<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Everton - Red vs Blue

2018. december 01. 13:40 - Thommo

A szerdai blama után újabb fontos mérkőzés vár a Kloppra és csapatára. A PL 14. fordulójának zárómérkőzésén liverpooli házi rangadó lesz az Anfielden. A 232. Everton elleni derby egy remek lehetőség lesz, hogy a srácok újra visszataláljanak a helyes útra.

Roberto Martinez óta edzőkeringő folyik Liverpool város kék felén. Ronald Koemant szezon közben váltotta Sam Allardyce, de az idény végén távozott is. Június elején az addig a Watfordot irányító portugál Marco Silva-t nevezték ki a csapat élére. Eddig bejött a váltás, sokkal jobban kezdték a szezont, mint tavaly és jelenleg 13 meccs után 22 ponttal a tabella 6. helyét foglalják el. Marco Silva-nak és aktuális csapatának általában jól szokott menni a Pool ellen. Két éve még a Hull menedzsereként tört borsot Klopp orra alá, akkor 2-0-ra győztek. Az előző szezon nyitányán pedig egy fordulatos és gólgazdag összecsapáson játszottunk az akkor már a Watfordot irányító szakember csapatával egy 3-3-as döntetlent. 

Reméljük vasárnap este nem lesz oka mosolyogni a portugál szakembernek

Nem csak a menedzseri pozícióban történtek változások az elmúlt időszakban, hanem a keret is jelentősen átalakult. Mélyen a zsebükbe nyúltak a nyáron és többek között elhozták a Barcelona fél védelmét, Digne és Mina személyében, de még ez sem volt elég, Andre Gomes is a Stolverkosoknál kötött ki, de csak kölcsönbe. A legnagyobb szerzeményük mégis a brazil Richarlison, akit Silva a Watfordtól hozott új csapatába. A balszélső remek összhangban van az Everton játékát meghatározó Gylfi Sigurdssonnal, ketten együtt már 12 gólt szereztek testvéries elosztásban. 

Richarlison-nal nagy vételt csinált az Everton

Az előző idényben három alkalommal játszottunk városi riválisunkkal. A bajnokágban mindkét alkalommal csak döntetlent játszottunk velük. Nem egészen egy évvel ezelőtt a 16. fordulóban az Anfielden 1-1-re végeztünk velük. Salah első játékrészbeli góljára Rooney válaszolt a másodikban. Idén áprilisban a Goodisonban gólnélküli döntetlen lett az eredmény. A kettő között az FA kupa 3. fordulójában az Anfielden 2-1-re legyőztük a kékeket. Milner büntetőjére Sigurdsson még válaszolt, de a 84. percben az első meccsén pályára lépő van Dijk győztes gólt fejelt Ox szögletéből. 

Virgil van Dijk fejese, ami továbbjutást ért

Marco Silva kényelmes helyzetben van, csapatában mindenki egészséges, így a portugál szakember a legerősebb csapatot küldheti a pályára. Az Everton várható kezdője: Pickford - Digne - Keane - Mina - Coleman - Gomes - Gueye - Bernard - Walcott - Richarlison - Sigurdsson

Klopp már nincs ennyire szerencsés passzban. Részben a Lallana és Ox sérülése és Hendo a Watford elleni piros lapja miatt nem tudja a legerősebb csapatot a pályára küldeni. Másrészt a szerdai PSG elleni BL meccsen mutatott langyos játék miatt, Klopp biztosan változtat az összeállításon. A Pool várható kezdője: Alisson - Robertson - VvD - Gomez - TAA - Wijnaldum - Keita - Shaqiri - Mane - Firmino - Salah

A meccs már csak a két csapat történelme miatt is elég kemények ígérkezik, igaz az utóbbi időben a városi riválisnak nem sok öröme volt. A Kékek legutóbb a 2010/11-es szezonban tudtak nyerni, az azóta eltelt 17 egymás elleni meccsen 8 Pool győzelem és 9 döntetlen született. Klopp a szerdai vereség után biztosan feltüzelte a játékosait és vasárnap délután egy sokkal éhesebb, agilisebb csapatot láthatunk a pályán, amihez hozzátartozik, hogy a bajnokságban tovább nyújtsuk a veretlenségi sorozatunkat. 

A mérkőzést vasárnap 17:15-től a Spíler1 fogja közvetíteni

Ti milyen eredményt vártok a meccstől és melyik Everton elleni találkozóra emlékeztek a legszívesebben?

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr2614407688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása