<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Norwich - Apa kezdődik

2019. augusztus 08. 18:49 - Thommo

Türelmetlenül vártuk ezt a napot, de végre eljött. Holnap kezdődik a Premiere League 2019/20-as idénye, amit Jürgen Kloppék nyitnak meg, ráadásul az Anfield közönsége előtt léphetnek pályára a frissen feljutott Champo bajnok Norwich City ellen. 

 

Pár nappal ezelőtt már beszéltünk a Norwich csapatáról, a PL ellenfeleinket bemutató sorozatunkban, amit pár poszttal lejjebb elérhettek. Az újonc Daniel Farkeval és új felfogással sikerrel vette a másodosztály küzdelmeit és megérdemelten jutott fel a legjobbak közé. 

A Norwich tavaly elég döcögősen kezdte a szezont, az első három fordulóban csak 1 pontot gyűjtöttek és a tabella alsó felében találták magukat. A hetedik fordulóban a Middlesbrough legyőzésével kezdtek el feljebb kúszni, október közepétől pedig egy két és fél hónapos, 12 meccses veretlenségi sorozatot hoztak össze. Első helyüket utoljára február közepén a Prestontól való vereség után adták át, de egy körrel később visszavették azt és ki sem engedték a kezükből azt, ami egy újabb 14 meccses sorozatot hozott neki. 

Daniel Farke - az új irány a jó irány

A Liverpool legutóbb a 2015/16-os szezonban találkozott a Kanárik csapatával. Előbb a 6. fordulóban hazai pályán játszottunk egy meglepő 1-1-es döntetlent. A félidőben Benteke sérülése miatt Danny Ings beállása után pár perccel váltotta gólra Alberto Moreno passzát, de a Vörösök sokáig nem örülhettek, mert a 61. percben Russell Martin egalizált. A bajnoki visszavágóra, amire január 23. került sor, több minden megváltozott. A Norwich a táblázat első feléből a kiesés széléig süllyedt, míg a Pool padján már nem Brendan Rodgers, hanem Jürgen Klopp ült. A mérkőzés az előzetesen vártaktól nagy gólparádéba csapott át, ugyanis 4-5 lett a végeredmény, ami a hosszabbítás utolsó másodperceiben dőlt el. 

A találkozó liverpooli szempontból remekül kezdődött, Firmino már a 18. percben megszerezte a vezetést. A problémák ezután jöttek. A 29. percben Mbokani, a 41.-ben Naismith, az 54.-ben Hoolahan talált be Mignolet kapujába és rögtön 3-1 állt a Carrow Road-i kijelzőn. Jordan Henderson azonban egy perccel később újra nyílttá tette a mérkőzést, Firmino 63. percben szerzett góljával pedig újra nulláról indultak a felek. James Milner 75. percben lőtt góljával már zsebben érezhettük a győzelmet, de hol volt még a vége. A 92. percben Bassong ballábas lövése talált utat a kapuba. Ezt követően fejvesztve támadott a Klopp legénység, aminek az utolsó másodpercekben a csereként beállt Lallana révén meg is lett az eredménye. A győzelmet és a gólt ünnepelve pedig az sem számított, hogy Kloppnak egy vétlen jobbhorog eltörte a szemüvegét. 

Egy szemüveg 3 pontért, bomba üzlet

Hogy egyik csapat számára se induljon könnyen a szezon arról a sérülések gondoskodnak. Farke csapatából térdsérülés miatt hiányozni fog Cristoph Zimmermann, Louis Thompson comb, míg Alexander Tettey vádlisérülés miatt. Norwich várható kezdője: Krul - Lewis - Godfrey - Hanley - Byram - Vrancic - McLean - Hernandez - Stiepermann - Hernandez - Pukki

Kloppnak ugyan nincs ennyi sérültje, lényegében csak Nat Clyne fog hiányozni hosszabb időre térdsérülés miatt. Sadio Mané, pedig még csak nemrég ért vissza szabadságáról az ANK miatt, így gyanítható, hogy Jürgen még csak a padon, de inkább a lelátón kezdeti. LFC várható kezdője: Alisson - Robertson - VvD - Matip - TAA - Wijnaldum - Fabinho - Henderson - Origi - Firmino - Salah

Összességében a holnapi mérkőzés teljesen megfelelő lesz a bajnokság nyitányának. A Norwich kerete az előző évihez képest szinte semmit nem változott, ami a PL-ben nem biztos, hogy elég lesz. Farke viszont a Klopp filozófiáját még mindig magán hordó Dortmund csapatától került Angliába, ami okozhat egy két kellemetlenebb pillanatot. Viszont ez a mérkőzés megfelelő lesz ahhoz, hogy szépen felpörögjenek Hendersonék. 

A mérkőzés péntek este 21:00-kor a DigiSport 1-en lesz látható 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr5115001326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása