<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Brighton 0-1 Liverpool: VVD vagy Mo a meccs embere?

2019. január 13. 01:39 - BenErdelyi

Image result for liverpool

Back to winning ways.

Izgulós meccsen tértünk vissza a City és Wolves elleni fiaskó után.

Bármennyire is jó a csapatunk, amikor 1-0-nál fölíveli az ellenfél a salátafejű belső védőkre, nem tudom nem összeszarni magam nyakig.

Gondolj bele Klopp hogy érezheti magát az oldalvonal mellett...

Na mindegy.

Uncsi meccs volt a semlegesnek, nem sok helyzettel.

Mo egyszer forgatta meg a védőjét, ott Gross vissza is húzta, egyértelmű tizi.

Mo bevágja, 1-0.

A Brighton folyamatosan Trentet célozta keresztlabdákkal, beadásokkal ahol Locadia próbált csinálni valamit, nem sok sikerrel.

A végén maradt az egy null és hihetetlenül boldogak lehetünk.

Image result for liverpool

Játékosértékelő:

Alisson                                             7/10

Trent                                                7/10

Fabinho                                            7/10

VVD                                                  9/10

Robertson                                       8/10

Gini                                                  7.5/10

Hendo                                             7/10

Shaqiri                                             7/10

Bobby                                              7.5/10

Mane                                               7/10

Salah                                                8/10

Keita                                                 5/10

Milner                                              6/10

Origi                                                 N/A

Nem a legjobban kezdődött a meccs, Trent percekkel a kezdés előtti bemelegítésnél lépett rosszul és úgy tűnt, mintha teljesen kificamodott volna a bokája.

Ezek után főleg az első 15-20 percben mozgott nagyon kellemetlenül, aztán belejött a meccsbe és néhány trademark beadást is meghúzott.

Fabinhonak több kiváló blokkja és szerelése is volt, de mindenképp látszott a helyezkedésénél, hogy nem ez az eredeti posztja, amiből igazából többet is kihozhatott volna a Brighton.

Tegyük hozzá, hogy ha neked például 50-es értékelésed van FIFA-ban belső védő poszton, de az edző berakja melléd Van Dijkot, akkor legalább 20 pontot javulnak a számaid. Ez ma Fabinhoval is így volt.

Image result for liverpool

Gini és Hendo jól szürték a pálya középső részét, de átütőerőből nem sok maradt sajnos (bár nekik nem is igazán ez a dolguk).

A 4-2-3-1-nek az a lényege, hogy a támadó harmadban minél több technikás és ügyes focistánk rohangáljon, hogy minél több problémát okozzanak az ellenfél védőinek.

Több ok is van arra, hogy miért nem tudtuk megnyerni ezt a meccset több góllal. Egyrészt Chris Hughton egy kiváló fociedző aki képes kihozni a játékosaiból a maximumot.

Ennek a keretnek igazából a Huddersfield környékén lenne a helye minőségben, viszont Mr. Hughton kiválóan alkalmazza a két salátafejű belső védőt és az előttük labdát szerző Propper-Stephens duót arra, hogy ne lehessen átgázolni a Brightonon.

Pascal Gross és Solly March hozza a színesceruzát, Glen Murray pedig mind a 4 különböző angol profi futballdivízióban összeszedett rutint a kapu előtt.

Klopp a mai teljesítményt a szezon legérettebb performanszának nevezte a Pool részéről, amiben van igazság.

Egyetlen igazán klasszis megmozdulást produkált a támadó szekciónk, abból Mo összeszedte, majd értékesítette is a tizit.

Innentől kezdve pedig csak az volt a kérdés, hogy Van Dijk tényleg meg tudja-e nyerni az összes fejpárbaját az utolsó 10 percben, amire mindannyian tudjuk, hogy csak egy válasz lehetséges…

Virgil ismét egy szörnyeteg volt a védelmünk szívében és én a meccsnyerő Salah dacára a holland medvének adnám a meccs embere kitüntetést.

Image result for liverpool

Shaqiri csinálhatott volna többet is, Bobby jól tette a dolgát.

Én úgy éreztem, hogy Mané többet próbálhatta volna egy az egyben megverni az emberét. Főleg úgy, hogy a katalán Schelotto volt a Brighton jobbhátvédje, az izomzat és sebesség nélkül szaladgáló Martin Montoya.

A csereként beálló Milly jól darált, Naby Keita pedig első labdaérintéséből mindjárt eladta a labdát amiből majdnem gólt kaptunk. Szegény Naby teljesen nyilvánvalóan szenved, ilyenkor kellene neki minden egyes pályán töltött másodpercet a nyakánál fogva megragadnia, és kb. ugyanazt megcsinálni, mint azt ahogyan az év elején Big Shaq tette.

Összességében nagyon büszke vagyok a srácokra, hatalmas megkönnyebbülést jelentett a hármas sípszó. Talán a szezon eddigi legfontosabb győzelme, a City és Wolves utáni vereség miatt is.

Így áll a PL, a City hétfőn játszik otthon a Wolves ellen.

Egy győzelemmel közelebb állunk a bajnihoz, elvileg 95 pontnak elégnek kéne lennie.

Remélem.

Addigis hajrá Pool!

Bendegúz.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr3514558996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása