<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Arsenal - Csak egy maradhat

2019. augusztus 23. 18:32 - Thommo

Két forduló elteltével már csak két 100%-os csapat van már csak a Premier League-ban, de holnap délután ezt már csak egy csapat mondhatja el magáról, rosszabb esetben egyik sem. Holnap az az Arsenal érkezik hozzánk vendégségbe, akiknek újabban nem sok babér terem az Anfielden.

Unai Emery egy évvel ezelőtt vette át a stafétát Arséne Wengertől és az első két meccsüket el is vesztették, igaz ezek a mérkőzések a náluk sokkal nagyobb játékerőt képviselő csapatoktól, a City-től és a Chelsea-től szenvedték el. Ezután összedobtak egy 14 meccses veretlenségi szériát, aminek az első hét meccsét egyaránt megnyerték. Sokáig tapadtak a BL-t érő helyekre, sőt elvétve még tanyáztak is a biztos 4. pozícióban is, de az idény végén Leicestertől és a Crystal Palace-tól is vereséget szenvedtek, így végül csak az 5. helyen végeztek. Az Arsenallal kapcsolatban muszáj megemlíteni azt is, hogy az átok tavaly is ült fogott rajtuk, hiszen szokás szerint rengeteg sérüléssel bajlódtak a játékosok, és egyikük sem tudott mind a 38 meccsen a csapat rendelkezésére állni, ehhez legközelebb Aubameyang járt, aki 36 találkozón lépett pályára az Ágyúsok mezében. A BL szereplés nem jött össze nekik, de Európa Ligában nagyszerűen teljesítettek, a Napoli és a Valencia legyőzésével döntőt játszhattak a második legrangosabb európai kupasorozatban, de ott Chelsea könnyedén átsétált rajtuk, így ismét csak az EL marad idényre. 

Unai Emery tovább viszi a wengeri hagyományokat

Ahhoz, hogy az Ágyúsok folyamatosan az élmezőny közelébe ólálkodjanak nagy szükségük volt a Lacazette - Aubameyang párosra, ketten együtt összesen 35 gólt szorgoskodtak össze. Lacazette a gólszerzés mellett a társak kiszolgálásban is jeleskedett, 35 meccsen 13 gólt és 10 gólpasszt ért el. Aubameyang 22 gólt szerezve, Mané és Salah társaságában megosztva gólkirályi címig jutott, emellett pedig kiosztott még 5 gólpasszt is a szélvész gyors gaboni támadó. Az Ágyúsoktól kiemelhető még Jack Wilshere és Henrikh Mkhytarjan, akik egyaránt 10 gólból vették ki részüket. Ugyanakkor Mesut Özil kétségkívül a leggyengébb szezonját hozta Londonban, és az utóbbi időben már nem remek játékával, hanem pályán kívüli viselkedésével hívja fel magára a figyelmet, amit Emery és a csapat sem néz jó szemmel. 

Az Ágyúsoknál idén elég nagy változások mentek végbe, az átigazolási piacon sosem látott költekezésbe kezdtek és a számláló egészen 137 millió fontig pörgött fel. Rekordigazolásuk a velünk is többször szóba hozott Nicolas Pépé egymaga volt 72 millió font, az elefántcsontparti szélső tökéletesen fog illeszkedni a Lacazette - Aubameyang pároshoz. Pépén kívül leginkább a védelmet erősítették meg, többek között a városi rivális Chelsea-től az utolsó pillanatban elhappolt David Luiz-zal. Persze ezek a változások nem mentek volna végbe, ha a távozók oldalán nem vesztenek el olyan fontos játékosokat, mint a Juventushoz szerződő Jack Wilshere, Alex Iwobi vagy éppen a visszavonuló Petr Cech. 

Lacazette és Aubameyang között szinte tökéletes az összhang

Tavaly a két gárda ebben a naptári évben még nem is találkozott egymással, mivel a bajnokság mindkét meccsét még 2018-ban játszották le. Először a 11. fordulóban az Emiratesben mérkőztek meg a felek, akkor hiába játszott jobban az Arsenal, mégis Milner találatával a Pool szerezte meg a vezetést a 61. percben. Az előnyt azonban nem sikerült megtartani, Lacazette, Iwobi labdáját küldte Alisson kapujába. 

Az Anfielden rendezett találkozó már sokkal jobban sikerült. A két ünnep között rendezett találkozón ugyan Maitland-Niles találatával az Ágyúsok kerültek előnybe a 11. percben - a gólpasszt ez alkalommal is Iwobi adta -, de pár perccel később (14, 16), Firmino duplájával már 2-1-re meg is fordult a meccs állása. A félidő vége előtt még további két gól került a Liverpool neve mellé, előbb Salah szolgálta ki Manét a 32. percben, majd az egyiptomi a félidő hosszabbításában értékesített egy büntetőt, amit ellene követtek el. Fordulás után vissza vett a lendületből Klopp csapata, de még így is mi szereztünk újabb gólt. A 65. percben a Lovren ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Firmino értékesítette, aki így mesterhármast szerzett. 

Firmino decemberben nagyot ment az Arsenal ellen 

Emery nem lehet felhőtlenül boldog, csapatában sok sérült van. Bellerín térdsérülés, Xhaka hátsérülés, Mavropanos pedig izomsérülés miatt nem lép pályára. Rajtuk kívül Tierny és Rob Holding sem elérhető, és Mesut Özil is biztosan kihagyja a találkozót "betegség" miatt. Az Arsenal várható kezdője: Leno - Monreal - Luiz - Sokratis - Maitland-Niles - Guendouzi - Willock - Nelson - Ceballos - Aubameyang - Lacazette 4-2-3-1

Jürgen Klopp ellenben sokat nem fog variálni, Alisson továbbra sem bevethető, mint ahogyan Keita és Clyne sem. A LFC várható kezdője: Adrián - Robertson - VvD - Matip - TAA - Henderson - Fabinho - Wijnaldum - Mané - Firmino - Salah

Összességében sokat javult az Arsenal, az erősítéseinek köszönhetően, de Wilsherék távozás is komolyabb gondot okozhat. Az eddigi két meccsből látszott, hogy még nagyon zavarba hozható az Ágyúsok csapata. A Lacazette - Auba páros továbbra is életveszélyes, a védelemnek lesz dolga rendesen. A mienknek így sem lehet nagy gond a győzelem, de nem ártana ha a fiúk lassan megtalálnák a rendes formájukat, mert a Soton és a Chelsea elleni meccs is megmutatta, hogy még nincs minden rendben. Az Arsenal az utóbbi 5 Anfielden játszott meccsén nem tudott nyerni, emellett az utolsó három meccsen ki is tömtük őket, a 12-2-s gólarány magáért beszél. Ettől függetlenül kemény mérkőzésnek ígérkezik, amit akár az első gól el is dönthet, reméljük a mi javunkra. 

A mérkőzést szombaton 17:55-től a Spíler1 fogja közvetíteni

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr3515021454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása