<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

A liverpooli Aranycsapat a Kapitány szemüvegén keresztül

2020. július 27. 05:15 - RedDri

Jordan Henderson egy exkluzív interjúban mesélt Paul Gorstnak [Liverpool Echo] a liverpooli Aranycsapat tagjairól. Azokról a srácokról, akik tavaly nyáron Madridban legyőzve Kijev démonait bezsebelték a BL trófeát. Akik nem sokkal később tiszteletüket tették Isztambulban, ezúttal a Besiktas Parkban, egy Európai Szuperkupa győzelem keretein belül. Majd Katarba látogattak, és ha már ott voltak, begyűjtötték a Klubvilágbajnoki címet is. Most pedig egy 30 éves átkot megtörve, a Manchester City eddig olajozottan működő gépezetét leigázva, haza hozták a serleget, melyre minden vörös szurkoló jobban vágyott, mint bármelyikre az előbb felsoroltak közül. A Liverpool a Premier League bajnoka! Bár a tetteik önmagukért beszélnek, 'hallgassuk' most Jordant!

hendo_i_team.png

"Csupa jó dolgot fogok mondani jó pár emberről, nemde? Őszintén szólva teljesen hiteles lesz, ők pontosan ilyenek, és nem kell túl sokat arról beszélnem, hogy milyen futballisták, mert azt bárki láthatja hétről-hétre, mennyire zseniális, amit csinálnak ennél a futball klubnál.

De talán még ennél is jobb emberek, és ez az, ami igazán fontos.

Ez nem a véletlen műve, hanem a menedzseré és a csapatáé, ők tudják, mire figyeljenek, amikor játékosokat igazolunk. Igen, ők mind jó focisták. De vajon jó emberek is, akarnak fejlődni? Jobbá akarnak válni? Akarnak keményen dolgozni? Ez az oka annak, hogy ez a csapat ennyire jó és konzisztens. És ezért vagyunk már jó pár éve együtt."

 

Alisson Becker

 

ali.jpg

"Hol is kezdjem? Ali a világ legjobb kapusa.

Tudom, én könnyen beszélek, hisz én vele játszok, de a nagy pillanatokban a védések, amiket bemutat, a passzok, amiket ad, egyszerűen mindenben világklasszis.

Annyira laza a pályán kívül, annyira nyugodt, egy fantasztikus karaktere az öltözőnek. Csak szuperlatívuszokban beszélhetek róla. Egy klasszis kapus, és szinte kézzel fogható a különbség, amit a csapat számára jelent, mióta megérkezett."

 

Trent Alexander - Arnold

 

trent.jpg

"A Scouser a csapatban! Nem mondhatok túl sok jó dolgot róla, mert gondoskodnom kell arról, hogy két lábbal álljon a földön. Egy fantasztikus srác, aki mögött egy hihetetlen szezon van. Amikor egy fiatal, feltörekvő játékos vagy, nehéz jól teljesíteni.

Lehet egy jó debutáló idényed, mert akkor még minden annyira új és más. De úgy gondolom, a következő szezonban nagyobb nyomás van rajtad, az emberek többet várnak tőled. Ő ezt nagyon jól kezelte.

Fantasztikus a kreativitása, az asszisztjai, de a védekező játékán is sokat dolgozott. Ez sokat is fejlődött és egy valódi vezéregyéniséggé vált. Folyamatosan fejlődik és érettebbé válik, és a Premier League egyik legjobban teljesítő játékosa volt idén."

 

Andy Robertson

 

robbo.jpg

"Robbónak ismét elképesztő szezonja van, és az öltöző egyik fontos figurája.

Felpörgeti a srácokat és mindig mindenkit ugrat. Szereti húzni az agyunkat, örülünk neki, hogy velünk van.

De a futball pályán mindenki imádja. Évről-évre jobb lesz. Energikus, hatalmas a munkabírása és a támadó harmadban nyújtott teljesítménye kiváló. Trent és Robbo nagyon fontos központi része a rendszernek, amit játszunk."

 

Virgil van Dijk


van_dijk.jpg

"Most csak jó dolgokat mondhatok az egész csapatról, ugye? Virgil hihetetlenül fontos számunkra. Ezt mindenki tudja. Hatalmas különbséget jelent a klub számára, hogy ő itt van. Mint játékos, mint ember, mint vezéregyéniség - mindenhogy.

Nincsenek rá megfelelő szavak, hogy leírjam őt.

Magabiztosságot ad a csapatnak és csak egyre jobb lesz. Egy igazi vezér. A világ legjobb védője."

 

Joe Gomez

 

gomez.jpg

"Emlékszem, amikor megérkezett, volt egy nagyon csúnya sérülése, és néztem, ahogy minden nap dolgozik az edzőteremben. Tudtam, hogy a kemény munka egy nap meghozza a gyümölcsét. És ez az a nap. 

Ügyes a labdával, higgadt, de mégis agresszív.

És azt hiszem, sokat segített neki, hogy Virg mellett játszhat. Biztos vagyok benne, hogy Virg az ellenkezőjét mondaná. Joe egy újabb fantasztikus szezonon van túl, és még mindig van hova fejlődnie."

 

Fabinho

 

fabinho.jpg

"Ez már kezd nevetségessé válni, nem igaz? Egy újabb játékos, aki briliáns volt. Fab valószínűleg a világ egyik legjobb védekező középpályása.

Jól olvassa a játékot, remekül állítja meg az ellenfél akcióit, de láthattátok a támadó harmadban nyújtott teljesítményét is.

Néhány passza, amivel feltörte az ellenfél védelmét egyszerűen bámulatos volt. Egy újabb remek igazolás, aki komoly különbséget jelent."

 

Gini Wijnaldum

 

gini_1.jpg

"Én nagy Gini rajongó vagyok. Ugyanakkor úgy érzem, hogy egy kicsit alulértékelt. Nem a Liverpool fanok közt, hanem talán a többi szurkoló szemében.

Mint futballista, egyszerűen bármire képes. Védekezik, támad és gólokat szerez. Megtartja a labdát és nagyon ritkán veszti el.

Számomra az egyik legkiemelkedőbb teljesítmény az övé és mindig konzisztens."

 

Naby Keita

 

keita.jpg

"Azt gondolom, Naby nagyon sokat fejlődött. Ennél a klubnál időbe telik, hogy szintet lépj, főleg ha ilyen fiatal vagy. Amióta visszatértünk a karanténból, azóta nagyon jó szinten teljesít. Már előtte is jó formában volt, de mindig volt egy-egy kisebb sérülés, ami visszavetette.

Mindenki láthatja, mekkora tehetség, egy csodálatos játékosa lehet ennek a klubnak.

Úgy hiszem, az emberek most már az igazi Naby-t látják, és kezdik észrevenni, mire is képes."

 

Adam Lallana

 

lallana.jpg

"Szerintem Ads hatalmas elismerést érdemel.

Amikor 2014-ben ideérkezett, irányadója volt a változásnak, a filozófiának, ami sikeressé tette a klubot.

Bárki, aki játszott vele vagy ellene, tudja mennyire jó futballista, és ezt nem csak azért mondom, mert a barátom. Egy remek srác és a csapat egyik vezéregyénisége."

 

James Milner

 

millie.jpg

"Az egyik kulcsfigura az öltözőben. Minden egyes nap irányt mutat, és odafigyel a többiekre.

Mindig magas szinten játszik, és ezt már sok-sok éve konzisztensen teszi. Ez elképesztően nehéz a Premier League-ben.

Minden részletre odafigyel, hogy biztosan készen álljon minden meccsre és edzésre. Nem véletlen, hogy az ő korában ilyen szinten tud teljesíteni. Egyértelműen a legprofibb játékos, akit valaha láttam."

 

Alex Oxlade - Chamberlain

 

ox.jpg

"Oxot mindenki szereti! Egy igazán szerethető karakter, de mindemellett egy igazán tehetséges és jó képességű középpályás.

Nagyon dinamikus, jól lő, erős és energikus. Így ad nekünk egy másfajta opciót.

Szóval szerintem idén ismét fejlődött. Voltak a szezonnak olyan részei, amikor megmutatta, mit tud, és szenzációs volt. Ennek ellenére úgy gondolom, még többet láthatunk majd tőle az elkövetkező pár évben. Szerintem még ennél is jobb lehet és én már nagyon várom, mert egy igazán izgalmas játékos. Már hosszú ideje vele játszok, és tudom, mire képes. A fontos, hogy ezt a szintet hozza hétről-hétre, és bízom benne, hogy ez hamarosan így is lesz."

 

Mohamed Salah

 

salah_2.jpg

"Egy újabb lenyűgöző idény. Az emberek néha talán kritikus szemmel nézik, de Mo káprázatos.

Olyan magasra tette a mércét, hogy minden évben ezt várják tőle, de nézzétek meg a teljesítményét, a góljait. Mo egyszerűen hihetetlen.

Csak meg kell nézni, mit ért el idáig, óriási különbséget jelent a klub számára mióta itt van. Egy nagyszerű srác a pályán kívül is, akivel szívesen töltesz időt."

 

Roberto Firmino

 

bobby.jpg

"Bobby! Imádom Bobby-t. Ő az egyik kedvenc játékosom. Egyszerűen fenomenális. Mindent szeretek benne, komolyan.

Leírhatatlanul fontos játékosa ennek a csapatnak, és sok dolog, amit tesz, észrevétlen marad.

Ő is egy újabb játékos, akinek zseniális szezonja van, és hatalmas hatással van a csapatra, amióta ideérkezett Németországból."

 

Sadio Mané

 

sadio.jpg

"Hihetetlen, hogy már hosszú ideje ennyire kiegyensúlyozott.

Félelmetes játékos. Nem szeretnék egy hétvégi napon én védekezni vele szemben, annyira kiszámíthatatlan.

Bármelyik irányba indulhat, hisz kétlábas, erős és robbanékony, ami nem véletlen. Minden nap edzés előtt az edzőteremben van és erősít, hogy még jobb lehessen. Látom benne, azt a hihetetlen akaraterőt, a fejlődésre való vágyat, ez nagyon fontos ebben a csapatban. Egy újabb rendkívüli teljesítmény a Premier League-ben részünkről. Minden elismerést megérdemel, amit kap."

 

Divock Origi

 

divock.jpg

"Divock nagyon fontos játékos számunkra.

Valaki, akinek sok nagy pillanata volt a csapatban az utóbbi években.

Jó, hogy a csapat tagja és egy más opcióval szolgál, mikor pályára lép. Szerintem még mindig fiatal és van lehetősége fejlődni, és ez az, ami igazán jó ebben a csapatban, mind jobbak akarunk lenni, kortól vagy pozíciótól függetlenül. Ez Divben is minden bizonnyal megvan."

 

Dejan Lovren

 

degsy.jpg

"Dejan egy csodálatos karakter.

Közel sem játszott annyit, amennyit szeretett volna, de fontos figurája az öltözőnek.

Elég sokat kellett kihagynia sérülés miatt, de ő egy top hátvéd. Agresszív és jól bánik a labdával. Minden bizonnyal fontos szerepe volt az utóbbi 2 év sikereiben. Mindannyian imádjuk."

Joel Matip

 

matip.png

"Joel egy csendes, de csodálatos srác.

Csendben és hatékonyan teszi a dolgát.

Annyira erős és hatalmas, nehéz rajta túljutni. Képtelenség ellene fejpárbajt nyerni. Remek a mentalitása és soha nincs olyan dolog, ami miatt sokáig szomorkodna, gyorsan túlteszi magát rajta. Sajnos hamar véget ért a szezonja."

Forrás: https://www.liverpoolecho.co.uk/sport/football/football-news/exclusive-jordan-hendersons-inside-track-18639770?fbclid=IwAR3mLcD1w6suK96oMbpZx5WcMY4WFdnVYva_sVfMRmFKAR-yCh8ypoe9csg 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr516078684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása