<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Crystal Palace - Life is a Rollercoaster

2020. június 23. 16:58 - Thommo

Épp csak kiörömködhettük magunkat, hogy kedvenceink visszatértek a pályára, máris jön a következő feladat Hendersonék számára. Ezúttal, szerda este az Anfield virtuális közönsége előtt lépünk pályára a londoni Crystal Palace ellen. 

Roy Hodgson 2017 szeptemberében vette át a Palace irányítását, és azóta egy masszív középcsapattá formálta a Sasokat. A jelenlegi szezont is ennek megfelelően kezdték. Utazásuk egy hullámvasút pályához hasonlítható, voltak már a BL/EL helyeken is és a középmezőny alján is. Volt több komolyabb nyeretlenségi sorozatuk is, de mind a két sorozatból szépen felálltak. A legutóbbiból olyannyira, hogy jelenleg egy négyes győzelmi sorozatuk van, igaz náluk csak gyengébb ellenfelekkel mérkőztek meg az utóbbi fordulókban. A kényszerszünet előtti utolsó meccsüket a Watforddal játszották, míg szombaton az újraindulás jegyében a Darazsakhoz hasonlóan a kiesés elől menekülő Bournemouth gárdáját kapták el 2-0-ra. 

Woy Hodgson most akkor jó edző vagy sem?

Roy Hodgson csapatának kulcsfigurái Jordan Ayew és Wilfried Zaha. A ghánai csatár tavaly nyáron a Swansea csapatától érkezett, de szinte azonnal megtalálta a helyét a Sasok együttesében. A Palace mostani győzelmi szériájából aktívan kivette a részét, a legutóbbi három találkozó alkalmával egyaránt betalált. Wilfried Zahanak ugyan nem ez a legjobb szezonja, de jelenléte a csapatban meghatározó. Ugyan eddig csak három gólt szerzett, de Zaha nem csak a góllövésben jeleskedett, hanem a társak kiszolgálásában is, ezt bizonyítja, hogy jelenleg 5 gólpassznál tart. A két csatáron kívül még Patrick van Aanholt és Luka Milivojevic is 3-3 gólnál tart a szezonban, de még további 9 Palace játékos neve mellett áll még találat. Érdemes még kiemelni a veterán spanyol kapust, Vicente Guaita-t, aki remek teljesítményt nyújt, és már 10 kapott gól nélküli meccsnél tart. 

Vicente Guaita: 28 meccs 10 kapott gól nélkül

A két gárda legutóbb november végén a PL 13. fordulójában a Selhurst Parkban csapott össze egymással. A mérkőzés mindkét oldalon 1-1 nagy helyzettel indult, de mind Alisson, mind Guaita a helyén volt. Ezt követően a Palace maradt lendületben és több nagy helyzetet is kidolgoztak. Egy szögletből még gólt is szereztek James Tomkins révén, de a kötelező videózás után egy Ayew lökés miatt Kevin Friend játékvezető érvénytelenítette a találatot. A második félidő egy nagy Mané helyzettel indult, de a szenegáli a kapu mellé lőtte a labdát. A 49, percben ismét Mané volt a főszereplő, Robertson beadásába Firmino piszkált bele, így került a labda Manéhoz, aki lekezelte azt és ellőtte, a labda pedig a két kapufát érintve pattogott be a kapuba. A gól után sem adták alább a csapatok,a hazaiak mindent megtettek az egyenlítésért, míg a Liverpool igyekezett további gólokkal lezárni a meccset, de mindkét oldalon kimaradtak a helyzetek. A 82. percben a Palace örülhetett gólnak, Zaha a saját térfelén szerzett labdával robogott Alisson kapuja felé Benteke, de a belga csatár lövése lepattant a védőkről, ami az egész meccsen agilis Townsend elé került, aki Zaha elé tálalt és a hosszú alsóba küldte a labdát. Sokáig azonban nem örülhetett a Palace az egyenlítésnek. A 85. percben egy szöglet utáni keveredés után Firmino elé került a labda, aki a kapuba bombázta azt. A meccs végén még Zahának volt egy óriási helyzete, de nem szorította le rendesen a labdát így csúnyán a kapu fölé bombázta azt. 

Bobbynak a lábak erdejében is sikerül betalálni

Hiába a három hónapnyi pihenő, így is sok sérült van a csapatokban. Hodgson biztosan nem számíthat Max Meyerre, Martin Kellyre, Patrick van Aanholtra és James Tomkinsra, így a védelem összeállítása biztos komoly fejfájást fog okozni a 72 éves mesternek. A Palace várható kezdője: Guaita - Ward - Dann - Cahill - Mitchell - Milivojevic - McArthur - Kouyate - Ayew - Zaha - Benteke

Klopp sem lehet elégedett, Robertson és Salah erőnléti okok miatt nem játszott az Everton ellen, de a Palace ellen már játszhatnak, addig Milner biztosan kimarad a keretből, aki combhajlító sérülést szenvedett. Kérdéses még Matip játéka is, aki a nagylábujját fájlalta. Shaqiri pedig továbbra is sérült. AZ LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Gomez - VvD - Robertson - Henderson - Fabinho - Keita - Salah - Firmino - Mané

Az újraindulás mindkét csapatnak máshogy sikerült. A Palacenak könnyebb dolga volt, mint nekünk, ennek ellenére Klopp sem lehetett teljesen elégedetlen a látottakkal. A Zaha - Ayew duóval meggyűlhet a védelem baja, de a túloldalon több kezdő védő is sérült, amiből Salahék profitálhatnak. A Palace az elmúlt 5 alkalommal vereséget szenvedett a Pooltól, míg Hodgson még nem tudta Kloppot legyőzni.

A mérkőzést szerda este 21:15-től a DigiSport1 fogja közvetíteni. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr5115907468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása