<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Valóban kudarc a szezonunk, ha idén sem nyerünk semmit? - szerkesztőségi kupaktanács

2019. március 24. 16:29 - Crouch_15

Újra összeültünk a szerkesztőséggel, és megvitattuk az aktualitásokat. Mit lehetett volna másképp? Kikre érdemes odafigyelni nyáron? És úgy ámblokk, lehet-e akkor is büszkeségre okunk, ha idén is kupa nélkül maradunk? A válogatott szünet alatt leginkább ezekre a kérdésekre keressük a választ, és biztatunk titeket egyben arra is, hogy osszátok meg velünk saját gondolataitokat a téma kapcsán.

 

d0cyg_7v4aad32q.jpg



1. A szezon eddigi képét tekintve csalódott, vagy inkább elégedett vagy?


Thommo:

 

Teljesen mértékben elégedett vagyok. Versenyben vagyunk a bajnoki címért és még a BL-ben is állunk. Egy pokolian erős City mögött vagyunk 1 ponttal lemaradva és még nincs lefutva semmi, 7 nagyon kemény meccs van még előttünk, amin mind a 21 pontot hozni kell és akkor bármi lehet.


_VIK_:

Szerintem semmi ok nem lehet a csalódottságra. A PL-ben versenyben vagyunk, méghozzá két személyes ki-ki meccsben a Cityvel, bónusznak meg ott van a BL, mint nemzetközi játszótér. Jó pár csapat ölne egy ilyen állásért márciusban. Felesleges lenne túlzottan kritikusnak lenni, egy csapat sem tud folyamatosan magas szinten hozni egy szezont.

 




BenErdelyi:


Elégedett. 7 fordulóval a vége előtt a vesztett pontok tekintetében 1 pontra vagyunk a Citytől, ami valószínűleg a Premier League éra legjobb csapata (szerintem jobbak bármelyik Man Utd-nél). Ja igen és közben BL negyeddöntősök vagyunk amiből jó eséllyel elődöntő lesz. 


Crouch_15:



Mókás ez a kérdés, mert a szezon előtt pontosan valami ilyesmire lehetett számítani. Szoros versenyfutás a Cityvel, erős menetelés a Bajnokok Ligájában. Személy szerint biztos voltam benne, hogy továbbjutunk a csoportból, és a két legrangosabb kupára összpontosítunk tavasszal. Ott vagyunk, ahol lennünk kell, a világ egyik legjobb csapatával vagyunk továbbra is partiban. Jajj lesz nekik, ha csak egyszer is botlanak, és nyugodjatok meg, fognak. A kérdés inkább az, hogy mi mit csinálunk a maradék meccseken. A Bajnokok Ligájából pedig Jürgen legnagyobb örömére azt a csapatot ütöttük ki különösebb ellenállás nélkül, amelyikkel ezt utoljára majdnem tíz éve tették meg, és amelyik tíz éve „egy másik Jürgent” választott a helyette. Büszke vagyok a srácokra, irány a végtelenbe és tovább. 



2. Milyen kritika érheti a csapatot
a bajnokságban elvesztegetett pontok tekintetében?



Thommo:

Úgy gondolom, hogy egyáltalán nem érheti kritika a csapatot. A Top6 ellen ugyan az elmúlt évekhez képest kevesebb pontot szereztünk, de megtanultunk a kicsik ellen rossz játékkal is győzni.



 _VIK_:

Lehetett volna, kellett volna, csupán szócséplés, ami volt elmúlt, nem szükséges azon merengeni mi lehetett volna. Az a cél, hogy a maradék meccseken begyűjtsünk minden lehetséges pontot.

 




BenErdelyi:

Semmilyen. Ennél sokkal jobban nem lehet teljesíteni. A Top 6-on kívül csak a városi rivális Everton, a Leicester és a WHU lopott tőlünk pontokat, mindhárom X. Minden idők legjobb angol bajnoki szezonja a Liverpooltól.


Crouch_15:

A szezon első felében kiválóan tudtuk begyötörni azt az utolsó gólt, még egy kicsit többet belerakni a meccsbe, és a döntő pillanatokban dominálni. Szerintem – ha ez kritikának nevezhető – a jövőre nézve a ránk nehezedő nyomást kell még egy kicsit jobban kezelni, és elhagyni azt a görcsösséget, ami a pontvesztéssel zárult meccseken előfordult. A bajnokság végén kulcsfontosságú lesz, hogy élvezzék az egészet a srácok, ezt felhasználva pedig azonnal kihasználják a City valószínűsíthető botlását. Ha ez megvan, akkor szerintem rendben vagyunk. 


3. A két legrangosabb kupáért továbbra is harcban vagyunk:
ha egyiket sem sikerül megnyerni, kudarc az évünk,
és mi maradunk örökre a szimpatikus vesztesek?

 


Thommo:

Nem tartanám kudarcnak, én idén nem vártam a csapattól BL menetelést/döntőt, de ha összejön akkor már nyerjük meg azt is. Ha a bajnoki cím sem jön össze akkor is emelt fővel nézhetünk a vissza a szezonra. Szerintem ez a csapat a PL éra legjobb Liverpoolja, és még messze nincs  a csúcson.


 _VIK_:

Nem, bár jó lenne behúzni az egyiket, és az inkább a PL legyen. De ha nem, nem kell összetörni, a két legnehezebb sorozatban állunk helyt, életszerű lenne az is, ha nem mi nyernénk. Megkímélném attól a szurkolókat, hogy végletekben gondolkodjanak, kudarc vagy fellegek.

 



BenErdelyi:


Nem kudarc. Az év elején azt mondtuk, hogy az a célkitűzés, hogy ott legyünk a bajnoki cím környékén Áprilisban, a többit pedig leszarjuk. Úgy érzem, hogy már most túlteljesítettünk.


Crouch_15:


Mit nevezünk kudarcnak? Ez a csapat évről évre fejlődik, jelenleg több pontunk van, mint tavaly a bajnokság végén, és hátra van még hét forduló. Vannak ezek a „HA” féle monológok, és amennyiben ezeket szeretnénk ide-oda dobálgatni, kis szerencsével akár arról is beszélhetnénk, milyen érzés volt az elmúlt években három kupagyőzelmet is bezsebelni. Át kell látni az eredményeket, és bár a Leicester elleni meccsen tetőpontra ért a szurkolók frusztráltsága, fontos felismerni, hogy ez a csapat erőn felül teljesít, és még mindig nincs kész, még mindig nincs klasszis játékosa a padon, hiába történt javulás ezen a téren is.  Naiv vagyok, és az utolsó pillanatig hiszek a csapatban, így nem gondolkodok ilyeneken. Biztos vagyok benne, hogy legalább az egyik kupa nálunk landol.

 


4. De Ligt neve többször is felmerült, mint egyfajta kötelezően bezsákolandó igazolás nyáron. Van még olyan játékos a piacon,
akire szerinted a jelenlegi keretet figyelembe véve,

az esetleges távozókkal együtt, mindenképp le kellene csapni?

 


Thommo:

Persze, mindenki szereti fejben összerakni a maga csapatát. Moreno most már biztosra vehető távozásával egy minőségibb opció kellene Robbo helyettesítésére. Erre a posztra a Fulhamas Ryan Sessegnon-t mondanám, aki nem csak bal bekket, de a bal oldalon minden pozícióban kiemelkedőt tud nyújtani. A másik választottam Adrian Rabiot lenne, akivel tovább erősödhetne a középpálya. Én Lallanat elfelejteném végleg, és ha Milner nem kap új szerződést, akkor kellene valaki a helyére. Több játékosra nem lenne szükség, inkább több elhetőséget adnék a két walesi titánnak, Wilsonnak és Woodburnnak.


_VIK_:

Hát ha ő nem jön, egy stabil középhátvéd kell mindenképp, mondjuk Koulibaly. Balhátvédre szintén szükség lesz Moreno után. Illetve kell egy középpályás és egy támadó is. Madridból (mindkét csapatból) érdemes lehet lesni a lepattanóra, illetve Dél-Amerikában, Portugáliában, Hollandiában alaposan szétnézni.

 




BenErdelyi:

2 nevet említenék itt meg – az egyik egy személyes fantáziaigazolás a másik pedig praktikus és mindenben passzolna Klopp filozófiájához, ráadásul teljesen reális. Az első név Coutinho, aki még mindig a kedvenc focistám. Tökéletesen passzolna továbbra is a csapat játékához, a világ egyik legjobbja lehetne (újra). A második név a Fulham fiatal angol üdvöskéje, Ryan Sessegnon. Tud játszani bal szélsőt és bal védőt is, így Manét és Robertsont is tudná helyettesíteni, ami jelenleg hiányposzt. Klopp pedig imád fiatal brit focistákat nevelgetni, lásd Trenti, Robbo, Zsoé Gomez. 


Crouch_15:


Tudom, hogy meg fognak korbácsolni, de szerintem egyszer minden hiba megbocsájtható, így amennyiben az elsődleges célpontjainkat sikerül becserkészni, a varázslónak adnék egy utolsó esélyt. Ő itt lett futballista, itt van a családja, és talán mosolyogni is itt látták utoljára. Az, aki azt mondja, hogy egy Coutinho nem fér el a mai Liverpoolban, mondjon nekem jobb alternatívát a posztjára, aki mozdítható, és nagyobb minőségi javulást hoz a középpályára. Mármint, tényleg kíváncsi vagyok: Dybala, Isco, Rabiot? Bármelyikük jobb játékos a brazilnál? Annál, akit Liverpoolban láttunk, nem gondolom.

 


5. Hét meccs a bajnokságban,
legalább kettő a Bajnokok Ligájában, de maximum öt.

Ha most összefutnál egy kocsmában Jürgennel,
milyen tanácsot adnál neki?

 


Thommo:

nem tanácsolnék semmit, erre a viszonylag rövid etapra már nem kellene új dolgokkal kisérleteznie, hagyni kell, hogy az általa kigondoltakat a csapat maximálisan végrehajtsa. Tudja mit csinál és mi kell a sikerhez. A továbbiakra tanácsolnám neki, hogy következetesebben használja a rotációt és próbálja meg jobban pihentetni a  Mané – Firmino – Salah hármast.


 _VIK_:

Nem adnék neki, tudja a dolgát anélkül is. Ő is, meg a csapat is.

 




BenErdelyi:

Hogy tanuljon meg cserélni. Nézzen néhány Juventus meccset, tanulmányozza Allegri hogyan cserél, mikor és miért, és minden fasza lesz.


Crouch_15:


Amikor csak alkalma van rá, emlékeztesse a játékosokat, hogy bármire képesek. Bár szerintem ezt megteszi, de ha igazán nagyot akarunk dobbantani, nem szabad elfelejteni nekik sem, hány alkalommal vittünk véghez csodát, és volt a mi örömünnepünktől a leghangosabb a világ. 



6. Jelen pillanatban a PL-t, vagy a BL-t tartod
könnyebben megnyerhetőnek? - Közönségkérdés


Az alábbi kérdést tettük fel nektek facebookon, ahol jelenleg így fest a helyzet:

szavazas.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr2214713503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása