<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Wolverhampton Wanderers - Bye Bye 2019

2019. december 28. 19:21 - Thommo

Végéhez közeledik ez az év, itthon mindenki a megfelelő party szettet keresi amiben kellőképpen el tud köszönni ettől az évtől. A boltok polcairól fogy a virsli, a lencse és a pezsgő. Eközben Angliában mindenki lelkesen készül a hétvégi PL derbikre. Nincs ez másként Liverpoolban sem, Kloppnak és a csapatának még ideje sem volt kellőképpen kiélvezni a Leicester elleni győzelmet, máris itt a következő feladat. Vasárnap délután a Wolverhampton Wanderers látogat az Anfieldre. 

Nuno Espírito Santo valami elképesztő dolgot visz végbe Wolverhamptonban. 2017-es érkezésével a Farkasok még a Champoban sem számítottak igazán tényezőnek, majd ahogy a portugál mester megérkezett egyből berúgta az ajtót és kapásból feljuttatta csapatát a PL-be. A tavalyi újonc évükben hetedik helyen végezve, egy kis segítséggel persze, de európai kupaindulásnak örülhettek. Erre az évre sokan - köztük én is - azt jósolták, hogy a Farkasokat eléri a második szezonos átok és a kiesés réme fogja őket kergetni egész évben. A szezon eleje ennek a jegyében telt, hiába szerepeltek parádésan az EL selejtezőiben a bajnokságban csak nem akart beindulni a szekér. Olyannyira döcögött a gépezet, hogy a 7. fordulóig kellett várni az első győzelmükig, amit az utolsó Watford ellen sikerült megszerezni, igaz a Wolverhampton abban a pillanatban pont a Lódarazsakat előzte csak meg a tabellán. Ez a győzelem aztán új lendületet adott Moutinhoéknak és elkapták a City-t is. Azóta megindultak a táblázaton felfelé, ennek ellenére a pontokat hullajtják, de Santoék a PL-ben uralkodó kuplerájnak köszönhetően és a tegnapi City elleni győzelemmel már az 5. helyig küzdötték fel magukat. 

Santo kijelölte az irányt: Felfelé

A Farkasok jó szereplésének egyik kulcsa, hogy Raúl Jiménez elkapta a fonalat és visszatért tavalyi formájához. A Benficatól nyáron véglegesített mexikói támadó eddigi 8 bajnoki góljából hatot a Watfrod elleni győzelem után szerzett. Jiménez nem csak a gólszerzésben, hanem az előkészítésben is jeleskedik, eddig 6 alkalommal hozta kihagyhatatlan helyzetbe a társait. Jiménez mellett Adama Traore-t kell még kiemelni. A 23 éves Traore a Barcelona akadémiáján nevelkedett és ugyan a nagyoknál is bemutatkozhatott mégis a PL-ben találta meg a számításait. Fiatal kora ellenére megjárta az Aston Villa, a Middlesbrough csapatait is mire Wolverhamptonba került volna. Az előző szezonban nem volt alapember, de csereként így is 29 meccsen léphetett pályára és 1 gólt szerzett. Ez a statisztika nem igazán mutat jól egy csatár ajánlólevelén, de Santo bízott a spanyol szélső, aki remekül él is a lehetőséggel. Játékperceit megduplázva eddig 4-4 gólnál és gólpassznál jár. Érdemes még megemlíteni Matt Doherty-t és Joao Moutinhot, az ír jobbhátvéd 3 góllal és 1 gólpasszal vétette magát észre, míg a portugál középpályás 1 gólja és 5 gólpassza jól jelzi, hogy mekkora szükség van a rutinjára. Diogo Jota viszont csendesebb szezont fut, de csak idő kérdése, hogy mikor kapja el a fonalat.

Raúl Jiménez parádés formájára nagy szüksége van a Farkasoknak

A két csapat az előző szezonban háromszor találkozott egymással, a bajnokságon kívül az FA kupa harmadik körében meccseltünk velük. Az első felvonásra december 21. a 18. fordulóban került sor a Moulineux stadionban, akkor egy borzasztóan nehéz meccsen Salah és Virgil van Dijk góljaival 2-0-ra nyertük a meccset. A Farkasok alig 3 héttel később revansot vettek, az FA kupában sorsolták össze a két csapatot. A szintén idegenben lejátszott mérkőzésen Klopp a "B" csapatot küldte a pályára, de így is végig partiban volt az ellenféllel, de a 2-1-es vereség a búcsút jelentette a kupából. A harmadik mérkőzést már az Anfielden rendezték meg, ami egyben a szezonzáró is volt és egyik szerkesztő társunk a helyszínről szurkolhatta végig a 2-0-val végződő találkozót, amiről egyszer talán meg is írja a beszámolóját. A góljainkat Sadio Mané szerezte, amivel társgólkirály lett a szenegáli.

BigVirg parádésan játszott az első meccsen, amit a góljával koronázott meg

Nuno Espírito Santo kedvezőbb helyzetben van kollégájánál, ugyanis Phil Ofosu-Meya kivételével mindenkit pályára tud küldeni. A Wolves várható kezdője: Patrício - Doherty - Coady - Dendoncker -Saiss - Otto - Moutinho - Neves - Traore - Jota - Jiménez

Azért Klopp sincs kétségbeesve, a csapat mélységének hála még így is erős csapatot tud a pályára küldeni. Clyne és Matip még jó darabig nem lesz elérhető. Lovren, Fabinho és Ox pedig januárban már visszatérhetnek. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Gomez - VvD - Robertson - Wijnaldum - Henderson - Keita - Salah - Firmino - Mané

A Farkasokkal rendszeresen kemény csatát vívunk, és ez most sem lesz másképp. Espírito Santo csapata nagy erőt meríthet a City elleni fordításos győzelemből, de ez egyben hátrány is lehet a számukra. Egy nappal kevesebb idejük volt regenerálódni és a fordítás sok erőt kivetett a játékosokból. A mieink a Rókák kiütéséből meríthetnek plusz erőt, már, ha egyáltalán szükség van rá. A Wolves legutóbb 2010-ban tudott nyerni a bajnokságban. Szóval minden adott, hogy győzelemmel búcsúztassuk 2019-et. 

A mérkőzést vasárnap 17:30-tól a DigiSport1 fogja közvetíteni. 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr4615369288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása