<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

19-re lapot avagy a Sheffield United

2019. július 22. 20:04 - Thommo

19 nap múlva elrajtol a Premier League 28. szezonja, és mi itt a kicsiny műhelyünkben összedugtuk a fejünket, felállítva egy rangsort, hogy szerintünk hogyan is fog végződni a következő idény. A hátralévő tizenkilenc napban minden nap hozunk nektek egy csapatot aszerint, hogy a pontvadászat végén fordított sorrendben hol fognak állni a tabellán. Első delikvensünk a biztos kiesőnek aposztrofált Sheffield United.

A Sheffield United csapatát 1889-ben alapították, 22 évvel a városi rivális Wednesday után. Alapításuk után kilenc évvel, 1898-ban bajnokok lettek az első osztályban. 1897 és 1900 másodikok lettek, azóta viszont nem tudtak beleszólni a nagyok dolgába. Hat alkalommal játszottak FA kupa döntőt, de csak négyet nyertek meg, 1899, 1902, 1915 és 1925. Alapítói voltak a 1992-ben elrajtoló Premier Leaguenak, de legutóbb a 2006/07-es szezonban voltak tagjai az elitkörnek. A 2010/11-es szezon végén pedig még a Championshipből is kiestek. Hat évet töltöttek a League One-ban és egy kivételével mindig playoff helyen zártak, de mindig elbukták a feljutást. A 2016/17-es szezonban bajnokok lettek így újra a másodosztályban találták magukat. Első szezonjuk jól sikerült, a 10. helyen végeztek, a mögöttünk hagyott idényben tekertek még 1-2 fokozatot a csapaton és a Norwich mögött a második helyen futottak be, ami automatikus feljutást jelentett nekik. 

12 év után nagy az öröm Sheffield piros-fehér részén

Chris Wilder a csapat menedzsere 2016 májusában vette át az irányítást Nigel Adkinstől, egy csalódást keltő 10. helyen végzett szezon után. Wilder, akinek komolyabb edzői tapasztalata nem volt határozottan vágott bele a csapatépítésnek, aminek egy harmadosztályú bajnoki cím lett a vége. A másodosztályban sem álltak le, hiszen két év alatt elérték a régóta vágyott PL-t. Wilder mellett nagy szerepe volt Billy Sharpnak is a feljutásban, a PL-ben is megfordult támadó 24 alkalommal volt eredményes. Sharphoz hasonlóan David McGoldrick is megfordult a Sotonban - bár akkor a Szentek a Champoban senyvedtek - és ő is beleadott a közösbe 15 találatot. A két veterán támadó gólérzékenységére nagy szüksége lesz a Sheffieldnek, különben elég rövid lesz a PL tagságuk. Liverpooli szál is van a tavalyi szezonról, Ben Woodburn ugyanis a Pengéknél kezdte meg a szezont kölcsönben, de idén januárban visszahívták a csapathoz, igaz a fiatal walesi 8 meccsen csak 154 percet kapott. 

Billy Sharp góljaira nagy szükség lesz Sheffieldben. 

Az új szezon még el sem kezdődött, de a Sheffield máris húzott egy váratlant. 10 millió fontot költöttek a Bournemouth francia támadójára, Lys Moussetre, aki eddig 58 PL meccsel büszkélkedhet, az azokon szerzett 3 találatát viszont nem nagyon kellene beleírnia az önéletrajzába. A 23 éves csatár díja a különböző bónuszokkal bőven meghaladhatja a vételárát, de ha új állomáshelyén is rosszabbik formáját hozza akkor nem kell aggódniuk a drukkereknek. Mousseten kívül érkezett még a rutinos védő, Phil Jagielka, aki hazatért, a 36 éves játékos cirka 19 évvel ezelőtt itt írta alá első profi szerződését. 7 millió fontért érkezett a 24 éves ír balszélső, Callum Robinson, aki hat évnyi Preston és Birmingham (Aston Villa) közötti ingázást unt meg és váltott csapatot az állandóság jegyében. 

Lys Mousset - 10 millió 3 gólra, láttunk már jobb befektetést is. 

A Sheffield a Champoban magabiztosan végzett a második helyen, öt ponttal lemaradva a bajnok Norwich mögött, és hattal megelőzve a már Playoff résztvevő Leeds Unitedot. A Pengék kapták a legkevesebb gólt a bajnokságban holtversenyben a Middlesbrough-val, 41-et, emellett Sharp és McGoldrick gólerős duójának köszönhetően a második legtöbb gólt érték el, 78-at. Egy osztállyal feljebb lépve azonban sokkal nehezebb dolguk lesz, amit az "erősítések" is mutatnak. A Sheffield játékosainak nagy lehetőség a PL és egy esetleges kiesés is érhet 1-2 jobb szerződést, de nem ez kell legyen a prioritás, ha ezt sikerül megérteniük akkor az okozhat meglepetéseket. Wilder edzőnek sem kell aggódnia egy esetleges kiesést követően, hiszen Sheffieldben nagyon bíznak az 51 éves menedzserben, mi sem bizonyítja ezt mint egy 2022-ig meghosszabbított szerződés. 

Összességében mi itt a szerkesztőségben nem bízunk az újoncban, amit az is mutat, hogy hármunk tabelláján ketten is a 20. helyre tettük a Pengéket. Vik: 17; Crouch_15: 20. Thommo: 20

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr514975442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása