<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - Leeds United - Bajnokok egymás közt

2020. szeptember 11. 15:37 - Thommo

Bő másfél hónappal ezelőtt zárult le az előző bajnokság, ahol Henderson és a csapat végre a magasba emelhette a bajnoki serleget, amit már oly sokan próbáltak sikertelenül levadászni előttük, de most már vége az örömködésnek és a pihenésnek. Mindez csupán azért tartott ilyen rövid ideig, mert holnap útjára indul a 2020/21-es idény, ahol nem megvédeni, hanem megtámadni akarjuk a bajnoki címet. Első ellenfelünk pedig szintén egy bajnok, csak éppen a másodosztályé, a 16 év után a PL-be visszakerülő Leeds United, akikkel holnap késő délután az Anfielden mérkőzünk meg. 

Marcelo Bielsa bő két évvel ezelőtt vette át a Leeds irányítását, akik akkor a Champo középmezőnyében dagonyáztak. A frissítés bőven ráfért a leedsi alakulatra, akik a cseppet sem jó modoráról és edzés módszereiről ismert argentin szakembert választották a posztra. A közös munka pedig remekül működött és működik is. A 65 éves mester rögtön a harmadik helyre kormányozta Pávákat, - a csapat egyik beceneve, a másik a Fehérek - de a PlayOff-ban az akkor még Frank Lampard irányította ősi rivális a Derby County kiütötte őket az elődöntőben. A tavalyi szezonban azonban már nem volt kegyelem, és ha ez elején kicsit akadozott is a gépezet szinte rajt-cél győzelemmel húzták be a másodosztályt, hogy 16 év után újra a legjobbak közt mutathassák meg magukat. Bielsa pedig aláírta új egyéves szerződését, így a Fehérek vele kormánynál bizonyíthatnak. 

Bielsa és a Leeds egy remek páros

A Leeds csapatában nincsenek tipikus gólvágók, akik húznák a csapat szekerét, sokkal inkább az egységességük az egyik legfőbb erényük. Ezt bizonyítja, hogy a gárda legeredményesebb játékosa Kemar Roofe, aki 14 találatig jutott. Mellette mindképp meg kell emlékezni a spanyol Pablo Hernándezről, aki 33 évesen igen masszív teljesítményt ért el a Champoban, 12-12 gólja és gólpassza igencsak megsüvegelendő. A lengyel Mateusz Klich volt még a Leedsben, aki eljutott a szezonban 10 gólig, mellé pedig még hozzárakott 8 gólpasszt is. A Fehérek védekezése is remekül muzsikált, 35 kapott góljukkal a legkevesebbet kapták a 24 csapatos másodosztály mezőnyében. Persze mint minden csapatnak, nekik is szükségük van az erősítésre, főleg úgy, hogy egy sokkal erősebb mezőnyben kell helytállniuk. Ennek megfelelően szinte minden csapatrészüket megerősítették. Érkezett a Valenciától Rodrigo, aki a Celta Vigo neveltje volt, de a Real Madrid ificsapatában a Castillaban is megfordult, játszott a Benficaban, az elmúlt éveket pedig a Denevéreknél töltötte, akik 30 millió euróval lettek gazdagabbak a 29 éves csatár távozásával. Hélder Costa és Illan Meslier végleg a Leeds játékosai lettek, miután az előző idényt kölcsönben már itt töltötték és játékukkal meggyőzték Bielsa mestert. Costa a Wolverhamptont, míg Meslier a francia Lorient csapatát hagyja el. 

Rodrigo lehet a kulcsa a Leeds hosszabb PL tagságának

A két csapat 4 évvel ezelőtt találkozott utoljára, igaz azt a mérkőzést a Ligakupa keretei közt rendezték meg. A 2016 november 29. lejátszott Ligakupa negyeddöntőjében magabiztos győzelmet aratott a csapatunk, Origi és Ben Woodburn szerezték a góljainkat a 2-0-ra megnyert mérkőzésen. Legutolsó bajnokinkat 16 évvel ezelőtt játszottuk a Pávákkal, akiknél akkor kezdte bontogatni a szárnyait egy bizonyos James Milner. A mérkőzést az Elland Roadon rendezték meg és  2-2-vel ért véget. Kewell vezető góljára előbb Eirik Bakke válaszolt, majd Mark Viduka találata már a hazaiknak jelentett vezetést, végül Milan Baros állította be a végeredményt a 42. percben. 

Milner azon a 2004-es meccsen Steve Finnant terrorizálja

A bajnoki nyitófordulót megelőzően a Leeds szinte teljes keretével tud kiállni. Bielsa mester Berardira és Forshaw-ra nem számíthat térd és izomsérülés miatt. A Leeds várható kezdője: Meslier - Ayling - Cooper - Koch - Dallas - Costa - Hernandez - Phillips - Klich - Harrison - Rodrigo

Jürgen Klopp ennyire nem mondhatja szerencsésnek magát, Henderson és Shaqiri továbbra sem áll rendelkezésre, valamint Tsimikas karanténban van, miután elkapta a koronavírust. Kérdéses még Ox játéka is, aki térdsérüléssel bajlódik. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Gomez - VvD - Robertson - Keita - Fabinho - Wijnaldum - Salah - Firmino - Mané

Mindkét csapat számára fontos mérkőzésről van szó. A vendégek számára mindenképpen egy jó eredményt kell mutatni, hogy számolni kell velük a PL-ben és, hogy nem véletlenül jutottak fel 16 év után. Míg a Liverpoolnak bajnokként számolnia kell azzal, hogy mindenki a skalpjukat akarja. Persze az Anfielden nem lehet gond legyőzni az újoncot. Erről és még több érdekességről is beszélnek szerkesztőtársaim az Our Red Glass podcast legújabb részében, amit ha még nem hallgattatok meg alább megtehetitek. 

A mérkőzést szombaton 18:30-tól a DigiSport1 fogja közvetíteni! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr6216197968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása