + kapus) leggyengébb láncszeme.

Gomez szerintem hibátlanul játszott, VVD-vel egyetemben. Én Virgilnek adnám a ’Hunfield Road Man of the Match’ titulust, mert fontos pillanatokban nagyon nagyot alakított.

Gondoljunk csak Miktarian helyzetére, ahol úgy blokkolta az örményt, mint amikor általános iskolában fociznak a nyolcadikosok a harmadikosok ellen, és nem számít ki hozta a labdát.

A 10/10 is meglett volna, ha Virgilnek sikerül a hálóba tennie a focit.

Múlt héten a Cardiff ellen a kapufa bal oldalát, ma pedig a jobb oldalát sikerült telibe találnia fejjel, úgyhogy érik az első PL gólja vörösben.

Ezen kívül ellazázott egy ziccert az első félidőben, egy parádés cickós átvételt követően, majd a második félidőben a fejében volt a 3 pont, ahol Leno nagyot védett (bár VVD jobb helyre is bólinthatott volna).

Related image

András Róbert szerintem ismét nagyon megbízható volt Milnerrel és Ginivel egyetemben, bár az utóbbinak talán kétszer hallottam a nevét a mérkőzés során.

Fabinho sajnos Trenthez hasonlóan nem pörgött föl igazán erre a meccsre és többször adott el labdát a saját térfelünkön.

A támadó trió sokkal többet is kihozhatott volna a meccsből.

Itt például gondolok arra, hogy az utolsó 15 percben Iwobi játszott bal védőt az ágyúsoknál, ahol mindent csinált a védekezésen kívül és ezzel óriási üres területek nyíltak a jobb szélen.

Egyébként most, hogy végigmentünk a csapaton hirtelen kíváncsi lettem, hogy neked például ki a kedvenc Pool játékosod?

Köszi, hogy szavaztál.

Paradigmaváltás.

Összességében nem a világ vége ez az egy pont.

Felhívnám mindenki figyelmét arra, hogy mekkorát változott a gondolkodásmód a Pool szurkolók köreiben mostanra.

Míg az elmúlt 28 év nagy részét azzal töltöttük, hogy most vajon hány pontra vagyunk az adott negyedik helyezett csapattól, most azon agyalunk, hogy hogyan tudnánk megnyerni a bajnokságot és ehhez milyen eredmények kellenek.

Szerintem lélektani szempontból nagyon jól állunk. Előbb-utóbb a City is elkezd majd pontokat hullajtani és nekünk akkor kell majd igazán belehúzni.

Addig is fel a fejjel és ne felejtsd el élvezni ezt a parádés időszakot, mert soha nem tudhatjuk, hogy mikor lesz megint ilyen jó csapatunk. ❤

A Bendegúz voltam. #YNWA

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr2914342935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása