<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Manchester United - A Bosszú országútján

2020. január 18. 17:17 - Thommo

Holnap délután már a 23. PL forduló következik, és az a Manchester United látogat hozzánk, akik az egész szezon során egyedüliként tudtak pontot rabolni tőlünk. 

Ha múlt héten azt mondtuk a Tottenhamről, hogy hullámvasút a szezonjuk, akkor ez a megállapítás ugyanúgy igaz a Ole Gunar Solskjaer csapatára is. Amikor október közepén a 9. fordulóban játszottak a Liverpoollal, akkor az 1-1-es végeredmény után egészen a 14. pozícióig süllyedtek. Ezt követően azonban elkezdtek feljebb mászni, de több kínos eredmény is akadályozta a zárkózásukat a Top4 utoléréséhez. A Bournemouth és a Watford elleni vereségek különösen fájó lehetett Manchester vörös felének. Ugyanakkor a rangadókon rendre felszívták magukat, a Tottenham és a City legyőzése nagy bravúr volt, de a menedzserváltáson átesett Arsenal már nagy falat volt nekik. 

Vajon még mindig jó döntés volt Ole

A manu messze legeredményesebb játékosa Marcus Rashford, aki Lukaku távozása után lett az első számú opció Solskjaer csapatában. A fiatal támadó eddig 14 gólt szerzett, néggyel többet mint az előző szezonban összesen, emellett pedig még 4 gólpasszal is segítette csapatát. A másik csatár Anthony Martial is már 8 gólnál tart, igaz a francia játékos sérülések miatt kevesebbet is lépett pályára eddig a szezonban. Két fiatal játékost kell még kiemelni, a 18 éves csatár Mason Greenwoodot, aki 17 meccsen lépett pályára, de csak 415 percet töltött a pályán, ez mégis elég volt neki, hogy 4 gólt szerezzen. A másik játékos a 22 éves walesi balszélső, aki a nyáron érkezett a Swansea gárdájától, Daniel James. James nagyon hamar beilleszkedett a Vörös ördögök közé, ezt pedig a 3 gólja és a 6 gólpassza bőven bizonyítja is. 

Greenwood (26) és Rashord (10) lehetnek a MU jövője

Az október 20. lejátszott mérkőzésen döntetlent játszott a két csapat, de az eredmény közel sem tükrözi a játék képét. Már a meccs elején belekezdtek a fiúk, Firmino révén kétszer is veszélyeztettünk, viszont előbb de Gea, majd partjelző volt a hazaiak segítségére. A 36. percben aztán ismét a Martin Atkinson vezette bírói kar került előtérbe. Victor Lindelöf szerelte szabálytalanul Origit, a megszerzett labdából Daniel James adott gólpasszt Rashordnak. A mieink hiába reklamáltak, végül mégis középkezdéssel folytatódott a játék. Pár perccel később ki más, mint Atkinson került a reflektorfénybe. Mané hámozta át magát a védőkön és juttatta a labdát de Gea kapujába, Atkinson a VAR segítségével les címén érvénytelenítette a találatot. A második félidő már már a teljes érdektelenségbe fulladt, de az utolsó perceket felpörgette a Pool. A 85. percben a Henderson helyére beálló Lallana Robertson beadására érkezett pontosan és senkitől sem zavartatva lőtt a kapuba. Itt már Atkinson is tehetetlen volt. Az egyenlítő gól pedig mégjobban felpörgette a srácokat, de OX távoli bombája centikkel a kapufa mellett suhant el, így a lábában maradt a győzelmet jelentő gól ás a United lehetett elégedettebb az eredménnyel. 

Lallana gólja egy pontot és a veretlenség megóvását jelentette a csapatnak. 

Solskjaer még mindig keresi a tökéletes kezdőt, de mindig akadályokba ütközik, most is több problémával kell szembenéznie. Paul Pogba, Scott McTominay és Marcus Rojo hosszabb időre kidőlt, Fosu-Mensah és Eric Bailly a szezonban még nem is léptek pályára. Anthony Martial influenzával küzd, ő sem lép pályára holnap, akárcsak Ashley Young, aki az Internazionaleba igazolt. Emellett Rashord is kisebb deréksérüléssel küzd, de az ő játékára biztosan számíthatunk holnap. A MU várható kezdője: DvG - Wan-Bissaka - Maguire - Lindelöf - Shaw - Matic -Fred - Mata - Lingard - James - Rashford

Kloppnak van miért boldogabbnak lennie norvég kollégájánál, ugyanis a héten több huzamosabb ideje sérült játékosunk is edzésre jelentkezett, még ha nem is lépnek holnap pályára Fabinhoék hamarosan őjra láthatjuk őket a pályán. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Gomez - VvD - Robertson - Shaqiri/Lallana - Henderson - Wijnaldum - Salah - Firmino - Mané

A holnapi mérkőzésre különböző előjelekkel érkeznek a csapatok. Klopp és legénysége egy hetet pihenhetett a Spurs legyőzése után, míg a MU hétközben a Wolverhamptonnal játszott megismételt mérkőzést az FA kupában. Mellettünk szól még, hogy már 1000 napja nem kaptunk ki az Anfielden és a srácok biztosan nem hagyják, hogy az ősi rivális törje meg a szériát. Ettől függetlenül kőkemény mérkőzésre lehet számítani, hiába bukdácsol a MU, de ellenünk mindig 110%-ot nyújtanak. Több negatív rekord is megtörhet holnap, Klopp megszerezheti első győzelmét Solskjaer ellen, míg Salah, ha betalál akkor újabb csapatot pipálhat ki a listájáról. 

A mérkőzést vasárnap délután 17:30-tól a DigiSport1 fogja közvetíteni. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr7815415180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása