<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Sheffield United - Liverpool - Pengeélesek

2019. szeptember 27. 17:03 - Thommo

Robog tovább a Premier League, már a 7. fordulónál tart a világ legerősebb bajnoksága. Szombaton kora délután Sheffieldbe látogatunk a Bramall Lane-re az újonc United otthonába. 

A Sheffieldet menedzsere, Chris Wilder már harmadik éve irányítja a United csapatát, aki játékos-pályafutását is ennél a csapatnál töltötte, de menedzserként csak alacsonyabb osztályú gárdákat irányított. Wilder a Pengéket 3 szezon alatt a League One-ból a PL-be vezette, ahol a várakozásokat felülmúlva szerepelnek, jelenleg a táblázat 10. helyén. A Sheffield 6 kör alatt 2-2 győzelmet, döntetlent és vereséget hozott össze. Legutóbb Liverpoolban győzték le a városi rivális Evertont, míg pár fordulóval előtte 2-0-s hátrányból álltak fel a Chelsea ellen a Stamford Bridgen. Hogy meddig tudnak erőn felül teljesíteni az legkésőbb karácsonykor kiderül, a sorsolásuk nem a legnehezebb, de ha ezt a formájukat stabilan tudják hozni, akkor a szezon második felében nem a kiesés elkerülése lesz a legfőbb feladatuk, pedig a legtöbb szakértő őket tartotta/tarja ma is a leggyengébb csapatnak, akik májusban visszakerülnek a Champo világába. 

Chris Wilder vajon a PL-ben is tud csodát tenni?

A Sheffield eddig igazi csapatként működik, eddigi öt találatukat öt különböző játékos szerezte. Billy Sharp, aki tavaly 23 gólt szerzett a másodosztályban eddig még adós a jó teljesítménnyel, igaz eltiltás miatt csak három meccsen léphetett pályára és összesen csak 63 percet játszott, de a Bournemouth elleni gólja pontot ért a csapatának. Lys Mousset is megkezdte a vételárának a ledolgozását, a francia támadónak ez a negyedik szezonja és az Evertonnak lőtt gólja mindössze csak a negyedik! találata. Rajtuk kívül még Callum Robinson és John Lundstram nyújt stabil teljesítményt. A kapuban pedig a Manchester United-től kölcsönben lévő Dean Henderson már 2 kapott gól nélküli meccsnél jár. 

Billy Sharp tavaly 23 góllal járult hozzá a feljutáshoz, Sheffieldben pedig még mindig a 33 éves csatártól várják a gólokat

A két csapat legutóbb 12 éve találkozott egymással a PL 2006/2007-es kiírásában. A nyitófordulóban 1-1-es döntetlent értünk el velük, Fowler góljának köszönhetően. A visszavágón azonban 4-0-ra léptük le őket, Fowler duplájáva, Hyypia és Gerrard 1-1 góljával. A Sheffield legutóbb 2003-ban nyert ellenünk a Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén, de a párharcot végül mi nyertük. A Pl-ben viszont egészen 1994-ig kell visszamenni az időben, hogy Sheffield győzelmet találjunk. 

Robbie Fowlernek nagyon ment a Sheffield ellen

Chris Wilder szinte a legerősebb csapatát tudja harcba küldeni, csak Billy Sharp nem léphet pályára piros lapja miatt. David McGoldrick kisebb ágyéksérüléssel bajlódik, de valószínű, hogy a padra le fog tudni ülni. A Sheffield várható kezdője: Henderson - O'Conell - Basham - Egan - Baldock - Fleck - Lundstram - Norwood - Stevens - McBurnie - Robinson

Klopp ugyan még mindig kénytelen az Origi, Shaqiri, Clyne triót nélkülözni, de jó hírről is be tudunk számolni. A napokban már Alisson újra a társakkal készülhet, holnap még nem léphet pályára és lehet, hogy a Salzburg ellen sem fog még a kapuban állni, de a Leicester ellen már vele kezdődhet a csapat összeállítása. Az LFC várható kezdője: Adrián - TAA - Matip - VvD - Robertson - Henderson - Fabinho - Wijnaldum - Salah - Firmino - Mané

A Sheffield csapatát masszívan a kiesőjelöltek közé várják, de eddigi szereplésükkel igyekeznek rácáfolni a kritikusukra. A holnapi mérkőzésen Chris Wilder nyilatkozata alapján egy betömörülő, akár 11 emberrel védekező csapat állhat ki ellenünk. Persze Kloppot és a csapatot ez sem kell, hogy megakadályozza, hogy elhozzák a 3 pontot. A csapatban lehet változás, gondolva a szerdai Salzburg elleni BL csoportmeccsre.

A mérkőzést a Spíler1 fogja közvetíteni 12:45-ös stúdiós felvezetéssel, a mérkőzés 13:30-kor kezdődik

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr5315175002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása