<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Southampton - Liverpool - Tiszta lappal

2021. január 03. 16:40 - Thommo

Csapatunk holnap este játssza 2021-ben az első mérkőzését. Erre a PL 17. fordulójában kerül sor és Hendersonék meg sem állnak egészen Southamptonig, hogy a St. Mary'sben megmérkőzzenek a vendéglátókkal. Az idei szezonban a srácoknak nem igazán megy az Anfieldtől távol, ezért is lenne jó az új évet a egy idegenbeli győzelemmel kezdeni. 

A Soton egy igazán érdekes csapat, és, hogy megértsük, hogy miért egészen a 2012/13-as szezonig kell visszatekintenünk. A Szentek abban az idényben tértek vissza a Premier League-be, miután 2005 májusában kiestek onnan és többszöri próbálkozásra sem sikerült visszajutniuk, olyannyira nehezen ment, hogy még két szezont a harmadosztályban is eltöltöttek. A harmadosztályban új alapokra helyezték a csapat struktúráját és elkezdték jobban kihasználni az akadémiájukat, aminek segítségével már a PL-ben is megállták a helyüket. A feljutást követően megszilárdították a helyüket a legjobbak közt, majd jött Ronald Koeman, akivel az újkori történelmük egyik legsikeresebb időszakát élte a Soton, ugyanis kétszer is kvalifikálták magukat az Európa Ligába. A 2016/17-es idényben hiába volt kettős terhelés a 8. helyen végeztek, de Claude Puel-nek mennie kellett. Puelt pedig a folyamatos út és edzőkeresés váltotta, így nem csoda, hogy a kiharcolt masszív középcsapat visszazuhant és alig kerülte el a kiesést. Az állandóság 2018 decemberében érte utol a Szenteket, amikor is kinevezték Ralph Hasenhüttl-t. Az osztrák szakemberrel is csak alig kerülték el a kiesést, sőt kinevezése után egy évvel már az állása is veszélyben forgott, amikor is hazai pályán 9-0-ra gázolt át rajtuk a Leicester City. A nagy zakó után viszont felállt a Southampton és Hasenhüttl is és a kieső helytől egészen a 11. helyig repültek, amiben nagy szerep jutott a pandémia miatti leállásnak. Az újrakezdés után összesen egyszer veszítettek mérkőzést. A lendületük pedig erre az idényre is kitartott, noha két vereséggel nyitottak, de az azóta lejátszott 14 mérkőzésen is csak két vereséget szenvedtek. Legutóbbi két meccsükön egyaránt döntetlent játszottak, így a harmadik helyről gyorsan visszazuhantak a kilencedikre, de 1-2 jobb eredménnyel újra megcélozható lesz számukra a nemzetközi kupaindulás. 

Ralph Hasenhüttl a Red Bull Leipzig után a Sotont is naggyá tenné

A Southampton nem csak Hsenhüttlnek köszönheti sikereit, hanem a csapat első számú gólfelelősének, Danny Ingsnek. Ings pont a Liverpooltól érkezett a Szentekhez, előbb kölcsönben, majd véglegesen a dél-angliai csapat játékosa lett. Ingsnek tavaly jól kijött a lépés, végre nem hátráltatták sérülések, így mind a 38 mérkőzésen pályára tudott lépni és 22 gólt ért, amivel a Soton legeredményesebb játékosa lett. Mellette James Ward-Prowse és Stuart Armstrongot lehet kiemelni. A Szentek akadémiáján nevelkedett és a ranglétrát végigjárt Ward-Prowse 5 gólt és 3 gólpasszt jegyzett, és ugyanilyen mutatókkal volt hasznára csapatának a skót Armstrong is. Csapatszinten 51 gólt szereztek, ami PL középmezőnyébe tartozott, ugyanakkor a bekapott 60 találat már Top3-ba repítette őket a negatív oldalon. Erre a szezonra csavartak egyet a teljesítményen és mindkét mutatóban sikerült javítaniuk. Danny Ings továbbra is jó formában futballozik (6 gól, 3 gólpassz), ahogy Ward-Prowse is (4 gól, 3 gólpassz), melléjük pedig Che Adams igyekszik felnőni (4-4 gól és gólpassz). 

Danny Ings megtalálta a helyét Southamptonban

A Southampton kétszer mérkőzött meg a Liverpoollal az előző szezonban és mindkétszer vereséggel hagyta el a pályát. Az első mérkőzést már a második fordulóban lejátszották a St. Mary's-ben. A mérkőzés egy hatalmas Adrián védéssel indult, aki egy szöglet után Yoshida fejesét védte nagy bravúrral. Az első félidő hosszabbításában volt a Pool legnagyobb helyzete, amit Mané révén gólra is váltott a csapat. A bal oldalon folyt a támadásépítés, Milner passzolt Manéhoz, aki három védővel a nyakán még tolt egyet a labdán és a hosszú felsőbe vágta azt. A második félidő is Liverpool fölénnyel indult, és Firmino révén növelhette volna előnyét a vendég csapat, de ez a lehetőség még kimaradt. Nem úgy a 71. percben, amikor Bobby megint Manétól kapott remek labdát, aki előbb lerázta a védőjét, majd kapura lőtt, a labda pedig a védők lábai közt utat talált a kapuba. A végeredményt Danny Ings állította be a 83. percben, mikor Robertson hazatett labdáját Adrián pont az ellenfél csatárhoz passzolta, Ings pedig köszönte szépen és a hálóba továbbította a játékszert. 

Firmino, Mané - Soton 2-1

A bajnoki visszavágóra a 25. fordulóban került sor az Anfielden és az első félidő alapján egy unalmas mérkőzésre volt kilátás. Az első játékrész legizgalmasabb része az volt, amikor egy kapu előtt keveredés után Kevin Freind a VAR-t hívta segítségül, ami Firmino buktatását végül bedobásnak ítélte meg. A második játékrészben aztán felpörögtek az események és a Liverpool megmutatta, hogy ki fogja a 3 pontot megszerezni. A 47. percben Danny Ings vezethette a labdát a Liverpool kapujára, de van Dijk elválasztotta a játékszertől és amíg a vendégek 11-est reklamáltak addig Robertsonék már a túloldalon vezették a támadást, a skót játszott össze Firminoval, aki sarokkal Ox-ot hozta játékba, aki pedig labdavezetés közben gondolt egyet és kapura illetve a kapuba lőtte a labdát. Firmino nagyon élt a Soton ellen, előbb Salaht ugratta ki nagyszerűen, de az egyiptomi találatát les miatt érvénytelenítette Freind. Azonban egy óra játék után már tényleg 2-0 állt az eredményjelzőn. Bobby most Hendersont hozta kihagyhatatlan helyzetbe, akinek könnyű dolga volt a kapuba juttatni a játékszert. Bő 10 perccel később a 72. minutumban a kapitány indította nagyszerűen Salahat, akinek már csak annyi volt a dolga, hogy a kifutó McCarthy fölött átemelje a labdát. A végeredményt Salah állította be a rendes játékidő végén, miután Firmino labdáját a védők segítségével a kapuba lőtte. 

Firmino (3 gólpassz), Henderson (1-1 gól és gólpassz) remekeltek a Soton ellen

Ralph Hasenhüttl számára jóval kevesebb fejfáját okoz csapatának összeállítása, mint német kollégájának. Danny Ings visszatérhetett sérüléséből, de az osztrák mester továbbra sem számíthat Jannik Vestergaardra és Nathan Redmondra. A Soton várható kezdője: McCarthy - Walker-Peters - Bednarek - Stephens - Bertrand - Armstrong - Ward-Prowse - Romeu - Walcott - Adams - Ings

Jürgen Klopp sincs már olyan rossz helyzetben, mint pár héttel korábban. A Newcastle ellen visszatérhetett Thiago és Shaqiri is. Az aggodalomra egyedül a védelem összetétele ad okot. Nat Phillips és Rhys Williams is opció Fabinho mellé, de mindenki boldogabb lenne, ha a Matip, Gomez, van Dijk hármas újra elérhető lenne. Az LFC várható kezdője: Alisson - TAA - Phillips - Fabiinho - Robertson - Thiago - Henderson - Wijnaldum - Salah - Firmino - Mané

A Soton az utóbbi időben megmutatta, hogy képes a nagycsapatokkal is felvenni a versenyt, és számukra kedvező, hogy a Liverpool az idegenbeli meccsein nem tud jól játszani. Ugyanakkor a Liverpoolnak pozitívum, hogy a sérültek szépen lassan kezdenek visszatérni a csapathoz, és Thiago révén egy kis plusz kreativitás is kerülhet a csapatba, amivel könnyebben fel lehet törni a beparkoló csapatokat. A mérkőzést követően egy kisebb szünet következik a bajnokságban. A Soton után legközelebb a Manchester United ellen játszunk január 17., addig pedig vár ránk egy revans az Aston Villa ellen az FA kupában. 

A mérkőzést hétfő este 21:00-tól a DigiSport1 fogja közvetíteni! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr4516370218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása