<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Newcastle - Liverpool - Rafa és Brendan rajtatok a sor

2019. május 03. 17:39 - Thommo

A szerdai fájó BL vereség után kell talpra állnia csapatunknak, amiben biztosak is lehetünk, hogy Jürgen felrázza a csapatot, aminek a Rafa Benitez vezette Newcastle ihatja meg a levét. Két fordulóval a PL vége előtt egyre halványabb a bajnoki cím lehetősége, de Hendersonék sokszor bebizonyították, hogy nincs lehetetlen, így holnap este is győzelemért lépnek pályára a St. James' Parkban.

Benitezék már két kőrrel ezelőtt bebiztosították a következő szezonra is a PL-be, így mindenféle nyomás nélkül léphetnek pályára. Ugyanakkor a Newcastle az előző évhez képest szinte semmit sem léptek előre. Tavaly újoncként 44 pontot szerezve a 10. lettek, most 42 pontjukkal a 13. helyet birtokolják, és optimális esetben 11.-nél előrébb nem végezhetnek. A pocsék szezonkezdet után - a 11. fordulóban nyertek először - sem sikerült konstans formát mutatniuk, egymást követték az érthetetlen eredmények, azért a City 2-1-es legyőzésének örültünk. 

A Newcastle állandóságát Rafa Benitez jelenti

A Newcastle szekerét Ayoze Pérez és a WBA-tól kölcsönben lévő Salomón Rondón tartja egy helyben, a spanyol 11 gólt, míg a venezuelai 9 góllal és 7 gólpasszal segített az Újkastélyon a kiesés elkerülése érdekében. Mellettük a két középhátvéd Fabian Schar és Ciaran Clark 3-3 góllal járult hozzá a csapat "sikeréhez". Találunk a Newcastle keretében két régi ismerőst is, Javier Manquillo és Jonjo Shelvey személyében. Kettejük közül Shelvey a szezon elején még stabil kezdőnek számított, de aztán a rossz kezdett miatt Benitez áldozatául esett, így már alig alig jut lehetőséghez, kétt meccs erejéig még a tarcsiban is megfordult. Javier szintén nem számít stabil kerettagnak, az ő helyén DeAndré Yeldin játszik, de spanyolnak így is összejött 17 meccs. 

Peréz és Rondón jó párost alkotnak

A két csapat a szezon felénél, a Boxing Day-n találkozott, akkor az Anfielden 4-0-s győzelmet arattunk. Lovren révén már a 11. percben megkezdtük a gólgyártást. Shaqiri kisszögletét követően Robertson adott be, amit a védők pont Lovren elé fejeltek, aki kapásból a kapuba pofozta a labdát. Az első félidőben még egy veszélyes Shaqiri szabadrúgásra futotta. A második félidőben aztán két perc elteltével már 2-0 áll az eredményjelzőn. Salah száguldott el a jobb oldalon, becselezte magát a 16oson belülre, de Dummet lerántotta. A megítélt 11-est Salah magabiztosan értékesítette. Fél órát kellett a következő találatra várni, a 79. percben Shaqiri szerzett gólt Trent passzából. Ezzel Shaqiri mind az 5 Andielden játszott meccsén betalált. A kegyelemdöfést Fabinho adta meg 6 perccel később. Salah szögletét bólintotta Fabinho Dubravka kapujába, ezzel kialakítva a végeredményt. 

Fabinho megérkezett a PL-be

Benitez csapatában több hiányzó is akad. Yedlin, Lejeune a védelemből, míg Almíron és Longstaff a középpályáról fog hiányozni. Newcastle: Dubravka - Ritchie - Schar - Fernandez - Dummett - Manquillo - Hayden - Diamé - Atsu - Pérez - Rondón

Klopp csak Lallanara és a Barca ellen megsérülő, a szezon hátralévő meccsein már nem játszó Naby Keita a hiányzó, Firmino valószínűleg most is csak a padon fog kezdeni. LFC: Alisson - Robertson - VvD - Lovren - TAA - Henderson - Wijnaldum - Fabinho - Mané - Origi - Salah

A hétközi pofon után szomorkodásra és kétségbeesésre nincs idő, ugyanis ha halványan, de van még esély a bajnokságra, ahol talán a Leicester lehet az utolsó mentsvárunk, míg nekünk Rafa és csapata teheti meg a "szívességet" hogy nem állnak az utunkba. Ettől függetlenül persze nem lesz egyszerű mérkőzés, de Klopp biztosan felrázta a csapatot, akik minden dühüket és csalódottságukat vezethetik le ellenfelükön. 

A mérkőzést szombaton este 20:45-től a Spíler1 fogja közvetíteni.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr1214802668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása