<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Southampton - Liverpool - Szenteltvíz

2019. április 05. 09:03 - Thommo

A megszokottaktól eltérően már ma pályára lépnek Hendersonék a PL-ben, így plusz egy nappal többet tudnak pihenni a Porto elleni BL negyeddöntő első mérkőzésére. Hat fordulóval a Premier League vége előtt csapatunk a Dél-Angliába a Southamptonhoz látogat. A mérkőzést este a St. Mary's-ben rendezik meg.

A Sotonnak eddig elég felemásra sikerült a szezonja, amit még a rutinos Mark Hughes-zal a kispadon kezdtek meg. Nem indult jól számukra az idény, első 14 meccsükön mindössze egy alkalommal tudtak nyerni, és összesen 9 pontot gyűjtve hamar a kieső jelöltek között találták magukat. December elején a Szentek vezetősége ezt megelégelve elküldte Hughes-t és helyére a Lipcse trénerét az osztrák Ralph Hasenhüttl-t nevezték ki. Az új menedzser kinevezésével, ha meg nem is táltosodott a csapat, de jelentős fejlődésen mentek át. és 24 pontot szerezve, egy meccsel kevesebbet játszva 5 ponttal eltávolodtak a kieső zónától. Ez idő alatt legyőzték a Tottenhamet, az Arsenalt, az Evertont, ikszeltek a Chelseavel és egy utolsó perces góllal kaptak ki a Unitedtől. 

Hasenhüttl az Arsenal legyőzése után

Hasenhüttl érkezésének a legnagyobb nyertese a csapat akadémiáján nevelkedett és nagy tehetségnek kikiáltott, James Ward-Prowse. Az ígéretes fiatal középpályás legutóbb Ronald Koeman-nál kapta meg azt a bizalmat, amit most az osztrák trénertől. A még mindig csak 24 éves játékos sem Pellegrinonál, sem Puelnél és Hughes-nál nem számított alapembernek, viszont amióta az Alpok Kloppjának nevezett Hasenhüttl a vezető azóta összesen csak 3 meccset hagyott ki, amin pedig játszott azokon a találkozókon pedig végig pályán volt. A bajnokságban szerzett 6 gólját pedig mind ezen időszak alatt szerezte.

Ward-Prowse-nak bejött az új rendszer

Mi a 6. fordulóban találkoztunk velük, az Anfielden megrendezett találkozón 3-0-ra nyertünk. Hamar megszereztük a vezetést, Mané forgolódott a 16-os környékén, majd a szélen elfutó Shaqirihoz passzolt, akinek középretett labdájába előbb Vestergaardra, róla pedig Hoedt-re pattant, akiről viszont már a kapuba, így megszerezve a vezetést. A 21. percben Salah került egy az egybe McCarthy kapussal, de lövésébe a hősiesen bevetődő Soares szögletre mentette. Soares mindössze pár másodpercre tudta csak elodázni az újabb gólt. A szögletet Trent csavarta be, és a legmagasabbra emelkedő Matip senkitől sem zavartatva fejelt a kapuba. A végeredményt Salah állította be az első félidő ráadásában. Shaqir végezhetett el szabadrúgást jó 25 méterről, amit egyből kapura is küldött, labdája azonban a felső kapufáról kipattant, a labdára Salah ért oda a leggyorsabban amit 3 méterről a hálóba pofozott. 

Matip felhőfejese

A mérkőzés előtt Hasenhüttl feje fájhat jobban. Több játékosára sem számíthat, köztük a csapat házigóllövő listáját 7 gólla vezető Danny Ings-re, aki kölcsönszerződése értelmében nem léphet pályára ellenünk. Rajta kívül Vestergaard, Lemina, és Obafemi sem játszhat, valamint Shane Long játéka is erősen kérdéses. 

Kloppnál most már minden játékos elérhető, Virgil a Tottenham ellen összeszedett kisebb sérülése sem volt túl komoly így ő is biztos pályára fog lépni. 

S'oton: Gunn - Bertrand - Bednarek - Yoshida - Valery - Romeu - Höjbjerg - Armstrong - Ward-Prowse - Austin

LFC: Alisson - Robertson - VvD - Matip - TAA - Wijnaldum - Henderson - Milner - Mané - Firmino - Salah

A tabellán elfoglalt helyezések alapján sima mérkőznek ígérkezik a találkozó, de Klopp maga mondta egy hét eleji interjúban, hogy ez a Soton egy merőben más gárda, mint a szezon eleji és nem szabad félvállról venni őket. Ennek ellenére kötelező begyűjteni a 3 pontot, amit  a Spurs ellen mutatott első félidei játékkal simán abszolválni is lehetne. A kiesés elől egyre sikeresebben menekülő és a bajnoki címet üldöző csapatok csatája izgalmas mérkőzést hozhat.

A mérkőzést a DigiSport1 közvetíti 20:45-től

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr3714740623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása