<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Bobby, a Hamis 10-es (Our Red Glasses)

2018. március 04. 05:34 - BenErdelyi

Liverpool 2-0 Newcastle: Játékosértékelő

Ebben a cikkben sokat beszélek keresztlabdákról, létrehoztam egy új posztot a focipályára (MLSZ edzők figyelem) és megpróbáltam lefordítani egy Danny Murphy nyilatkozatot.

roberto.jpg

Karius: 9/10

Világklasszis volt ez a védés az első félidő végén Diamé lövése után. 1-0 volt akkor az állás, és egy Newcastle gól pont a félidő előtt teljesen megváltoztathatta volna a mérkőzés végkimenetelét, így egy könnyed győzelem volt egy másodosztályú csapat ellen, akinek egy elsőosztályú edzője van.

Meg vagyok győződve róla, hogy ezt a lövést Mignolet nem szedte volna ki, ami egyébként nem is lett volna kapushiba, annyira hirtelen kellett felérni a jobb felső sarokhoz.

Valószínűleg Karius tavaly ugyanúgy nem védte volna. De most egy jó formában játszó kapusról beszélünk, aki nagyszerűen csitítja el a kételkedőket, magamat beleértve.

A lassított felvételen látszik, ahogy a lövés pillanatában Karius elrugaszkodik a bal lábával, majd később a jobb lábával megnyújtja a vetődését úgy, ahogy az a nagy könyvben meg van írva.

Mindezt úgy sikerült összehoznia a nemet hálóőrnek, hogy ezen kívül csak akkor ért labdához, amikor Lovren kedvességből hátrapasszolta neki alkalmanként, nehogy kimaradjon a buliból.

Csak így tovább Loris, és akkor nem kell megvennünk Allisont a Romától 80 millióért.

karius_save.png

(Forrás: NBCSN)

Trent (Alexander-Arnold): 8/10

Úgy tűnik, bent ragadt a kezdőben az akadémiánk kiválósága.

Sokan azt hittük, hogy Joe Gomez fog kezdeni ez ellen a kissé gyatra Newcastle ellen, főleg úgy, hogy jövő szombaton a Man Utd ellen játszunk idegenben.

Én azt hittem, hogy akkora majd Gomez szolid védekező erényeinek szavazunk majd bizalmat, és esetleg Trentet a hétközi Porto elleni edzőmeccsen fogjuk bevetni.

Ennek dacára Trent kezdett, jól játszott, megint voltak beadásai, minden oké.

Lovren: 8/10

Trenten kívül Lovren kezdőbe kerülése is kicsit meglepett, általában a ’buszozós’ ellenfelek ellen Matipot játszattuk eddig, de valószínűleg a manu elleni meccsre nem akarnánk egy olyan Dejannal fölállni, aki három hete nem lepett pályára.

Volt egy másfél helyzete egy szögletnél. Szerintem egy kicsit megijedt a labdától és habisztiből fejelte le a földre, amit Dubravka viszonylag könnyedén védett, a kipattanó után pedig Lovren orron fejelte a beavatkozó Newcastle-i védőt.

Szerintem ezt a helyzetet Skrtel például úgy befejelte volna, mint kezdő hering a stéget.

Nembaj, ha a jövő héten egy ilyet befejel a manu ellen, megbocsátjuk.

Rendben volt ma a horvát bűnöző, de nem annyira kiemelkedő, mint holland kollegája.

(Azért a biztonság kedvéért itt egy kép, ahogy Skrtel egy fejelt gólt ünnepel az Everton ellen 2014-ben, ahol a kopasz kupakján nyílt sebbel focizgatott el.)

liverpool-v-everton-daniel-sturridge-celeb_3074203.jpg

VVD: 9/10

Ma volt egy-két parádés Gerrard színvonalú 40 méteres keresztlabdája Salah irányába, mérnöki precizitással. A Redmen TV-n azt mondták, hogy az elmúlt 20 évben nem volt olyan belső hátvédünk, aki ilyen hanyag eleganciával tenné a dolgát.

Se Hyypia, se Carragher, se Kyrgiakosz.

Minden pofonegyszerűnek tűnik, amikor ő csinálja. Ez leginkább a helyezkedésének és játékintelligenciájának köszönhető.

Tudja mikor kell fellépni a megelőző szereléshez, tudja mikor kell egy picit behátrálni, ráadásul 10-bol 10-szer megnyeri a fejpárbajait.

Fenomenális.

Robertson: 8/10

Yedlin egyszer-kétszer megfutotta, de amúgy jól helyezkedett és semmi baj nem volt vele.

Igazából olyan keveset támadott a Newcastle, hogy már így is túl sokat írtam a védőkről. Lépjünk tovább.

Ox (Oxlade Chamberlain): 8.5/10

Kellett, ahogy az első gól előtt betört az ellenfél középpályása mögé, nagyon pozitív volt és a végén nem kapkodta el, szepen letette a góllövőnknek, 1-0.

A West Ham elleni jó teljesítménye tovább javul a formája, reméljük a héten a Porto és a manu ellen újabb gólpasszal és per vagy góllal bővíti ezt a kiváló bemutatkozó évet az Anfielden.

A hivatalos oldalon ő lett a meccs embere.

Egyébként biztos örül, hogy most Liverpoolban van, mert itt mindenki jól játszik, menetelünk a PL-ben és a BL-ben is, ehhez képest az Arsenal a teljes katasztrófa szélén imádkozik egy jó Eurépa Liga sorsolásnak, és hogy egy fáradt Milan ne fogjon ki rajtuk a nyolcaddöntőben.

28616947_10156607139917573_6169320514933291084_o.jpg

Milner: N/A

Hendo: 10/10

Ezt mondta Danny Murphy a kapitányunkról a ’Match of the Day’ című műsorban a BBC-n:

„Néha többen megkérdőjelezik Hendersont, amiért állandóan hátrafelé passzol, de ma megmutatta a keresztlabdáival a passzai igazi minőséget.

Ha arra gondolsz, hogy kit raknál az angol válogatott kezdőjébe, valószínűleg Wilshere és Eric Dier jut eszedbe, de Henderson állóképessége és defenzív erényei teljesen kiemelkedőek.”

Ha már itt tartunk, én így állítanám föl az angol kezdőt Oroszországban a VB-n:

Pickford

Walker - Stones - Cahill - Bertrand

Henderson (gyenge csapatok ellen OX) - Dier - Wilshere

Sterling - Kane - Rashford

Vissza a játékosértékelőre.

Oxlade-Chamberlain a meccs után azt mondta, hogy Klopp mindig elvárja a játékosaitól, hogy mérgesek legyenek a mérkőzések alatt, amiben a kapitányunk a legjobb.

Nos én nem tudom, hogy pontosan hogyan, mennyire és milyen módon ’mérges’ Hendo a meccsek közben, de ma kiválóan vezette a csapatot a védelmet biztosítva, és meglepne, ha nem ő futott volna ma a legtöbbet.

Nekem ma ő volt a meccs embere. #MOTM

27907730_10156537705242573_6813043843677652603_o.jpg

Can: 8/10

Nem volt ma olyan lehengerlő, mint az elmúlt hetekben, de tette a dolgát. A meccs elején lehetett látni gesztikulálni a társak irányába, hogy itt lenne az ideje elkezdeni focizni, ami a vezéri kvalitásait bizonyítják.

Lallana: N/A

Mo Salah 9/10

Az előző hetekben arról írtam, hogy VVD érkezésével újra veszélyesek lettünk pontrúgásokból. Ehhez viszont kell mindkét oldalról valaki, aki úgy be tudja suhantani, mint azt anno Gerrard tette, vagy amit mostanában Eriksen és De Bruyne a magáévá tesz.

A mai meccsen Salah beadásai elsőrangúak voltak, amire nem hittem volna, hogy képes lesz.

Amikor megérkezett a Romától, azt gondoltam, hogy jó oké gyors a srác és sok asszisztja volt, de jobb lába az neki csak golfütő, a bal lába pedig valahogy furán mozog és kicsit csetlik botlik ahogy vezeti a labdat.

Az tisztan latszik, hogy nincs meg az a természetes tehetsége, mint Leo Messinek, de hatalmas tiszteletet és elismerést érdemel, hogy ennek ellenére a Premier League egyik legjobb játékosává nőte ki magát.

Ebben a szezonban a technikai hibáit egy kezemen meg tudom számolni, a labdát nem lehet elvenni tőle, és a méretét meghazudtoló módon majdnem minden párharcát megnyeri.

Ha van egy ’fifty-fifty’ labda, egészen egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ne nyerje meg.

Az utolsó percben amikor Lascelles összekoccantatta a lábát, szerintem a legnagyobb bírói hiba volt az idényben tizenegyesek szempontjából, annak ellenére, hogy sokat nem osztott nem szorzott.

Salah = Parádé.

28424148_10156590790452573_3240639938182513223_o.jpg

Firmino: 9/10

Most jöttem rá, hogy újra rombusz középpályával játszunk. Majdnem. Így hasonlítanám össze a 2014-és rombusszal (zárójelben a Rodgers éra focistái):

Hendo a védekező középpályás (Gerrard), a két oldalán Ox (Hendo) és Can (Coutinho) ’box-to-box’.

Az egész csapat Firminora van építve, aki a saját posztján játszik, nem igazan neveznem hamis 9-esnek, nevezzük inkább hamis 10-esnek. Ezaz.

A rombusz ékpontja 2014-ben Sterling volt, aki ugye teljesen más típusú játékos, de most így hasonlítjuk össze, mert én írom ezt a cikket.

A két csatár pedig Salah és Mané (2014-ben Suarez és Sturridge), akik néha igazából szélső kozéppályást is játszanak a meccsek közben (meg néha nem is), de a srácok átlagos pozícióját tekintve ők vannak a legelőrébb.

article-0-1d676b9100000578-376_634x383.jpg

Matip: N/A

Mané: 8/10

Szerintem az első félidőben kicsit ügyetlenül játszott – volt jópár eset amikor egy az egyben vezette rá a Newcastle jobb védőjére (DeAndre Yedlin) és a csel közben elesett a saját lábában / elcsúszott.

A gólja tipikus Liverpool 2018 gól volt.

Az ellenfel térfelén odaadjuk Firminonak aki rávezeti a védőkre és az egyik árnyék szélső támadónk (nem tudom, hogyan nevezzen Mané és Salah posztját – a FIFA-ban “Jobb Támadó” lenne esetleg az utóbbi) keresztbefut a védők között.

Bobby ilyenkor egy ütemtelen-lookaway-bokapaszzal ugratja ki a támadónkat.

A szenegáli úgy vette át a focit, ahogy akarta, kinézte magának a kapu üresen tátongó bal oldalhálóját, majd szépen betette.

28423388_10156606798887573_4699690145570471363_o.jpg

Összességében 60%-on vertük el a szarkákat, még 3 pont a zsebben, és még egy lépéssel közelebb kerültünk a BL helyezést jelentő Top 4-hez. Boldog vagyok.

Bendegúz voltam. Bye!

Ha tetszett ez a cikk, akkor észbontó lenne, ha átfáradnál a Facebook oldalunka és nyomnál egy LIKE-ot és/vagy megosztanád ezt a cikket, hogy többen is ránk találhassanak. Köszönjük :)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr4713713306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása