<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Egyszezonos csoda avagy a Burnley újra meglep minket?

2019. július 30. 21:23 - Thommo

Kis szünet után folytatódik PL ellenfeleinket bemutató sorozatunk, aminek hatodik részében, a Premier League elődjének egyik alapítója és kétszeres bajnok Burnley kerül terítékre. 

Sean  Dyche pár nappal később vette át a Burnley irányítását, mint Eddie Howe a Bournemouthét, így ők ketten a liga legrégebben hivatalban lévő menedzserei. Dyche, Howehoz hasonlóan remek karriert tudhat magáénak, amivel kiérdemelte a bizalmat a vezetőségtől. Dyche pályafutása vége felé három évig volt a Watford játékosa, és ugyan a Northampton Townnál fejezte profi karrierjét Watfordban megláttak benne valamit, ugyanis a csapat U-18-s csapatának lett az edzője, majd Malky Mackay asszisztense lett, mielőtt végleg rábízták volna a Lódarazsak irányítását. A Watford csapatát 49 alkalommal irányította a másodosztályban, de a szezon végén csak a 14. helyen végeztek, így a vezetők megköszönték a munkáját. Sokáig nem kellett munkanélkül lennie, hiszen az új szezon negyedénél vehette át a már említett Howe-tól a Burnley stafétáját, azóta pedig tart az utazás. 

Egy 11. hellyel kezdett, majd a 2013/14-es bajnokságban jött az áttörés, a Leicester mögött második helyen, vagyis automatikusan jutott fel a PL-be, ahonnan ki is estek. Viszont a kiesés csak még jobban megerősítette a vezetőket és a csapatot, így újabb egy év elteltével ismét a királykategória tagjainak vallhatták magukat. Ezúttal nem roppantak össze és végül a 16. helyen zárták a 16/17-es idényt. A nagy meglepetés azonban egy évvel később jött, amikor masszív védelmüknek és kellemetlen stílusuknak köszönhetően a 7. helyen végeztek és kijutottak az Európa Ligába is. Az EL csoportkörtől az Olympiacos ütötte el őket, így nem kellett a sorozatterheléstől aggódniuk, de a bajnokságban is besültek és több nagy zakóval a hátukon csak a 15. helyen végeztek. 

Az előző szezon nem Sean Dyche és a Burnley szája íze szerint alakult. 

A Burnley a 7. hellyel véget ért szezonjában sem a gólérzékenységével vívta ki előkelő helyezését, hanem kiváló védelmével, ami a múlt szezonra már nem volt olyan kiváló. A 17/18-as idényben 36:39-es -3-as gólaránnyal értek el sikert, a tavalyi szezonban viszont kiábrándító 45:68-as -23-as gólarányuk volt, így nem is csoda, hogy jelentősen visszacsúsztak a tabellán. A Burnley góljaiért, Ashley Barnes és Chris Wood felel az utóbbi években, ugyan mindketten eljutottak 10 gólig, Barnes még kettővel meg is fejelte azt, de a csapat többi része nem vette ki aktívan a részét a játékból. A két szélső Dwight McNeil és Johan Berg Gudmundsson egyaránt 3-3 gólt szerzett, amivel a két csatár mögött jócskán lemaradva szerepelnek a góllövő listán, de legalább kiosztottak 11 gólpasszt. A Burnley helyzetét súlyosbította, hogy kapusuk, Nick Pope egy súlyos sérülés miatt csak három meccsen segíthette a csapatát. Pope pótlását, sem Joe Hart, sem Tom Heaton nem tudta kellően megoldani. 

Pope magabiztossága nagyon hiányzott a Burnleynek

Eddig nem volt nagy mozgolódás a Burnley háza táján, Peter Crouch visszavonult, rajta kívül viszont csak a ballaszt távozott. Aiden O'Neill hazatért Ausztráliába és a Brisbane Roar játékosa lesz a középpályás. Szintén ingyen távozott a Unitedben is megfordult kapus Anders Lindegaard, a veterán hálóőr a svéd Helsingborg csapatához szegődött. Stephen Ward a Stoke City játékosa lett, ugyanakkor a Burnley megszerezte Erik Pieterst, igaz érte 1 millió fontot fizettek a Stokenak. Érkezett még Jay Rodriguez a WBA-tól 5 millió font ellenében. 

A Burnley a klasszikus angol 4-4-2-t játssza legszívesebben, hol dupla 6 szűrővel. Az új idényben vélhetően Pope előtt Mee és Tarkowski takarít, előttük Jeff Hendrick és Jack Cork. Elől pedig Wood és Barnes rohamoz McNeillel és Gudmundssonnal támogatva. Jay Rodriguez érkezése és Matej Vydra megfelelő helyettese vagy kiegészítője lehet a Wood-Barnes dúónak, ehhez persze az is kell, hogy a cseh csatár végre tudásának megfelelően futballozzon. Ezzel a csatárposzt meg lenne oldva, ugyanakkor a középpálya elég lukasnak néz ki, amit a hátralévő 10 napban még be tudnak foltozni. 

Jay Rodriguez hazatért

Összességében a Burnley nem számíthat könnyű szezonra, a keret minősége nem változott. Dyche mester és a Burnley szurkolói abban bízhatnak, hogy Pope régi formájában fog visszatérni, ami hozhat nekik pár plusz pontot és nem kell egész szezonban a kiesés elől menekülniük. A középpályára és a jobb oldalra ugyanakkor érkezhetne még erősítés. Szerkesztőségünk a 15. helyre várja a Burnley, amely abszolút szimpatikus számunkra, de ennél előrébb aligha végeznek. 

Vik15, Crouch_15: 14, Thommo: 15

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr9414982354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása