<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Brighton and Hove Albion - Liverpool - Egy új sorozat kezdete

2019. január 11. 21:08 - Thommo

Elszenvedtük az idei első vereségünket a bajnokságban, majd kiestünk az FA kupából, ezek után nem mondhatjuk, hogy túl jól indult volna az új év, még ha a kupában a fiatalokkal teletűzdelt B/C csapat lépett is pályára. Holnap viszont itt a lehetőség, hogy megszerezzük első győzelmünket 2019-ben, és ehhez nem is lehetne ideálisabb partnert találni, mint a Brightont. Szombat délután a PL 22. játéknapján az AMEX stadionban vendégeskedünk. 

A Chris Hughton vezette Brighton-tól, szinte mindenki - a szerkesztőségen belül is -  a second season syndrom keretein belül a kiesést, vagy annak elkerülésének a küzdelmét várták. Ehhez képest, ha nem is eget rengető játékkal, de stabil formával, 10 ponttal előnnyel vannak a 18. helyen tanyázó Southampton előtt. 

Közvetlen riválisaktól rendszerint ponttal, pontokkal távoznak, de néha becsúszik egy egy vereség is. Ugyanakkor a nagyokat csak megcsiklandozni tudják, bár volt rá példa, hogy meglepetést okozva győzelemmel jöttek le a pályáról. Ebbe a kategóriába tartozik a United legyőzése is (3-2), igaz ez még a második fordulóban történt. Az elmúlt fordulókban sem voltak restek gyűjtögetni a további PL tagsághoz szükséges pontokat. Előbb az Arsenal távozott 1 ponttal, majd ismét hazai pályán az Evertont verték 1-0-ra.

Hughton-nak és a Brighton szurkolóknak van mire büszkének lenni

A Brighton a sikerét - persze csak a saját szintjén - Hughton-on kívül a csapat gólzsákjának, a veterán támadónak, Glenn Murray-nek köszönheti. A 35 éves csatár 8 góljával vezeti a házi góllövő listát. Mellette Shane Duffy dicsérhető, aki középső védő létére 4 gólt és 2 gólpasszt jegyez. A nyáron a holland AZ Alkmaar-tól rekord összegért igazolt iráni támadó, Alireza Jahanbakhsh, mire felvette volna a Premiere League iramát, addigra egy kellemetlen sérülés bizonytalan időre pályán kívülre száműzte az oroszországi vb egyik felfedezettjét. 

Glenn Murray - Öreg csatár nem vén csatár

Hendoék még a 3. fordulóban mérkőztek meg a Brighton csapatával, akkor egy izzadtság szagú mérkőzésen 1-0-ra nyertünk az Anfielden. Hiába birtokoltuk nagy fölénnyel a labdát, és soroztuk a kapujukat, de a Sirályok ügyesen betolták a buszt és szinte hibátlanul állták a sarat. Egyszer került porszem a gépezetbe az első félidő 23. percében, amikor is Milner agresszív labdaszerzéséből Firmino hozta nagyszerű helyzetbe, Salah-t aki köszönte szépen és kilőtte a hosszú alsó sarkot. 

Salah a Brightonnak is betalált

Hughton ugyan nem számíthat csapata egyik legjobb játékosára Matt Ryan-ra, de David Button remekül helyettesíti az első számú hálóőrt.. Az ausztrál portás ugyanis válogatottjával az Ázsia kupán vesz részt. Rajta kívül a már említett Jahanbakhsh, Bernardo és José Izquierdo nem léphet pályára. A Brighton várható kezdője: Button - Bong - Duffy - Dunk - Montoya - Stephens - Locadia - Pöpper - Groß - March - Murray

Klopp is nehéz helyzetben van. A védelemből többen is hiányoznak, valamint Hendo is vádlisérülést szenvedett, és ő sem léphet pályára. Az LFC várható kezdője: Alisson - Robertson - VvD - Fabinho(?) - TAA - Wijnaldum - Milner - Keita/Shaqiri - Mané - Firmino - Salah

A Brighton ugyan a tabella második felében foglal helyet, de ettől függetlenül nem egyszerű ellenfél, de tökéletes ellenfél egy új sikeres sorozat megkezdéséhez. Az őszi meccshez képest mindenképpen látványosabb és eredményesebb mérkőzésre számíthatunk, a 3 pont társasága mellett. 

A mérkőzés szombaton 16:00-kor kezdődik, amit a Spíler1Tv fog közvetíteni, amit remélhetőleg a Digisek is tudnak végre élvezni.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr2214557038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása