<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Wolverhampton Wanderers - Liverpool - Farkasvadászat

2020. január 22. 17:23 - Thommo

Nem sok pihenő adatott meg a játékosainknak a vasárnapi Manchester elleni rangadó után, máris itt a következő feladat Hendersonék számára. A PL 24. fordulója hétközben kerül lebonyolításra a hétvégi "kupaszombat" miatt. Csapatunk Wolverhamptonba utazik, hogy holnap este a Wanderersszel mérkőzzön meg a Molineux stadionban. 

Nem is olyan rég, ha jól emlékszem még egészen pontosan december 29. az Anfield gyepén ütközött meg egymással a két csapat. Azóta sok változás nem történt a Farkasok háza táján. A tavalyi meglepetéscsapat idén kezdésénél beragadt a startgépbe, de szépen fokozatosan visszataláltak a tavalyi játékukhoz és a pontokat is elkezdték gyűjtögetni. A december végi meccs után váratlanul kikaptak az egyre inkább magára találó Watfordtól, de azóta egy döntetlent játszottak, legutóbb pedig 2-0-s hátrányból álltak fel a szintén csak megtáltosodó Soton ellen és megfordították a meccset 3-2-re. A csapat körül azonban voltak más hírek is, Nuno Espirito Santo neve ugyanis sokáig ott volt az Unai Emery menesztését követően menedzsert kereső Arsenal listájának elején. A portugál mester végül maradt/az Arsenal végül Mikel Artetat nevezte ki, a Farkasok szurkolóinak legnagyobb örömére. 

Espirito Santo boldogan folytatja tovább a megkezdett munkát a Wolves élén

Ha Jiméneznek megy akkor a Wolvesnak is megy

A tavalyi év utolsó meccsét a Farkasokkal játszottuk az Anfielden, és egy jó iramú mérkőzésen 1-0-ra nyertünk. A mérkőzést nagy elánnal és kedvvel kezdték a srácok, Salah és Wijnaldum többször is veszélyeztetett, de a vezetést csak nem sikerült megszerezni. Nem úgy Manénak, aki a 44. percben kapott egy szép váll passzt Lallanatól, amit a rövid alsóba gurított és Anthony Taylor némi videózás után érvényesített is. 1-0. A válaszra nem is kellett sokat várni, az első félidő hosszabbításában Pedro Neto Moutinho szögletét követően vágta a labdát a kapuba. A Wolvesszal azonban nem volt kegyes a sors, a gól után Taylor ismét a VAR-t hívta segítségül és az eset visszanézése után annullálta a találatot. A második félidőben mindkét csapat visszább vett a tempóból és az eredmény már nem változott. 

A kulcsmomentum, Lallana elVállalja a labdát

Csapatösszeállítás tekintetében mindkét csapat jól áll, Santo mester csak a Willy Boly-ra és Rúben Vinagre-ra nem számíthat. Valamint Cutrone távozásával Jota visszakerülhet a meccskeretbe. A Wolves várható kezdője: Patrício - Saiss - Coady - Dendoncker - Doherty - Moutinho - Neves - Castro - Neto - Jimenez - Traore

Klopp is lelkesen várhatja a csapatösszeállítás kellemes, de néha hálátlan feladatát, több játékosunk is edzésre jelentkezett a hosszabb ideje sérüléssel bajlódók közül. Fabinho pedig akár már a kezdő tagja is lehet, de valószínűbb, hogy Klopp, mint a manu ellen itt most is csak csereként veti be a brazilt. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Gomez - VvD - Robertson - Chambo - Henderson - Wijnaldum - Salah - Firmino - Mané

A holnap esti meccs akár az egy hónappal ezelőtti is kemény mérkőzés lesz. Gomezéknek most sokkal nehezebb dolguk lesz a Traore - Jiménez párossal, mint a Jota - Neto duóval. Mellettünk szól, hogy az elmúlt 6 meccsen nem kaptunk gólt, miközben a Wolves hatot kapott három meccsen. Az utolsó öt meccsünkön 3 győzelem és 2 vereség a mérlegünk ellenük, igaz a két vereség egyaránt az FA kupa kiírásokban jött össze. A bajnokságban legutóbb 2010-ben kaptunk ki tőlük, akkor a Hodgson éra csodacsapata kapott ki az Anfielden. A Wolverhampton utolsó hazai bajnoki győzelméig egészen 81-ig kell visszamenni, akkor a 81/82-es szezonnyitóján kaptunk ki 1-0-ra.

A mérkőzést csütörtök este 21:00-tól a Spíler1 fogja közvetíteni. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr8215421454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása