<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Kukker: ebben az esetben látnánk szívesen ismét Raheem Sterlinget Liverpool mezben.

2020. április 13. 16:53 - Crouch_15

Folytatjuk újdonsült sorozatunk, a Kukkert, melynek első részében az Atleti elleni meccs utózöngéit emésztettük meg végleg, és hagytuk magunk mögött. Ezúttal egy kicsit merészebb témát boncolgatunk, a tékozló fiúét, akinek eligazolásakor talán senki nem gondolta volna, hogy bármikor felmerül a visszatérése. A helyzet azonban az, hogy az idei évben folyamatos jelleggel bukkan fel a téma, és Raheem is több alkalommal adott hízelgő hangvételű választ a klubunkkal kapcsolatos kérdésre.

 



Heti kérdésünk: Szívesen látnád ismét Liverpoolban Raheem Sterlinget?

 

sterling.png

Ati:


Raheem Sterling kétségtelenül Anglia egyik, ha nem a legjobb futballistája. Zseniális cselező készséggel rendelkezik, jól lát a pályán és remekül érzi a kaput. Ám a gondok nem is inkább a pályán kezdődnek (najó, de lehet), hanem fejben.

Gondolok itt például a Liverpoolból való botrányos távozására, és annak okaira. (Irgalmatlanul magas fizetés, stb) Nekem az az érzésem vele kapcsolatban, mintha nem is lenne liverpooli, még ha tudom is, hogy a QPR-ból került hozzánk. Ha Gerrardra, vagy Carragherre gondolunk, mint a scouser szó megtestesítőire, akkor ennek Sterling a szöges ellentéte.

Arrogáns, ’hisztis’, ’szemtelen és még sorolhatnám. Valahogy nem Liverpoolba való ember, és játékos egyaránt.

Bár, tehetsége arra predesztinálja, hogy a Liverpoolban is helytállna, sőt.

De a személyisége nem.

Ha már ideális klubot keresünk neki, az az érzésem, hogy a Real Madrid lenne számára. Nem megsértve a habfehérek szimpatizánsait, de a világon talán a Blancóknál van/volt a legtöbb ilyesfajta futballista. Ha bele mer gondolni az ember, akkor ténylég a Real a legmegfelelőbb csapat Sterling számára. És lehetett hallani olyan pletykákat, melyek szerint Florentino Perez és klubja sem állna el egy ilyen üzlettől.

De akkor nézzük meg a másik oldalát.

Tegyük fel, hogy az ifjú angol visszatér.

Még belegondolva is elképesztő, hogy Klopp alatt milyen játékossá érne. Sőt, még azt is megkockáztatom, hogy sikerülne ’megnevelnie’. És akkor, szinte a tökéletes szélső mintaképe lehetne Raheem Sterling. De nyilván ennek is vannak feltételei, mint például, hogy mennyi pénzt kérne érte a Man City? Valószínűsíthetően, rengeteget.  Amikor a Reallal hozták szóba, 150 millió euróról volt szó. Ám, ha egy közvetlen rivális csapat jelentkezne be a szélsőért, valószínűleg ez az árcédula sokkal magasabbra törne.

Összességében, az ő személyében egy abszolút világklasszis játékosról beszélhetünk, aki véleményem szerint még nem nőtt fel fejben. Ha már LFC, gondoljunk csak a Joe Gomezzal való afférjára. Képességei alapján simán beférne a Liverpool kezdőjébe (De kinek a helyére?), ám a botrányos elválás, és a szurkolókkal kialakult rossz viszony miatt nagyon nehezen tudnám elképzelni az ő Mersey partra költözését.

 

Man City's Sheikh Mansour posts Instagram pic with Real Madrid ...

 

Gellért:

Sterling visszatérése?

Az angol válogatott szélsőnek egészen különleges útja volt, Liverpoolból Manchesterbe.

Az akkori szerződése kapcsán döntött úgy, hogy a Citybe igazol, viszont azt is érdemes figyelembe venni, hogy akkor még nem tudtuk, hogy Jürgen Klopp októberben a csapat menedzsere lesz és a Liverpoolra ilyen sikerek várnak, mint a Nemzetközi kupákban való triplázás.

A legutóbbi eset, ami a pályán történt és később is voltak a hatásai, az a Joe Gomezzel való feszültsége a bajnoki meccsen.(Majd ugye később az angol válogatottban történt újabb konfliktus a játékosok között)

Viszont a nemrég tett nyilatkozata, amiben szépen beszél a Liverpoolról és nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy egyszer visszatérjen, arra adhat esélyt, hogy inkább a feszült pillanatok következtében történtek a dolgok. De ezt persze nem tudhatjuk biztosan.

Ugye a City-t kizárták az európai kupákból, így jelen állás szerint Sterling nem tud 2 évig olyan nemzetközileg is elismert trófeát szerezni a Manchester Cityben, amit eddig nem nyert meg.

A szerződése 2023-ig tart jelenlegi csapatával a transfermarkt alapján, pedig a jelenlegi átigazolási értéke 128 millió euró.

A történetről Owen esete jut eszembe, aki mielőtt a Manchester Unitedbe szerződött volna várt arra, hogy a Liverpool igazolja vissza, de ez nem történt meg. Emlékszünk rá Sterling, hogyan távozott, de már talán ő is érettebb lett és ha úgy alakulna, hogy Mané eligazolna és szükségünk lenne egy olyan stílusú játékosra mint ő, talán megkaphatná azt az esélyt, amit Owen is megkaphatott volna.

 

Sterling & Gomez: Why Look Beyond Public Apologies For Further ...

 

Tomi:

Én úgy, hogy pontosan jó helyen van ott ahol van. Nem látnám szívesen újra vörösben. Egy pénzéhes ri**nc, aki ezért ment el, maradjon is ott.

 

Ákos:

Sterling visszatéréséről egyre több pletykát olvasunk. Ezeket szerintem érdemes pletyka szinten kezelni.

Bár kétségtelen, Raheem a legtehetségesebb angol játékosok egyike, nem hinném, hogy Klopp ilyen problémás játékosokat szeretne a csapatában tudni.

A jelenlegi keret minden tagjától megköveteli a fegyelmet, és ügyel arra, hogy ne bonthassa meg semmi sem a csapat egységét.

 

Digging Deeper Into Liverpool's Spectacular Victory Over Barcelona ...

 

Amennyiben azonban visszatérne Sterling, az több okot is adhatna a konfliktusokra. Akár a korábbi Gomez balhé kapcsán, akár a szélső bérigényén elindulhat egy olyan folyamat, amely negatív hatással lenne a teljesítményre.

Ezen kívül nem jellemző Jürgenre, hogy ennyi pénzért igazoljon játékost, pláne úgy, hogy rengeteg más jelölt lenne erre a posztra jóval kedvezőbb áron. 

És persze nem utolsó szempont a szurkolók véleménye sem. Senki nem várhatja, hogy szívesen fogadják az Anfielden, azok után ahogy a távozása óta viselkedett.

Összességében tehát bár egyértelmű, hogy a játéktudása alapján remek fogás lenne, de nem gondolom, hogy ne lenne nála jobb opció is.

 

The rise of Raheem Sterling - MyLondon

 

Adrián:

Owen miatt lettem Liverpool szurkoló, és Gerrard miatt szerettem bele a Liverpoolba. Rajtuk kívül Carragher az egyetlen játékos, akit az ifik közül láttam felemelkedni. Persze ők hárman igazi scouserek, ami már önmagában is szívmelengető érzés, de az is hatalmas dolog számomra, ha egy olyan fiatal lép a következő szintre és verekszi be magát a felnőtt csapatba, aki nem Liverpool városának szülötte, de mégis a klubunkban vált azzá, aki bizonyíthat a nagyszínpadon is. A legújabb példa erre ismét egy scouser srác Trent Alexander-Arnold személyében, azonban Owen, Gerrard és Carra után a következő név, aki eszembe jut nem más, mint Raheem Sterling.

Az ifjú angol támadót 2010-ben igazoltuk a Queens Park Rangers csapatától, és már akkor is sokat lehetett hallani róla, nem átlagos a srác. Mégis, oly sokszor előfordult már előtte egy fiatal tehetséggel kapcsolatban, hogy ígéretesen indult a karrierje, de az ígéret végül csak ígéret maradt. Elég csak Anthony Le Tallec, Florent Sinama-Pongolle vagy Neil Mellor nevét felidéznünk. Így hát bizakodva, de némi szkepticizmussal követtem Raheem karrierjét.

Sterling négy menedzser keze alatt is játszott a Liverpoolnál, de Brendan Rodgers érája alatt bontakozott ki igazán. Az apró termetű szélső fantasztikusan játszott Sturridge, Suárez és Coutinho társaságában. Egy Norwich-nak lőtt bombájára a mai napig tisztán emlékszem, a legkedvesebb emlék mégis a Man City-nek lőtt gólja, amikor Kompany és Hart kapus is úgy táncolt, ahogy Raheem fütyült. A sors iróniája, hogy később pont az azúrkékek csábították magukhoz.

 

Liverpool FC are looking rosy on and off the pitch with debt down ...

 

Az eligazolása csalódás volt számomra is, ahogy sok szurkolótársam számára is. Kezdetben haragudtam rá, de később felismertem, hogy Sterling 2015-ben még mindig csak egy kölyök volt. Az ember 21 évesen még hoz érdekes döntéseket, és ha hozzátesszük, hogy Raheem-ra nagy hatással volt a menedzsere, aki a bizniszen nem kis pénzt szakított, akkor már nem is annyira furcsa a helyzet. Lehet a pénzről beszélni, de Sterling a City-vel nagy sikereket ért el, és kétségtelen, hogy Guardiola keze alatt még jobb játékos lett. Persze az is kétségtelen, hogy Klopp kezei alatt is jobb lett volna, azt viszont felesleges találgatni, hogy most hol tartana.

És hogy most mit mondanék arra, ha visszaigazolna a Liverpoolba? Nos, jó lenne vele elbeszélgetni, látni és hallani, milyen ember lett, mennyit fejlődött a személyisége. Azonban ha erre még sor kerülne Klopp érája alatt, és a német azt mondaná, hogy igen, akkor tárt karokkal fogadnám! Hisz a villámléptű angol fantasztikus játékos és nagy erőssége lehetne a csapatunknak. Bennem már egy fikarcnyi ellenszenv sincs vele szemben az eligazolása miatt, de a Joe Gomezzel kapcsolatos válogatottbeli balhé nem tetszett. Viszont abban az esetben is képes volt beismerni a hibáját és elnézést kérni.

Így összefoglalva én abszolút megbízom Kloppo emberismeretében. Ha ő azt mondja, hogy rá van szükségünk, akkor örömmel fogom nézni, ahogy szétfutja az ellenfél védelmét és gólokkal hálálja meg a bizalmat!

 

Henderson insists title rivalry with Sterling is put to one side ...

 

Joci:

Liverpoolban szenvedélyes emberek élnek, mintha csak a futball legszebben ragyogó gyémántjaiból alkottak volna egy minden eddiginél szebbet, aki akár egyszer is járt már az Anfielden, pontosan tudja, miről beszélek. Nincs még egy stadion a világon, ami ennyire különleges lenne, és a sikerhez elengedhetetlen eszenciákkal rendelkezne, napjainkra pedig immáron a játékosok is képesek ehhez felnőni, míg az edzőnk olyan, mintha az Istenek alkottak volna valakit, akibe egyszemélybe beleöntötték mindazt, amit Liverpoolnak hívunk.

Raheem Sterling feltűnésekor persze mindennek még Klopp és a szakmai munkát illetően nyoma sem volt, és ha objektíven nézzük, eligazolását is megérthetjük, akár azt is mondhatjuk, hogy látta azt 2015-ben, amit mi talán csak magunknak nem akartunk bevallani: Brendan Rodgers számára a kaland két évvel korábban véget ért, minthogy utolsó meccsén a padra ült volna.

 

Raheem Sterling always wanted to be best in world, says Brendan ...


Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy mindez csupán öt évvel ezelőtt volt, mert azóta rengeteg dolog történt, és azt is, hogy akkoriban, ha valaki a legjobb angol klubban akart futballozni, akkor a Manchester City volt talán a legjobb választás, kiváltképp egy olyan srác számára, akiről már akkor is látni lehetett, hogy tudása alapján egy nap a legjobb Brit futballista lehet belőle.

Azonban, vannak dolgok, amiket a Liverpool játékosaként nem tehetsz meg, hiszen ha egyszer kivívod a szurkolók haragját, hosszú évekre megemlegeted az Anfielden immár ellenfélként tett látogatásaidat. Nem nyilatkozhatsz annak a szennylapnak, nem élhetsz egy rocksztáréhoz hasonló életet, és nem szerződhetsz Manchesterbe. Ezeket nem kell leírni, megmagyarázni, egyszerűen csak nem csinálhatod őket.

Raheem 20 éves volt, amikor meghozta ezt a döntést, és nekem egy kicsit az fáj ezzel kapcsolatban, hogy egy gyakorlatilag kölyök emelte magát piedesztálra, akit Brendanék szó szerint kivakartak abból a bizonyosból Londonban, aki napjainkban jó eséllyel egy senki lenne, ha nem kap esélyt Liverpoolban. Na meg, pont Manchesterbe? Ne már.

 

I look like a serial killer". Jurgen Klopp compares himself with ...



Ma viszont a fiú a világ egyik legjobb játékosa a posztján, és a Premier Leagueben is kiemelkedő a tudása. Nem gondolnám, hogy megbánta a döntését, ugyanakkor, ha a fülébe súgják, hogy egy évvel a távozása után Jürgen Klopp érkezik Liverpoolba, talán egészen másképp alakul a karrierje, nem így dönt.

Mégsem látom, a jelenlegi csapatban hol lenne a helye, ha mindenki itt marad, és ha még el is igazol valaki, szerintem akkor sem elsőszámú választás.

Ugyanakkor azt is kell látni, hogy élete egyik legbátrabb döntését hozná meg, ha hajlandó lenne a szurkolók szemébe nézni, és azt mondani: Tudom, hogy megbántottalak titeket, de szeretném jóvá tenni, és idővel elnyerni a bocsánatotokat.

Lezárva a gondolatmenetet: ha a klub benne látja az egyik megoldást, és Klopp is szívesen dolgozna vele, a fiú pedig hajlandó a klub iránt a legnagyobb alázattal lenni, kaphat egy második esélyt.

Mindenki követ el hibákat az életében, és ha a szurkolók elég nagyok ahhoz, hogy egy három gólos vereséggel zárult elődöntő után döntőbe hajszolják a kedvenceiket, akkor ahhoz is eléggé különlegesek, hogy azt mondják: We Are Liverpool. This Means More.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr315609852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása