<-- facebook plugin -->
<-- facebook plugin end -->

Hunfield

Pressingre hívott fanatizmus

Hunfield Road

Pressingre hívott fanatizmus

Liverpool - AS Roma - Farkasokkal táncoló

2018. április 24. 12:36 - Thommo

Két mérkőzésre vagyunk a 2017/18-as Bajnokok Ligája döntőjétől, ehhez az olasz Roma csapatán kell túljutnunk, hogy Kiev-ben megmérkőzhessünk a 6. BL trófeánkért. A párharc első felvonása az Anfielden lesz. 

A Roma csapata sokban hasonlít a Liverpoolhoz. Di Francesco személyében olyan manager ül a kispadon, aki szépen fokozatosan építette fel magát. Mikor átvette a Sassoulo gárdáját egyből feljuttatta a Seria A-ba őket és pár év leforgása alatt eljuttatta őket az európai kupaporondra. A szezon eleje óta irányítja a Farkasokat, akikkel ugyan a bajnokságban vannak furcsa meccseik, de a BL-ben menetelnek - akárcsak mi. Di Francesco Klopphoz hasonlóan ugyanúgy a kerethez igazítja a csapat játékát. Valamint hazai pályán nagyon veszélyesek.

Di Francesco a kloppi úton

A Roma útja a BL elődöntőig. Az előző szezonban elért bajnoki második helyük révén egyenesen a csoportkörben kezdtek Dzekoék, ahol egy igen erős csoportba kerültek az Atletico Madrid, a Chelsea és az azeri Qarabag társaságába. 11 pontot szereztek és hazai pályán 3-0-ra megverték a Chelsea-t, így megnyerték C jelű csoportot. A nyolcaddöntőben az ukrán Shakhtar Donetsk várt rájuk. Idegenben 2-1-re kikaptak, de a visszavágón 1-0-ra nyertek és idegenben lőtt góllal mentek tovább. Ezt követte a Barcelona elleni negyeddöntő, ahol az ukránok elleni forgatókönyv ismétlődött meg. Vendégként 4-1-re kaptak ki és már mindenki azt hitte, hogy ez a párharc el van döntve, mikor jött a visszavágó és a Stadio Olimpicoban leradírozták az egész idény alatt mindössze 3 mérkőzést elvesztő (ezek mind kupa vereségek) spanyol sztárcsapatot. Így ezekkel az előjelekkel várják a Liverpoolt.

Manolas fejese, ami kiejtette a Barcát

A Farkasok keretében ugyan nincs kimondottan nagy sztár, de tele vannak nagy spílerekkel, akiknek talán ez lehet az utolsó nagy dobásuk. Edin Dzeko már 32 éves, de simán letagadhatna minimum 5 évet, még mindig ugyanolyan intenzitással lövi a gólokat. Daniel de Rossi, a helyi Gerrard, aki ugyan képes hajmeresztő dolgokat csinálni, de még mindig ő a Roma bástyája. Nainggolan és Strootman ugyan már mindketten közel járnak a 30hoz, de ők a Roma középpályájának a motorjai. Illetve a kapus Allison, akit szinte az összes nagycsapat beleértve minket is szeretne megszerezni. 

Rómában a csapategység a kulcs

A két csapat elég régen még a 2001/02-s Bajnokok Ligájá kiírásában találkozott egymással. Az első meccsen az Olimpicoban 0-0 lett az eredmény, az Anfielden azonban Heskey és Litmanen góljával 2-0-ra győztünk és a Barca mögött mi mentünk tovább a csoportból. Azóta csak két barátságos mérkőzésen találkozott a két csapat és mindkét nyári rágógumi ízű mérkőzést a Roma nyerte.

Di Francesco mester könnyű helyzetben van, mert a legerősebb csapatát küldheti pályára, Defrel és Karsdrop nem léphet csak pályára. Klopp sincs rossz helyzetben, Can, Matip és Lallana-t kell sérülés miatt nélkülözni, de Henderson visszatérhet a középpályára, mert letöltötte egymeccses eltiltását a beszedett sárgalapokért cserébe.

Két nagyon fontos mérkőzés következik, melyek a csapat és a szurkolók álmai közé állnak és annak ellenére, hogy szinte kivétel nélkül minket tartanak a párharc esélyeseinek okozhatnak az olaszok kellemetlen meglepetéseket. Ami viszont mellettünk szól, hogy van egy fantasztikus támadóegységünk, akiknél kevesen rúgtak több gólt idén és a City elleni meccseken láthattuk azt is, hogy a védelem is oda tudja tenni magát keményen. 

A mérkőzést az M4 Sport fogja közvetíteni 20:00-tól stúdiós felvezetéssel a meccs 20:45-kor kezdődik

YNWA

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hunfieldroad.blog.hu/api/trackback/id/tr7113858682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása