<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - SSC Napoli - Kísért a múlt

2018. december 10. 18:01 - Thommo

Utolsó csoportmérkőzésünket játsszuk a Bajnokok Ligájában, ahol számunkra még semmi sem dőlt el. Hazai környezetben fogadjuk a csoportelső Napoli csapatát. A tét nagy, egy győzelemmel a legjobb 16 között vagyunk, vereség és döntetlen esetén csak az EL marad nekünk. 

Három nap híján tizennégy évvel ezelőtt hasonló szituációban voltunk. Akkor is a BL 16 közé jutása volt a cél, és ugyanúgy az utolsó meccs döntött.a sorsunkról. Azon a napon, akárcsak most az Anfielden mérkőztünk meg abban a tudatban, hogy két góllal jobbnak kell bizonyulnunk ellenfelünknél. Akkor a görög Olympiakos gárdája állta utunkat, akik egy sor friss EB győztest és egy korábbi aranylabdást vonultattak fel ellenünk. A nehéz mérkőzésen Rivaldo szabadrúgásgóljával még messzebb kerültünk az áhított céltól, de Benitez remek cseréivel (Sinama-Pongolle, Mellor) és a sikerre éhes szurkolókkal lelkesedésével belehajszoltuk magunkat a győzelembe, a többi pedig már történelem.

Niel Mellor gólja is kellett a sikerhez holnap ki lesz a nyerő ember?

A különbség csak az a közel másfél évtizeddel ezelőtti meccshez képest, hogy a Napoli egy erősebb bajnokságból érkezik és a keretét nemzetközileg rutinosabb játékosok alkotják. Akárcsak a görögök ellen úgy a Napoli is lépéselőnyben van velünk szemben és egy döntetlennel nevetve megvan nekik a továbbjutás. Erre az opcióra Carlo Ancelotti-val az élen rendes olaszokként rá is fognak menni. 

A Napoli nem az Olympiakos

A Napoli hozzánk hasonlóan építgeti a saját sorozatát a SerieA-ban, veretlenségük 8 meccs óta tart, összességében pedig 15 forduló után 8 pont hátránnyal üldözik az őket egyszer már legyőző Juventus gárdáját. A BL-ben viszont sokkal magabiztosabbak nálunk, idáig még nem kaptak ki, igaz csak egy meccset nyertek és ezzel vezetik a csoportot.

A mieink is az elmúlt hetek gyengébb játéka után kezdik összeszedni magukat és visszatalálni a tavalyi formához, amire nagy szükség is. Salah végre megtalálta elveszett góllövő cipőjét, Keita és Fabinho is kezdik megmutatni, hogy Klopp mit is látott bennük. Shaqiri továbbra is egy állat, Alisson pedig szépen csendben feltornázta magát a világklasszis kapusok szűk elitjébe. A meccsen nagy szükség lesz a csapat koncentrációjára, mert az olaszok minden hibánkat súlyosan megfogják büntetni. Ugyanakkor, ha van akiknek sikerülhet ezt a lehetetlen helyzetet megoldani az a Liverpool Kloppal az élen. 

Holnap este 21:00-tól mindenki szegeződjön a képernyők elé és szurkoljuk ki a továbbjutást. A mérkőzést 20:15-ös felvezetéssel és 21:00-ás kezdéssel az M4 Sport adja. 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr6614469230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása