<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Brighton and Howe Albion - Liverpool - A kedvenc ellenfél

2020. november 27. 19:26 - Thommo

A srácoknak nem sok ideje maradt, hogy bosszankodjanak az Atalanta elleni vereséget követően, hiszen máris itt a következő feladat. Holnap kora délután dél-Angliába utazik csapatunk, hogy az AMEX stadionban a házigazda Brighton ellen lépjenek pályára.

Graham Potter másfél évvel ezelőtt vette át a Brighton irányítását a klubot öt évig vezető Chris Hughton-tól, akivel nem tudott előre lépni a gárda. Potter nem tétlenkedett és nekiállt újjá építeni az épphogy a kiesést elkerülő csapatot. A rajt nem is indult olyan rosszul számukra, a bajnokság harmadánál még a 8. helyen is álltak, olyan csapatokat legyőzve, mint a Tottenham vagy az Everton. A hátralévő fordulókban azonban már csak összesen ízlelhették meg a győzelem ízét, igaz ezekből kétszer az Arsenalt sikerült megverniük. Szerencséjükre a sok rossz eredmény ellenére is messze voltak a veszélyzónától, és végül a 15. helyen fejezték be a szezont, ami mindenképpen előrelépés volt számukra. A most futó idényt ott folytatják, ahol az előzőt befejezték és ismét bebetonozták magukat a táblázat alsó felébe. 

Potter nagy reményekkel érkezett, de lehet, hogy már nem sokáig tart számára a brightoni kaland

A Brightonra nehezen lehetne rásütni, hogy a támadófoci híve lenne, az előző szezonban összesen 39 gólt szereztek - amit 13 játékos hozott össze -, ami a PL ötödik legkevesebbje volt, a kapott gólok tekintetében viszont a középmezőnyben helyezkedtek el. A csapat legeredményesebb játékosa Neal Maupay volt a maga 10 góljával. A Brentfordtól tavaly nyáron klubrekordért igazolt francia támadó jelenleg 4 találatnál jár, és ha továbbra is tartja remek formáját akkor nem sokáig marad Brightonba, a Napoli már most tárt karokkal várná. Másik tavalyi igazolásuk a belga Leandro Trossard volt a második legeredményesebb játékos a Sirályoknak, a balszélső 5 gólig és 3 gólpasszig jutott, míg idén 1-1 gól és assziszt a mérlege. Az egyik legnagyobb kérdőjel a Brightonnál továbbra is a 2018-as vb egyik "nagy felfedezettje", Alireza Jahanbakhsh. Az iráni szélső két éve klubrekordot jelentő 19 millió fontért igazolt Brightonba, de összesen csak 33 bajnoki és 2 gól áll a neve mellett ez idő alatt, aminek hatására lassan kiszorul a rotációból. 

Neal Maupay-on nem múlik a Brighton sikere

A két együttes a tavalyi szezonban kétszer találkozott és mindkétszer Hendersonék vonulhattak le győztesen a pályáról. Az első találkozóra egy évvel ezelőtt került sor a 14. fordulóban az Anfielden. A találkozó három főszereplője Trent, van Dijk és Alisson volt. Előbbi kettő 6 perc leforgása alatt eldöntötte a találkozót egy szabadrúgásból és egy szögletből. Az asszisztkirály Trent kétszer varázsolta a Virgil fejére a labdát, akinek a fejeseit Ryan nem tudta hárítani. Alisson pedig azzal tette le a mérkőzésen a névjegyét, hogy 16-on kívül kézzel hatástalanította Trossard emelését, amiért egyből villant Atkinson kezében a piros lap. Az ezért a szabálytalanságért megítélt szabadrúgást pedig gólra is váltott a Brighton Lewis Dunk révén. 

A bajnoki visszavágóra július elején már nézők nélkül az AMEX-ben került megrendezésre. Ezt a mérkőzést sokkal jobban kontroll alatt tartotta a Pool. A 6. percben Salah szerzett vezetést Keita harciasságának köszönhetően. Alig két perccel később Salah készített le egy labdát Hendonak, aki jó 20 méterről tüzelt a kapuba. Ezt követően kicsit leült a csapatunk és a Sirályok sorra dolgozták ki a helyzeteiket, aminek végül a 45. percben meglett az eredménye. Trossard kapott remek beadást Lamptey-től és a belga senkitől sem zavartatva a 11-es pont magasságából kapásból lőtt a kapuba. A második félidőben aztán ismét egy sokkal harciasabb Pool jött ki az öltözőből és a 76. percben Salah Robertson szögletét fejelte a rövid sarokba, amivel beállította a végeredményt. 

Alissont megihlették a kézilabda mérkőzések

Egyik menedzser sem áll túl a csapatával a sérülések terén. Potter nem számíthat Alex MacAllisterre, aki koronavírusos, de Flroin Andone, Jose Izquierdo és Christian Walton sem léphet pályára. Tariq Lamptey piros lapja miatt fog hiányozni, míg Adam Lallana játékáról közvetlenül a meccs előtt döntenek. Visszatér a csapathoz ugyanakkor Trossard, March, Pröpper és Aaron Connolly. Illetve Danny Welbeck is könnyen a kezdőben találhatja magát, aki az előző fordulóban gólt szerzett az Aston Villa ellen és arra készül, hogy 2017 után újra egymást követő két meccsen is gólt szerezzen. A Brighton várható kezdője: Ryan - White - Dunk - Webster - Veltman - Bissouma - Gross - March - Trossard - Wellbeck - Maupay

Jürgen Klopp az Atalanta elleni meccs után újra megrotálhatja a csapatát. Támadó oldalon megvan a csapat, de a középpálya és a védelem továbbra is lukas, így elképzelhető, hogy a Jota, Mané, Firmino, Salah négyes egyszerre lesz a pályán. Thiago, Ox, Keita és Shaqiri sem lesz elérhető holnap, míg Henderson csütörtökön újra a többiekkel edzett, de ő inkább a padról érkezhet, amennyiben Klopp nevezi a meccsre. Az LFC várhatő kezdője: Alisson - N. Williams - Matip - Fabinho - Robertson - Milner - Wijnaldum - Salah - Mané - Firmino - Jota

Az elmúlt héten a Klopp brigád elég felemás arcát mutatta. A Leicester elleni győzelem szép eredmény volt, de az Atalanta elleni vereség megmutatta, hogy a sok sérülés megbosszulja magát. A kérdés csak az, hogy a BL vereség csak egy kilengés volt, vagy komolyabb problémák vannak kialakulóban. A Brighton ugyan sokkal jobban teljesít, mint ahogy azt a bajnoki helyezésük mutatja, de szűk 40 éve nem tudták legyőzni a Liverpoolt, ami a jelenlegi helyzetben is elég nagy bravúr lenne számukra. 

A mérkőzést szombaton 13:30-tól a DigiSport1 fogja közvetíteni! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr1916304580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása