<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

A másodéves szindróma avagy a Wolverhampton Wanderers

2019. augusztus 06. 19:03 - Thommo

Sorozatunkban elérkeztünk a táblázat első felébe, ma az általunk a 10. helyre rangsorolt a másodéves szindrómával megküzdő háromszoros bajnok, Wolverhampton Wanderers otthonába és nyarába látogatunk el. 

A Wolverhampton legutóbb a 2011/12-es idényben volt a PL tagja, mielőtt 2018-ban fel nem jutottak volna. A Farkasok annyira rosszak voltak, hogy a egy évvel később még a Champo-ból is kiestek, de a League One-ban mindössze egy évet töltöttek, mert 13/14-es kiírást megnyerve visszatértek a másodosztályba. A Champoban aztán egy 7. hellyel indítottak, de aztán jött a visszaesés egy 14. hely képében. 2016 nyarán azonban sokminden megváltozott, Steve Morgan eladta a klubot egy kínai befektető csoportnak a Fosun International-nak és az olasz Walter Zenga-t nevezték ki menedzsernek, végül 14 meccs után távoznia kellett. Őt Paul Lambert követte, akinek a szezonbeli 15. hely után megköszönték a munkát és kinevezték a Porto mesterét, Nuno Espirito Santo-t. Santo-val aztán elkezdődött a portugál vonal, de ezzel együtt az eredmény is, mert a Champo-t megnyerve hat év után visszajutottak a Premier League-ba. 

A feljutást követően aztán a kínai tulaj pénztárcája is kinyílt, így további erősítések érkeztek, 101 millió fontot költöttek új játékosokra, többek közt a két rutinos EB győztes portugálra, Rui Patriciora és Joao Moutinho-ra. Az újonc szezonjukat remekül kezdték, az első nyolc fordulóban csak egyszer kaptak ki, miközben olyan csapatoktól raboltak pontot, mint az Everton vagy épp a két manchesteri óriás. Ezt követte egy kisebb visszaesés, de miután túllendültek rajta továbbra is szorgosan gyűjtötték a pontokat és végül a 7. helyen végeztek. Kis szerencséjük is volt, ugyanis a nemzetközi kupákban angol házi döntők voltak így ez EL selejtezőt ért nekik. 

Wolverhamptonban mindenki Santoval örül

A Farkasok csapata minden tekintetben nagyszerűen teljesített, minden csapatrészük kiválóan működött a szezon során. A csapat legeredményesebb és egyik legjobbja a Sportingtól kölcsönben lévő mexikói csatár Raúl Jiménez volt, aki 13 góllal és 8 góllal segítette csapatát, ez a teljesítménye pedig jó volt arra, hogy a kölcsönszerződésének az opcióját érvényesítse a Wolves. A Farkasok összesen 47 gólt szereztek, ami az első tízben végzett csapatok közt a legkevesebb, ugyanakkor 46 kapott góljuk az első négy helyezett csapatot leszámítva az Evertonnal holtversenyben a legkevesebb volt, ebben pedig a védelemnek és Rui Patrícionak van elévülhetetlen szerepe. Patrício, aki csak egy bajnokit hagyott ki összesen 8 alkalommal őrizte meg a kapuját a góltól, amivel olyan kapusokat előzött meg, mint Bernd Leno vagy épp de Gea. Fontos kiemelni még a balszélső és Jiménez társát a portugál, Diogo Jota-t, aki 9 gólt és 5 gólpasszt rakott a közösbe. Santo mester elég kalandozó csapata felállását illetően, de legtöbbször a 5-3-2-t alkalmazta, ami nagyon könnyen váltott át a két wingback-kel 3-5-2-be. Patrício előtt a Poolban nevelkedett csapatkapitány Conor Coady irányítja a védelmet. A középpálya közepén Ruben Neves és Leander Dendoncker szűr, hogy Joao Moutinho és a két szélső védő, Otto és Adama Traore kellően ki tudják szolgálni a Jota, Jiménez kettőst. 

Jiménez(b) és Jota(j) nagyon érzik egymást

A Wolves kerete nagyjából késznek mondható, de a tulajok és Santo is komolyabb erősítésre szánták rá magukat. A korábban már említett Jiménezért 34 millió fontot fizetett a Benfica-nak a közép-angliai együttes, hogy továbbra is náluk rugdossa a gólokat. Újabb 2 portugál játékossal bővült a Farkasok kerete, a Laziotól szerződtették a jobbszélső, Pedro Neto-t, érte 16,5 milliót csengettek ki, míg 8 milliót adtak a középpályás Bruno Jordao-ért ugyancsak a római együttesnek. Szintén a Serie A-ból, csak a Milan csapatától hozták Patrick Cutrone-t, aki 16 millió fontot fizettek és azt várják, hogy levegye a terhet a Jota - Jiménez párosról. Véglegesítették Leander Dondencker szerződését is, akiért 12 milliót kellett fizetni. 

Ez a bevásárlás 87 millió fontjába került a Wolverhamptonnak, míg a bevételi oldalon csak az Aston Villába középső védőt és annak 3 milliós transzferdíját tudják felmutatni. Rebesgetik még a gaboni védekező középpályás, Mario Lemina érkezését a Soton-tól, ami szintén nem lesz olcsó mulatság a Farkasok számára. 

Cutrone a Milant hagyta ott a Wolves kedvéért

Összességében a Wolves csapta tovább erősödött, és ezzel a kerettel már megcélozhatják a TOP6-ot, amire lehet esély. Ugyanakkor kérdés, hogy a csapatot mennyire éri el a szokásos második évi visszaesés, valamint mennyit vesz ki belőlük az Európa Liga szereplés, ahol eddig sikerrel vették a második selejtező kört. Nálunk a szerkesztőségben rajtam kívül a tabella első felébe várják a Wolvest, én viszont nem látom beléjük a jó szereplést. Ezt tükrözi a 10. hely.

Vik: 8; Crouch_15: 9, Thommo: 14

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr6514997976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása