<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Chelsea - Az első trófea

2019. augusztus 14. 03:47 - Thommo

Ma este az Európai Szuperkupa döntőjében, amit a számunkra oly kedves Isztambulban rendeznek meg a Besiktas otthonában a Vodafone Parkban, az EL győztes Chelsea gárdájával mérkőzünk meg. 

A nagy múltra visszatekintő Szuperkupát először 1972-ben rendezték meg, akkor még a BEK és KEK győztes között. Azóta ahogy a sorozatok változtak, már a BL és az EL győztes küzd meg egymással, a mai mérkőzés pedig már a 45. megrendezésre kerülő döntő. Az Európai Szuperkupa hosszú történelmében egészen 1997-ig két mérkőzésen dőlt el a kupa sorsa, 98-tól viszont már csak egy mérkőzést játszanak. Az első kiírást a skót Rangers (BEK) és a holland Ajax (KEK) játszotta és az Ajax nyerte meg a kupát 6-3-as összesítéssel. A kupát mindössze 3 alkalommal nem rendezték meg, 74-ben politikai okok miatt, amikor is a nyugatnémet Bayern München (BEK) és a keletnémet FC Magdeburg csapott volna össze. A másik két elmaradt találkozóban a Liverpool vastagon benne van, 81-ben a Dinamo Tbiliszi-vel játszott volna a csapatunk, de nem találtak megfelelő időpontot, így a kupa elmaradt. A másik találkozó 85-ben lett volna megrendezve a Juventus (BEK) és az Everton (KEK) között, de a pár hónappal korábban bekövetkezett Heysel tragédia miatt nem rendezték meg a találkozót és az angol csapatokat 5 évre száműzték az európai kupákból. 98-ig több olyan döntőt is megrendeztek, amikor a két mérkőzés helyett csak egyet játszottak, ezek döntő többsége az időhiány miatt alakult ki, de volt olyan is, ami politikai indokok miatt alakult ki. 1993-ban a Marseille (BEK) és a Parma (KEK) csapott volna össze, de a francia csapat bundabotrányba keveredett, így a másik döntős az AC Milan játszhatta a döntőt, amit végül a Parma nyert meg. 

A kupa történetének legeredményesebb nemzete a spanyol, akik összesen 14-szer hódították el a trófeát, őket az olaszok követik (9), míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára az angolok (7) állhatnak fel. A Barcelona és az AC Milan egyaránt 5-5 alkalommal hódította el a kupát, őket a Real Madrid követi 4 elsőséggel, majd holtversenyben a Liverpool és az Ajax. A legtöbb döntőben a Barcelona szerepelt, összesen 9 alkalommal, amiből ötöt megnyert. A Szuperkupa jelenlegi címvédője a szintén spanyol Atletico Madrid. 

A BL és az EL győztes csap össze a kupáért

Ellenfelünk a Chelsea nagyon nehéz helyzeteben van. Új menedzserrel, Frank Lamparddal vágtak neki az új idénynek, ráadásul még az UEFA sújtotta büntetéssel is meg kellett szenvedniük, hogy nem igazolhattak új játékost a nyáron. Ehhez még jött, hogy a David Luiz az átigazolási időszak utolsó napján lelépett a városi rivális Arsenalhoz, majd a szezonnyitón csúnyán megégtek a Man Uniteddal szemben (4-0). Ezekkel az előjelekkel nehéz lesz jól teljesítenie Lampardéknak. 

A két klub legutóbb kereken 4 hónappal ezelőtt találkozott egymással. Akkor az Anfielden megrendezett találkozón a Liverpool 2 perc alatt elrendezte a három pont sorsát. Mané az 51. percben, míg Salah az 53. percben pókhálózta ki Kepa kapuját. 

Salah bombája mindenkit jókedvre derített

Lampard gondjait csak tetézi, hogy több játékosára sem számíthat. Térdsérülés miatt dőlt ki Antonio Rüdiger és Marco van Ginkel, Achilles-ín sérülés miatt Loftus-Cheek és Hudson-Odoi, valamint Reece James, akinek bokaproblémái vannak. Azért a Chelsea így sem lesz könnyú falat, a Chelsea várható kezdője: Kepa - Alonso - Chrsitensen - Zouma - Azpilicueta - Jorginho - Kovacic - Barkley - Pedro - Pulisic - Giroud

Klopp sokkal kényelmesebb helyzetben, igaz a Vörösök oldalán is van sérült. Clyne térdsérülés áldozata, valamint a nagyobb probléma, Alisson, aki a Norwich elleni meccsen vádlisérülést szenvedett és majd csak októberben térhet vissza. Szerencsére a helyére beugró friss igazolás Adrián jól szállt be. Az LFC várható kezdője: Adrián - Robertson - VvD - Matip - TAA - Henderson - Fabinho - Wijnaldum - Mané - Firmino - Salah

Összességében minden adott, hogy Salahék begyűjtsék a kupát, ugyanakkor a több sebből vérző Chelsea ellen nem lesz könnyű dolga a csapatnak. A Chelsea pocsék rajtja a United ellen megmutatta, hogy mennyire sebezhetőek, viszont nem lehet erre alapozni és a londoniak biztosan nem teszik meg azt a szívességet, hogy még egyszer ilyen pocsékul játszanak. Klopp nyilatkozata alapján Mané ott lehet a kezdőben, így a támadó triónk könnyen szétzilálhatja a labalis Chelsea védelmet. A meccs végén pedig Hendo gyakorolhatja a toporgós kupaemelgetős magánszámát. 

A mérkőzést este 21:00-s kezdettel az M4 Sport fogja közvetíteni

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr215008452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása