<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool 0-0 Bayern: Józsi Mourinho stratégia?

2019. február 20. 01:44 - BenErdelyi

Image result for liverpool

Ha a Leicester és a West Ham elleni döntetlenek után azt mondtuk, hogy semmi értelme szomorkodni, akkor ez itt fokozottan igaz.

A bajnoki cím hajszolása mellett játszottunk egy bónuszmeccset a BL-ben Európa egyik legjobb csapata ellen egy taktikus, gyors, magas színvonalú kedd esti meccset, amit egy kis szerencsével meg is nyerhettünk volna.

Megint elő lehetett szedni az YNWA melegítőt, a Bill Shankly pulcsit, a 2005-ből megmaradt Gerrard mezt, vagy aki szigorúbb költségvetési keretek között mozog, a kamu LFC sálat a Rákospalotai bolhapiacról.

Megint el lehetett menni a bástyákkal sörözni a kocsmába és teljesen jelen lenni a pillanatban.

Néha elfelejtjük hogy mekkora egyensúlyt hoz az életbe a Pool. Köszönjük! <3 

Így most még jön a Manu, a Watford meg az Everton, utána pedig annyi a dolgunk hogy elmenjünk Münchenbe és ne kapjunk ki. Ha lehet, akkor egy gól nem lenne baj.

Gondolom sokan fogják ezt a meccset a Man City elleni hazai 0-0-s döntetlenhez hasonlítani, ami az egyetlen másik gól nélküli meccsünk volt idén, de a két találkozó teljesen máshogy alakult.

Augusztusban a City és mi is kicsit visszaálltunk és nagyon el akartuk kerülni a vereséget.

Tegnap viszont az első félidőben teljesen egymásnak rohant mindkét csapat, kizárólag a balszerencse és a tizenhatos környékén való elizgult helyzetek miatt nem jött a gól.

Józsi csapatai szoktak kiegyezni otthon egy 0-0-val, hogy utána az idegenben lőtt gólok erejét kihasználva jusson tovább a visszavágón.

3 hét múlva meglátjuk ez hogyan sül el.

Image result for liverpool

Itt a játékosértékelő:

Alisson                              6/10

Trent                                 6/10

Matip                                6/10

Fabinho                              7/10

Robertson                        6/10

Gini                                    7/10

Henderson                       8/10

Keita                                  6/10

Salah                                 6/10

Bobby                                6/10

Mané                                 7/10

Kicsit szigorú voltam az értékelésekkel, ezeknél lehetett volna többet adni a srácoknak mert Európa egyik legjobb csapata ellen játszottunk.

Alissonnak volt egy óriási védése Matip ’tisztázásánál’, de semmit nem tudott róla, ezen kívül pedig megint egy kicsit túl nyugodt volt amikor hárman támadták le és azon töprengett, vajon hova passzoljon.

A BL kieséses szakasznak két nagyon fontos szabálya van: ne hagyd hogy az ellenfél dominálja a középpályát és ne kapj gólt otthon.

A fiúk mind a kettőt sikeresen teljesítették ami mindenképp pozitívum, főleg kapott gól nélkül lehozni az összecsapást egy mondvacsinált védelemmel.

Igazából nálam Fabinho volt a legjobb a védő négyesből az agresszív stílusával és gólt megmentő szereléssel Lewandowski elől.

Related image

A középpályán Thiago osztogatott a Bayernnél és nekünk meg is gyűlt vele a bajunk.

Nem hittem volna hogy ennyire mélyre vissza fog lépni, kvázi úgy játszott mint Pirlo a Juventusban.

Szerintem itt a félidőben egy másik edző (Mourinho, Emery, Poch) ráállította volna Firmino-t szoros emberfogással, mert így túl sok helye és ideje volt a katalán karmesternek.

De Klopp soha nem alkalmazott emberfogást és valószínűleg nem is fog, mert az ilyesmi nem egyezik a futballfilozófiájával.

Gini jól robotolt, Hendo meg szerintem az első félidőben a legjobb játékosunk volt, többször javította a többiek hibáit.

Image result for bayern

Na és akkor itt nagyon szívesen mondanám, hogy mennyire jó volt Naby és már nagyon kezd belejönni, de sajnos nem tudom ezt írni.

Sztem Keita teljesen jól tette a dolgát és rengeteg jó pillanata volt, de én ennél még sokkal többet várok el tőle, szerintem irdatlan potenciál van a srácban csak még nem hiszi el hogy itt lehetne ő a következő Coutinho, vagy akár Gerrard.

A presszingben és szerelésekben már most nagyon jól muzsikál, de több szándékot / elképzelést szeretnék látni a támadó megmozdulásaiban.

Jelenleg azt látom, hogy Naby megkapja a labdát csinál egy cselt és utána a hozzá legközelebb álló emberhez biztonságosan passzolja a labdát, de nem meri meghúzni a váratlant.

Ma több olyan pillanat is volt, amikor a középpályán szereztünk labdát, Naby elkezdte rávinni a védőkre és több ütemmel később indította Andy Robbót a kelleténél, pedig nagyobb helyzetek is alakulhattak volna ezekből a szituációkból.

Ezen a szinten nagyon sok múlik a nüanszokon, nem mindegy, hogy Robertsonnak pont a bal lábára teszed a labdát, vagy másfél méterrel elé, mert pont elég az a 150 centi hogy visszaérjen az ellenfél.

Ezzel nem kritizálni akarom Nabyt, szerintem jól teszi hogy most inkább a biztosra megy, de hosszú távon több ’purpose’-t szeretnék látni a játékában.

Related image

A támadó trióból mindhárom játékosunknak voltak jó pillanatai / periódusai, de az ellenfél térfelén sok volt a kapkodás, amire tökéletes példa Mo Salah bal lábas botladozása, amiből a Manu szurkolók gondolom délutánra mémet csinálnak majd.

Az xG, tehát a várható gólok száma a kidolgozott helyzetek minősége alapján is mutatja a főlényünket, nekünk 2.2 xG, míg a bajoroknak 0.5 xG jött össze.

Ennek ellenére úgy érzem hogy senki se hagyott ki ordító ziccereket, hanem volt mondjuk 10 viszonylag jó lövőhelyzet amiből többet is ki lehetett volna hozni.

Gondoljunk itt például arra a szenzációs futsalos játékra Salah, Bobby és(ha jól emlékszem Mané vagy Keita) között, aminek a végén Firmino átemelte Neueren, csak senki nem érkezett a hosszú saroknál.

Itt is mindenki mindent jól csinált, mégse tudtunk gólt szerezni.

 

Related image

A visszavágó Március 13-án lesz szerda este 9-kor.

Vasárnap viszont Manu...

Hajrá Pool!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr6414638266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása