<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Southampton - Liverhampton

2020. január 31. 17:49 - Thommo

Szerdán meccsszámban beértük a mezőnyt, akiknek ez rossz hír, hiszen az üldözőknek még nagyobb szakadékot kellene átugraniuk, hogy utolérjenek minket. Viszont továbbra sincs megállás, mert holnap délután újabb megoldandó feladat vár a csapatra. Szombat délután az a Southampton vár Robertsonékra, akik december közepén még a kieső helyeken voltak megtalálhatóak, mostanra pedig már a táblázat első felében foglalnak helyet. 

A Szentek menedzsere az előző szezon közepén vette át a dél-angliai csapat irányítását, akiket nagy küzdelem árán sikerült benntartani a PL-ben. Az idei szezonnak aztán úgy indultak neki Ralph Hasenhüttlék, hogy emelnek egyet a téten és megcélozzák egy biztos középcsapat státuszát. Ennek megfelelően két vereséggel kezdtek, de az ötödik fordulóig szépen helytálltak. Ezt követte a szeptember közepi Bournemouth elleni bajnoki, amikor 3-1-re kikaptak a szomszédvártól, innentől mélyrepülésbe kezdtek és egy nyolcmeccses nyeretlenségi szériát hoztak össze, közte a klub történetének legnagyobb bajnoki vereségét eredményező Leicester elleni 9-0-s vereséget. Ez után a meccs után már az osztrák vezető távozását kezdték követelni, de a Soton vezetősége kitartott Hasenhüttl mellett, és jól tették. Rossz szériájukat november utolsó napján a Watford ellen törték meg, és az azóta lejátszott 11 mérkőzésen 3 vereség és egy döntetlen mellett 7 győzelmet értek el, többek közt a Chelsea és a Tottenham is meghajolt nekik, valamint revansot vettek a Leicester Cityn is. Jelenleg a 9. helyről várják a holnapi anfieldi csatát. 

Hasenhüttl elégedett lehet csapata mostani teljesítményével, és komolyabb célokat is megcélozhatnak, mint a kiesés elkerülése

A  Soton jelenlegi legnagyobb sztárja nem más, mint a nyáron pont a Liverpoolból igazolt Danny Ings. A 27 éves angol támadó nem tétovázott és hamar elkezdte a gólgyártást, a második körben, pont ellenünk iratkozott fel először a PL góllövő listájára. November közepéig összesen csak 4 gól állt a neve mellett, de az Everton elleni 2-1-re elvesztett meccsen vette fel igazán a fonalat. Sorozatban öt meccsen is betalált, jelenleg pedig már 14 találatnál jár. Rajta kívül viszont a többiek nem igazán jeleskednek a gólgyártásban. James Ward-Prowse követi Ingst a házi góllövő listán mindössze 4 találattal. A még mindig csak 25 éves Ward-Prowse, de már a 7. szezonját tölti a PL-ben. A Soton nagy reménységeként indult, de eddig még nem tudta azt a pályát befutni, amit jósoltak neki, ennek ellenére az idei a legjobb szezonja és a Soton középpályájának a motorja. Rajtuk kívül még érdemes megemlíteni Pierre-Emile Höjbjerget, Nathan Redmondot és Alex McCarthy kapust. 

Ha Ingsnek megy, akkor a Sotonnak is megy

A két gárda elég régen találkozott egymással, a második fordulóban estek egymásnak a felek a St Mary's-ben. Akkor 2-1-re nyertünk. Agilisebben kezdett a Soton, legnagyobb helyzetük egy Ward-Prowse szöglete volt, a beadásra érkező Yoshida fejesét nagy bravúrral védte Adrián. Ezt követően fokozatosan átvette az irányítást a Pool, és végül az első félidő hosszabbításában Mané váltotta gólra a fölényt. A szenegáli szélső Robertsontól kapott labdát a 16os sarkánál, majd három védő gyűrűjében egyet tolt még a labdán mielőtt kilőtte volna a hosszú felső sarkot. A második félidőben is folytatódtak a liverpooli rohamok, de Bobby az első nagy helyzetét még kihagyta. A 71. percben aztán már nem hibázott a brazil, Mané szerzett labdát a Soton 16-osánál, amit egyből Firminohoz továbbított, aki egyet tolt a labdán és 4 védő között a kapuba küldte a labdát. A biztos vezetés tudatában egy kicsit magukra engedték a Szenteket Matipék, aminek a 83. percben meg is lett az eredménye. Van Dijk passzolta Adriánhoz a labdát, aki rosszul találta el azt és a lesben álló Ings beletette a lábát a passzba, ami így a kapuban kötött ki. A szépítés után még nagyobb fordulatra a kapcsolt a hazai csapat és az utolsó percekben megvolt az esélyük az egyenlítésre. Yan Valery laposan lőtt be egy labdát a kapu elé, de Ings milliméterekkel maradt le a beadásról, így maradt a 2-1-es vendéggyőzelem. 

Firminot Höjbjerg és Romeu együttes erővel sem tudta megállítani

Ralph Hasenhüttl elég szerencsés helyzetben van, ugyanis Sam McQueen-en kívül senki sem hiányzik csapatából. A Soton várható kezdője: McCarthy - Soares - Vestergaard - Bednarek - Bertrand - Armstrong - Höjbjerg - Ward-Prowse - Redmond - Ings - Long

Jürgen Klopp számára is vannak jó hírek, Mané sérülése nem komoly, de ennek ellenére biztosan kihagyja a holnapi meccset, így ismét Origi szerepelhet a helyén. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Gomez - VvD - Robertson - Henderson - Fabinho - Wijnaldum - Salah - Firmino - Origi

Jó helyzetből várhatjuk a holnapi mérkőzést, ugyanakkor nem szabad lebecsülni az egyre jobban magára találó Szenteket. Az Ings - VvD párharc igazi csemegének ígérkezik, a túloldalon viszont Bednarekéknek komoly gondjai lehetnek Salahékkal szemben, a Soton kapta ugyanis a legtöbb gólt a bajnokságban. Azért aggódnunk sincs okunk, utolsó 5 egymás elleni összecsapásunkat kivétel nélkül megnyertük és összességében is abszolút fölényben vagyunk. 

A mérkőzést szombaton délután 16:00-tól a DigiSport1 fogja közvetíteni.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr6915448858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása