<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Manchester City - Liverpool - Eredménykényszer nélkül

2020. július 01. 16:51 - Thommo

Holnap este immár bajnokként - de jó ezt leírni - látogatunk legnagyobb riválisunk otthonába. A PL 32. fordulójában az Etihad Stadionban a Manchester City lesz az ellenfelünk. 

Guardiola és csapata úgy indult neki az új idénynek, hogy megvédik a bajnoki címüket, és ehhez mérten is kezdték a sorozatot. Már a második fordulóban becsúszott egy döntetlen, bár a Tottenham ellen ez még bőven belefért. Nem úgy az 5. fordulóban a Norwich elleni 3-2-s vereség, ami elég nagy blama volt, amit egy 8-0-s Watford veréssel bosszultak meg. A 8. fordulóban a Wolverhamptontól  szenvedtek vereséget. A 12. fordulóban kezdett el számukra körvonalazódni, hogy a címvédés nem lesz meg, ehhez kellett, hogy 3-1-re vereséget szenvedjenek a Liverpooltól. A manchesteri csatát is elvesztették, mindkét alkalommal kikaptak a városi riválistól, ahogy a Wolves is kettős győzelemmel lépett túl rajtuk a bajnokságban. A vírus miatti kényszerpihenőnek már 22 pontos hátránnyal vágtak neki, amit egészen a múlt hét csütörtöki Chelsea elleni idegenbeli meccsig matematikailag még behozhatónak gondoltak. 

Guardiola gépezetébe idén elég sok porszem került

A City annak ellenére, hogy idén lemaradt a bajnoki címről egy kiváló csapat, kiváló játékosokkal. A PL egyik legjobb középpályása Kevin de Bruyne idén is bizonyította ezt, 29 meccsen 10 gól 16 gólpassz. Sergio Aguero nagy erőkkel robog második gólkirályi címéért. Az argentin csatár 24 meccsen 16 gólnál és 4 asszisztnál tart. Gabriel Jesus és Raheem Sterling még az, akik 10 gól fölött termeltek, de Riyad Mahrez 9 gólja és 11 gólpassza is figyelemreméltó. A City idei évének nagy vesztese Leroy Sané volt, aki 11 percet játszott csak az idényben. A német szélső kegyvesztettsége nem újkeletű, viszont végre teljesült a vágya, a következő szezontól a Bayern játékosa lesz. 

A két csapat a fentebb már említett 12. fordulóban csapott össze az Anfielden. Nagy lendülettel kezdték a csapatok a mérkőzést, minkét oldalon egy-egy helyzet kialakult az első percekben. Az első gólra sem kellett sokat várni, míg a City játékosai 11-est reklamáltak Trent kezezéséért, addig a túloldalon Mané igyekezett a gólra váltani a létszámfölényt. A szenegáli beadását a védők lefülelték, ami Fabinhot találta meg, aki tolt egyet a labdán és 25 méterről Claudio Bravo kapujába bombázott, mindezt a 6. percben. A Citynek meglett volna a lehetősége az egyenlítésre, sőt még a vezetés megszerzésére is, de de Bruyne szabadrúgásait előbb Sterling fejelte mellé, majd Aguero és Stones is lemaradt róla. Ami nem jött össze a vendégeknek az összejött a hazaiaknak. A 13. percben Robertson iramodott meg Trent keresztlabdájával, amit középre adott, amire Salah menetrendszerűen érkezett és a hálóba fejelte a labdát. 2-0. Az első félidő hátralévő részében mindkét csapat előtt akadtak ziccerek, de a mindkét kapus a helyén volt, valamint Aguero ezen estén nem érezte a kaput. 

A második félidőre a Liverpool jött ki agilisebben, aminek az 51. percben lett meg az eredménye. Henderson a jobbszélen egészen az alapvonalig vitte a labdát, beadását pedig Mané fejelte a hálóba, amibe Bravo már csak belepaskolni tudott. Ezzel már 3-0 állt az eredményjelzőn. A City mindent megtett a szépítésért, ami végül össze is jött nekik. A 78. percben Angelino beadását Bernardo Silva laposan a rövid sarokba vágta. 3-1. A meccs hátralévő részében még egy Sterling helyzet adódott, de akárcsak Aguero úgy az angol sem érezte a kaput ezen az estén. 

Fabinho öröme a bombagólja után

Egyik menedzser sem lehet igazán boldog, ami a sérüléseket illeti. Guardiola nem számíthat egyik kulcsemberére Fernandinhora, aki piros lapja miatt nem léphet pályára. Sergio Aguero térdsérülés miatt biztosan nem lesz ott holnap. Rajta kívül még többen szenvednek kisebb nagyobb bajokkal. A City várható kezdője: Ederson - Walker - Otamendi - Laporte - Mendy - Gündogan - KdB - Mahrez - Silva - Sterling - Jesus

Klopp továbbra sem számíthat Shaqirire és James Milnerre, de most már az is biztos, hogy Joel Matip Everton ellen összeszedett sérülés nem jön rendbe, így már ebben a szezonban már nem játszhat. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Gomez - VvD - Robertson - Henderson - Fabinho - Wijnaldum - Salah - Firmino - Mané

A bajnoki elsőség után mondhatnánk, hogy a hátralévő meccsek már nem számítanak, de szerencsére Jürgent és csapatát nem abból a fából faragták, hogy hátradőljenek a továbbiakban. Guardiolaékat is fűteni fogja a vágy, hogy megmutassák, hogy nem szabad leírni őket, számukra azonban még minimális tétje van a hátralévő meccseknek, ugyanis a Leicester és a Chelsea is elég közel van hozzájuk. Klopp biztosan jobban meg fogja variálni a csapatot a vártál, amihez az 5 cserelehetőség jól fog jönni. 

A mérkőzést csütörtök este 21:15-től a Spíler1 fogja közvetíteni! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr715976836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása