<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Behúzná-e hibátlanul a negyedosztályt a Liverpool?

2020. június 25. 09:48 - _Vik_

Kipréselhet-e magából a világ legjobb csapata 46-ból 46 győzelmet?

A való életben reméljük, hogy sohasem kerül arra sor, hogy imádott csapatunk a negyedosztályban kezdje meg a szezont, azonban a FIFA-ban pár kattintás, és máris száműzhetőek vagyunk a játék bármelyik bajnokságába. A PL-siker előtt álló, klasszisokkal teletűzdelt csapat a szebb napokat megélt Plymouth-tal cserélt helyet, hogy kiderítsük: összejöhet-e egy 138 pontos bajnoki szezon a Liverpoolnak a negyedosztályban?

20200623_163028_0000.png

A BL-szezont erre a kísérletre kiiktattuk, legfőképp a bajnokságra koncentráltunk, mellette pedig fél szemmel azért figyeltük a hazai kupasorozatokat is. Minden szimulálásra került, azaz nem játszottunk le meccseket, nem nyúltunk bele a keretbe, hagytuk hogy a szimuláció tegye a dolgát. Afelől azért nem volt kétség előzetesen sem, hogy az első hely biztos, illetve azért a veretlen szezonban is joggal reménykedtünk. De azért a maxos idény ezen a szinten sem feltétlenül könnyű. Viszont ezzel a kerettel a határ a csillagos ég, úgyhogy nem zártuk ki, hogy végül 46-0-0 lesz a tabellán a nevünk mellett.

Először egy kis kitérőként említsük meg a Leasing.com Trophyt, leánykori nevén az EFL Trophy, ami egy merőben ismeretlen terep volt a csapat számára. Lássuk, mit műveltünk az ellenfeleinkkel:

Első kör: Accrington 1-4 Liverpool

Második kör: Bradford City 0-4 Liverpool

Területi negyeddöntő: Liverpool 4-0 Grimsby

Területi elődöntő: Liverpool 4-0 Ipswich

Területi döntő: Liverpool 3-0 Wycombe

Döntő: Liverpool 6-0 Rotherham

img_20200623_151529.jpg

A sorozat sztárjai Bobby és Mo voltak, előbbi 10, utóbbi 9 gólt szerzett a hat találkozón. Micsoda dominancia kérem! Ami még érdekesebb, hogy Alisson, Adrián és Lonergan egyaránt 2-2 meccset kaptak. Talán valami sérülés lehetett emögött, vagy Jürgenék fullba tolták a rotációt?

A több fronton való küzdelem azért visszacsapott, hiszen az FA-kupa és a Carabao Cup sem a mi vitrinünkbe került. Előbbi sorozatban a negyedik kör és a Chelsea jelentette a végállomást (bántóan sima 0-3), utóbbiban pedig a MU, méghozzá büntetőkkel. Szürreális nem? A FIFA-ban csak egy szimpla hétköznap délután.

A legfontosabb azonban most mégis a liga volt, jelesül, hogy be tudjuk-e gyűjteni az összes győzelmet, tudunk-e veretlenek maradni, egyáltalán megkaparintjuk-e az első helyet, vagy a játék fricskát mutatva nem minket emelt a trónra? Mielőtt erre rátérnénk, jöjjenek a játékosok bajnoki statisztikái:

img_20200623_151533.jpg

img_20200623_151536.jpg

Az első szembeötlő dolog Salah elképesztő szezonja, 44 gól, 15 assziszt, nyilván ő lett a gólkirály, és az MVP. Viszont Alisson 19 meccse aggodalomra adhat okot, immár kétségtelen, hogy brazil kapusunkat sérülés hátráltatta az idény során. Viszont Adriánnak is csak 17 meccse van, úgyhogy vele is történhetett valami egészségügyi probléma. Ezt azt jelentette, hogy Lonergan 11 bajnokit kapott (valószínűleg egyszer csereként beállva). Mané az egyetlen, aki az összes bajnokin játszhatott, néhány perc pedig jutott a fiatalabb generációnak is.

És végül jöjjön, aminek jönnie kell, a bajnoki tabella. Az talán senkinek sem meglepetés (még a FIFA-ban sem), hogy behúztuk a bajnokságot, a szegény helyünkbe lépő Plymouth pedig kettő egységet kuporgatott össze a PL-ben. A hibátlan szezon azonban sajnos (a 152 gól ellenére) nem jött össze:

img_20200623_151345.jpg

...sőt, még a veretlenség is elúszott! Az ikszet rögtön az idénynyitón hoztuk össze a Crewe vendégeként (1-1), míg a vereséget a középmezőnyben tanyázó Cheltenham Town ellen nyeltük be (0-1), talán ekkor tele voltunk sérülésekkel (pl. Alisson), meg degeszre ettük magunkat a karácsonyi menüből a rokonoknál, hiszen ez volt a december 26-i forduló.

Ennyi volt a móka mára, hamarosan érkezünk egy újabb, a csapatunkat érintő kis FIFA-s kísérletezgetéssel! ;) ,

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr8815911322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása